Οι Λάκωνες εμμένουν στην διατήρηση των Πανεπιστημιακών Σχολών στη Σπάρτη και ζητούν την επέκτασή τους

182
Αδαμαντία Τζανετέα. Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας

Η σύσκεψη, με θέμα το μέλλον των Πανεπιστημιακών Σχολών στη Σπάρτη, που συνεκλήθη με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχου Λακωνίας Αδαμαντίας Τζανετέα την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, κατέληξε στην έκφραση κοινής απόφασης για «διατήρηση και επέκταση των Πανεπιστημιακών Σχολών της πόλης». Στο σχετικό ψήφισμα ζητείται η «άμεση συνάντηση με την πολιτική ηγεσία προκειμένου στη συνέχεια να επαναπροσδιορισθεί η στάση της Τοπικής Κοινωνίας».

Το κείμενο στο οποίο συμφώνησαν και ενέκριναν οι παρόντες, αναφέρει:

«Είμαστε κάθετα αντίθετοι με την πρόταση της Επιτροπής Γαβρόγλου που αφορά τη Νοσηλευτική Σχολή και το ΤΕΙ Σπάρτης.

Σύσσωμη η Λακωνία και οι εκπρόσωποι της σε όλους τους βαθμούς είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε την ύπαρξη και την επέκταση των τμημάτων του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ στη Σπάρτη.

Καλούμε την κυβέρνηση και τον Υπουργό Παιδείας να απορρίψουν την πρόταση της Επιτροπής , η οποία είναι αίολη και στερείται επιχειρημάτων.

Ζητούμε άμεσα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία.

Στη συνέχεια θα επαναπροσδιορίσουμε τη στάση μας.»

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, οι βουλευτές Λακωνίας κ. Γρηγοράκος Λεωνίδας και κ. Δαβάκης Αθανάσιος, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαλιώτης Ευάγγελος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Στρατηγάκος Ηλίας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης κ. Μοιράγιας Σπυρίδων, ο τ. Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου και Ιατρικού Συλλόγου Νίκος Καλογεράκος, ο τ. Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πουλοκέφαλος, ο τ. Δήμαρχος Σπάρτης Σταύρος Αργειτάκος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι θεσμικών, παραγωγικών και κοινωνικών φορέων του νομού.ΛΑΚΩΝΙΑ

Παρέμβαση μέσω επιστολής της έκανε και η πρώην Υπουργός Παιδείας και συμπατριώτισσα μας κα Γιαννάκου Μαριέττα η συμβολή της οποίας στην λειτουργία των Πανεπιστημιακών Σχολών της Σπάρτης, υπήρξε θετική.