Εκπαιδευτικοί στηρίζουν τις διαδηλώσεις των μαθητών για τη Μακεδονία

69
Συλλαλητήριο στον Πύργο Ηλείας

Οι ελεύθερες και αυθόρμητες κινητοποιήσεις των μαθητών με τις οποίες εκφράσθηκε η αντίθεση της νιότης για την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας, αιφνιδίασαν την κυβέρνηση και τα αριστερά κόμματα, εντός και εκτός αυτής. Οι κομματικοί και κατασταλτικοί μηχανισμοί ενεργοποιήθηκαν με σκοπό την παρεμπόδιση έκφρασης του Πατριωτικού φρονήματος τόσο από πλευράς μαθητών όσο και από πλευράς εκπαιδευτικών και γονέων. Οι προσπάθειες του εξουσιαστικού συστήματος, να παρεμποδίσει και να δυσφημίσει τον ξεσηκωμό απέτυχαν.

Συλλαλητήριο στην Πρώτη Σερρών

Περισσότερες από 250 μαθητικές κοινότητες στην Μακεδονία και άλλες 120 στην υπόλοιπη Ελλάδα συμμετείχαν σε συλλαλητήρια και διαδηλώσεις με κεντρικά συνθήματα «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ» και ΓΕΡΑ ΓΕΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΜΕΛΑ». Συγχρόνως, και παρά την πολιτική και μιντιακή πίεση που δέχθηκαν πλήθος εκπαιδευτικών στήριξαν το δικαίωμα έκφρασης των εθνικών ανησυχιών της μαθητικής κοινότητας.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση των εκπροσώπων της παράταξης «Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«ΤΟ ΟΝΟΜΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ
Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρακολουθούμε την εθνική αφύπνιση των μαθητών για το ζήτημα της Μακεδονίας. Οι μαθητές πάρα πολλών σχολείων στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, κινητοποιήθηκαν και κινητοποιούνται, καταγγέλλοντας τη συνθήκη των Πρεσπών, που εκχωρεί το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Τρομοκρατημένοι κάποιοι και εγκλωβισμένοι σε στείρες αντεθνικές ιδεοληψίες, αδυνατούν να καταλάβουν, πώς τόσοι πολλοί μαθητές ευαισθητοποιούνται και κινητοποιούνται για ένα εθνικό ζήτημα. Άλλωστε, ποτέ οι ίδιοι δεν είχαν ιδιαίτερες περγαμηνές και ευαισθησία στα εθνικά ζητήματα.
Επειδή το ποτάμι της οργής ολοένα και φουντώνει, ενεργοποιούνται μηχανισμοί καταστολής των μαθητικών αντιδράσεων με αποβολές μαθητών που είχαν το «θράσος», να τραγουδήσουν το τραγούδι «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα…», εκβιασμούς και απειλές, αλλά και τη συστηματική δολοφονία χαρακτήρων.

Η εκδήλωση του πατριωτικού φρονήματος είναι αυτονόητη υποχρέωση κάθε Έλληνα. Η ποινικοποίηση και η ηθική απαξίωση πατριωτικών εκδηλώσεων είναι καταδικαστέα. Η πλειοψηφία του μαθητικού πληθυσμού δεν χαρίζεται σε καμία πολιτική παράταξη. Οι μαθητές εκφράζουν εύλογες ανησυχίες για το μείζον εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας, υπακούοντας στα κελεύσματα του Ρήγα Φεραίου: «Καιρός είν’ της Πατρίδος ν’ ακούστε τη λαλιά». Και, όποιος αντέχει, ας ακούσει…
Ο πατριωτισμός, δεν έχει καμία σχέση με τον Φασισμό!!!»
Πύργος, 28 Νοεμβρίου 2018

Για την Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου

Αθανάσιος Κατσίμπελης
Αιρετό μέλος της παράταξης στο Δ. Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου
Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος
Αιρετό μέλος της παράταξης στο Δ. Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου
Ελένη Γκαραγκούνη
Αιρετό μέλος της παράταξης στο Δ. Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου
Κωνσταντίνος Κούλης
Αιρετός της παράταξης στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