Η Μακεδονία, οι Συριζαίοι Μελανοχίτωνες με τα κόκκινα περιβραχιόνια και το αυγό του φιδιού

65
Ιωάννης Αμπατζόγλου

Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*

Στις 14 Δεκεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ διοργάνωσε ομιλία στο Παλέ ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης με κύριο ομιλητή τον πρωθυπουργό. Το θέμα της ομιλίας ήταν «Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης. Όχι στο μίσος και τον Εθνικισμό». Όπως είχε ανακοινωθεί στη συγκεκριμένη ομιλία θα υπήρχε ελεύθερη είσοδος, ωστόσο τα πράγματα εξελίχθηκαν τελείως διαφορετικά. Απαγορεύθηκε η είσοδος σε Έλληνες πολίτες, πολλοί από τους οποίους μάλιστα προσήχθησαν στα αστυνομικά τμήματα για εξακρίβωση των στοιχείων τους, ενώ είχαν μαζί τους τις αστυνομικές ταυτότητες τις οποίες άλλωστε επέδειξαν στους αστυνομικούς.

Έχει την αξία της η μαρτυρία ενός φίλου μου: «Μόλις εισήλθα στον προαύλιο χώρο του Παλέ ντε Σπορ με περικύκλωσαν πέντε αστυνομικοί της ασφαλείας. Ο ένας από αυτούς μου ζήτησε την ταυτότητα και αφού του την παρέδωσα με οδήγησε σε κάτι αστυνομικούς των ΟΠΚΕ. Ταυτόχρονα, με την ίδια διαδικασία συλλαμβάναν και άλλους πολίτες που βρίσκονταν σε εκείνο τον χώρο. Μας επιβίβασαν όλους μαζί σε κλούβες της αστυνομίας και μας μετέφεραν στην αστυνομική διεύθυνση. Εκεί μας υπέβαλαν σε σωματική έρευνα αφού πρώτα κατεβάσαμε ένας-ένας το παντελόνι μας μέχρι τα γόνατα, πήραν τα προσωπικά μας αντικείμενα και τα έβαλαν σε μία σακούλα και στη συνέχεια μας οδήγησαν σε μία επιτροπή η οποία μας ρώτησε τα στοιχεία μας (επίθετο, όνομα, σταθερό και κινητό τηλέφωνο, διεύθυνση κατοικίας). Αφού υπογράψαμε το έγγραφο με τα στοιχεία μας και περιμέναμε ακόμα 1.5 ώρα, μας άφησαν να φύγουμε».

Με αυτή τη μέθοδο το καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι απλά «εξαφάνισε» όλους όσους θεωρούσε αντιφρονούντες προκειμένου να μην υπάρξει αντίδραση στον λόγο του πρωθυπουργού, αλλά τους εξευτέλισε κιόλας αναγκάζοντάς τους να επιβιβαστούν σε αστυνομικά οχήματα σαν να ήταν κοινοί εγκληματίες αλλά και να υπομείνουν όλη τη διαδικασία που ακολούθησε (κατέβασμα των παντελονιών με ταυτόχρονη σωματική έρευνα, προσωρινή κράτηση των προσωπικών αντικειμένων τους, προφορική εξέταση των προσωπικών στοιχείων τους σε όρθια στάση προσοχής μπροστά σε επιτροπή). Όμορφα πράγματα και νοικοκυρεμένα. Όπως γίνεται σε όλα τα καθωσπρέπει ολοκληρωτικά καθεστώτα. Σιγά να μην αφήσουν να ακουστεί η άλλη άποψη. Σιγά να μην σεβαστούν την προσωπικότητα του κάθε πολίτη που με φωτογραφικές διαδικασίες συνέλαβαν. Άλλωστε ο πατερούλης ο Στάλιν αυτά τους τα δίδαξε στην πρώτη δημοτικού του κόκκινου σχολείου τους, τις «πρακτικές του κόκκινου φασισμού» τις έχουν εμπεδώσει.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι ένα πρωτοφανές γεγονός στα χρονικά της δημοκρατίας μας. Στον χώρο του Παλέ ντε Σπορ υπήρχαν ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΜΕΛΑΝΟΧΙΤΩΝΕΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΠΕΡΙΒΡΑΧΙΟΝΙΑ, στον ρόλο του καταδότη, του δοσίλογου, του ρουφιάνου. Αυτοί λοιπόν υποδείκνυαν στους αστυνομικούς της ασφάλειας, ποιοί από τους παρευρισκομένους στις κερκίδες ήταν αντιφρονούντες, δηλ. ποιοί είχαν άλλη άποψη, επομένως ποιοί έπρεπε να απομακρυνθούν άμεσα. Έτσι εκδιώχθηκαν κλωτσηδόν όσοι τόλμησαν να πούν κάτι, ή να κάνουν έστω έναν μορφασμό ύποπτο και κόντρα στα πιστεύω του αρχικαταληψία ομιλητή της φιέστας που ήταν σε εξέλιξη.

