Η Ελένη Σιουρούνη συστρατεύεται με τον Δημήτρη Κωστούρο

59
Ελένη Σιουρούνη

Η απόφαση της Ελένης Σιουρούνη να ασχοληθεί με την Αυτοδιοίκηση θέτοντας υποψηφιότητα Δημοτικού Συμβούλου με την παράταξη «Ναύπλιο επόμενη μέρα», είναι μια μεγάλη επιτυχία για το ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Κωστούρου. Είναι συγχρόνως μια απόδειξη ότι, οι ικανοί και άξιοι μπορούν να επανέλθουν και να ασχοληθούν με τα κοινά εάν συντρέχουν προϋποθέσεις σοβαρότητας και εντιμότητας.

Η Ελένη Σιουρούνη είναι γνωστή από την αποτελεσματικότητά της στην διαχείριση μονάδων του ευαίσθητου χώρου της υγείας. Διαθέτει όλα τα εχέγγυα, επιστημονικά και επαγγελματικής εμπειρίας,  για να τύχει της εμπιστοσύνης των δημοτών του Δήμου Ναυπλιέων και να της δοθεί έτσι η δυνατότητα να συμβάλει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει η αυτοδιοίκηση στους Δημότες, στους κατοίκους και στους επισκέπτες του Δήμου.

Στην ανακοίνωση γνωστοποίησης της απόφασής της αναφέρει:

«Ως ενεργός και υπεύθυνος πολίτης του Δήμου Ναυπλιέων, έχοντας γνώση των προβλημάτων και αναγκών του και επίγνωση, των δυσκολιών, της ευθύνης, της σπουδαιότητας και των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, αποδέχθηκα την πρόταση του Δημάρχου μας Δημήτρη Κωστούρου, να σταθώ δίπλα του, μετέχοντας ως υποψηφία στο Συνδυασμό «Ναύπλιο, η Επόμενη μέρα», του οποίου επιτυχώς ηγείται την τελευταία 5ετία.

Με συναίσθημα ευθύνης αλλά και ιδιαίτερη χαρά εντάσσομαι στο συγκεκριμένο αυτοδιοικητικό σχήμα. Οι κοινές μας πεποιθήσεις και στόχοι, η αποδεδειγμένη εμπειρία και το έργο του κ. Κωστούρου στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, διαδραμάτισαν κύριο ρόλο  στην απόφασή μου. Τα χαρακτηριστικά αυτά, σε συνδυασμό με το εξαιρετικό επίπεδο της ομάδας που πλαισιώνει το Δήμαρχο, αποτελούν την  εγγύηση  ότι το Ναύπλιο θα συνεχίσει να αποτελεί Δήμο Πρότυπο, πεδίο παραγωγής έργου και εφαρμογής νέων ιδεών.  Σε αυτό το πλαίσιο, επιθυμώ και εγώ εντίμως να συνδράμω με τις γνώσεις, την εμπειρία  και τη διάθεσή μου για προσφορά.

Συμπαρατάσσομαι σε μια παράταξη  με εμπειρία, χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες, με αλληλοσεβασμό των συμμετεχόντων σε αυτήν• με αξιοκρατία στην επιλογή προσώπων και στην ανάθεση καθηκόντων, αλλά και με ικανή, διαυγή και ειλικρινή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, κυρίως δε με δημοκρατική λειτουργία.

Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, θεωρώ ότι η πραγματική και ουσιώδης συμμετοχή στα κοινά, ενδυναμώνει το δημοκρατικό πολίτευμα αλλά και το δημοκρατικό ιδεώδες.  Στόχος της συμμετοχής στα κοινά, πρέπει να είναι η ουσιώδης και ανυστερόβουλη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, δηλαδή στους δημότες.

Δεσμεύομαι και υπόσχομαι ότι, εφόσον τιμηθώ με τη ψήφο των συμπολιτών μου και εκλεγώ στη θέση της Δημοτικού Συμβούλου, θα εργασθώ με εντιμότητα, απόλυτη διαφάνεια και κυρίως με σεβασμό προς τον κάθε πολίτη του Δήμου Ναυπλιέων, για την αναβάθμιση και περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας και για να παραμείνει τ’ Ανάπλι μας, η ομορφότερη αλλά και η πιο ανθρώπινη ελληνική πόλη».

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Γεννήθηκε στο Άργος και κατοικεί στο Ναύπλιο από το έτος 1988

Διετέλεσε Διοικητική Διευθύντρια στο Νοσοκομείο του Άργους, στο οποίο υπηρέτησε από το 1986 μέχρι και το 2006, Διοικήτρια (Manager) στα Νοσοκομεία, Πύργου Ηλείας, Παναρκαδικού και Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης και Καθηγήτρια Εφαρμογών, του Τμήματος «Διοίκηση Μονάδων Υγείας», του Α.Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας, από το 2006 μέχρι και το 2012.

ΣΠΟΥΔΕΣ

–       Πτυχιούχος Τ.Ε.Ι. Αθηνών (πρώην Κ.Α.Τ.Ε.Ε.), του τμήματος «Διοίκησης Νοσοκομείων» (1980)

–       Πτυχιούχος Νομικής Σχολής, τμήματος «Οικονομικών Επιστημών», του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1985)

–       Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Εξειδίκευσης (Master), στη «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας του Ε.Σ.Υ.»  (2004)