Κάποια στιγμή ένας νεαρός από την κερκίδα άρχισε να τραγουδάει το «Μακεδονία ξακουστή». Μόλις τον αντιλήφθηκαν οι Κόκκινοι Δημοκράτες άρχισαν να τον γιουχάρουν. Τότε ο αρχικαταληψίας ομιλητής είπε «ορίστε, εμείς είμαστε Δημοκράτες, επιτρέπουμε να έρθουν και όσοι έχουν διαφορετική άποψη». Αυτοί λοιπόν οι δημοκράτες, που επιτρέπουν και την άλλη άποψη, τακτοποίησαν τον συγκεκριμένο νεαρό. Οι Συριζαίοι Μελανοχίτωνες δοσίλογοι άμεσα υπέδειξαν στους ασφαλίτες τον θρασύ νέο, οι οποίοι με την σειρά τους τον μπαγλάρωσαν και τον πετάξαν έξω από τον χώρο της εκδήλωσης. Λέγεται ότι τον νεαρό αυτόν τον περιέλαβαν στη συνέχεια κάτι αντιφασίστες (άλλοι δημοκράτες και αυτοί) οι οποίοι τον περιποιήθηκαν δεόντως με αποτέλεσμα ο ατυχής νέος να προσκομιστεί με τραύματα στο Νοσοκομείο.

Αυτά τα περιστατικά των προληπτικών και εξευτελιστικών συλλήψεων που θυμίζουν «πρακτικές κόκκινου φασισμού» από την μία και της ύπαρξης οργανωμένων ΜΕΛΑΝΟΧΙΤΩΝΩΝ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΠΕΡΙΒΡΑΧΙΟΝΙΑ σε ρόλο ΧΑΦΙΕΔΩΝ από την άλλη, είναι άκρως ανησυχητικά και εξαιρετικά μοναδικά στην ιστορία της δημοκρατίας μας.

Αυτή η υποτιθέμενη εκδήλωση για την «Δημοκρατία και την Αλληλεγγύη» η οποία στην πράξη εξελίχθηκε σε φιέστα ολοκληρωτισμού, πρέπει να θέσει τα αντανακλαστικά μας σε εγρήγορση.

Το αυγό του φιδιού φαίνεται ότι έσπασε. Όχι επειδή το πάτησε κάποιος, αλλά επειδή ήρθε η ώρα του να ξεράσει τα γεννήματά του, τα κόκκινα φαντάσματα του σκοτεινού παρελθόντος: Τις «πρακτικές του κόκκινου φασισμού» και τους Μελανοχίτωνες με τα κόκκινα περιβραχιόνια.

*Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Συμμετείχε στις διαμαρτυρίες στο Πισοδέρι στις 17 Ιουνίου 2018 τη στιγμή κατά την οποία στις Πρέσπες παραδίδονταν το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Ήταν αυτός που βιντεοσκόπησε με το κινητό του τον αιμόφυρτο διαδηλωτή ο οποίος τυλιγμένος με την αιματοβαμμένη σημαία των Μακεδονικών Συνταγμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου έγινε viral και ευαισθητοποίησε την Ελληνική και Διεθνή κοινή γνώμη. Έχει δημιουργήσει ομάδα στο Facebook με τίτλο «Πισοδέρι 2018 Επιτροπή Αγώνα».

E-mail: [email protected]