Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το σκακιστικό διήμερο στην πόλη του Ναυπλίου

28

Η Σκακιστική ακαδημία Ναυπλίου σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων και την  ένωση Σκακιστικών Σωματείων Περιφέρειας Πελοποννήσου διοργάνωσαν και ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρώτο σκακιστικό διήμερο στο Ναύπλιο.Περισσότεροι από 80 σκακιστές όλων των ηλικιών από την Αργολίδα, την Αρκαδία, την Ηλεία, την Κορινθία, τη Μεσσηνία και την Αττική, συμμετείχαν και στις τρεις εκδηλώσεις.

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν το Σάββατο το πρωί ο αγώνας Simultane της Σταυρούλα Τσολακίδου απέναντι σε 20 σκακιστές.

Όσοι βρέθηκαν στο Βουλευτικό την Κυριακή το πρωί είχαν την ευκαιρία να  παρακολουθήσουν  εκτός προγράμματος την Σταυρούλα Τσολακίδου (3 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στην κατηγορία της) να αγωνίζεται με τον Δημήτρη Μακρίδη  (10ος  στο European Youth Chess Championship 2017 Open U10) σε πολύ ενδιαφέρουσες παρτίδες Blitz.

Σε ανακοίνωσή του, το ΔΣ της Σκακιστικής Ακαδημίας Ναυπλίου αναφέρει:

«Ευχαριστούμε τον Δήμο Ναυπλιέων για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε και μας παραχώρησε τα ιστορικά μνημεία της πόλης την πλατεία Συντάγματος και το Βουλευτικό για να φιλοξενήσουμε τις εκδηλώσεις μας και για την χορηγία όλων των εκδηλώσεων. 

Ευχαριστούμε το χώρο τέχνης και πολιτισμού Φουγάρο για την φιλοξενία του και την υποστήριξη του από την αρχή της δημιουργίας του συλλόγου.

Ευχαριστούμε το κτήμα Σκούρα για την εμπιστοσύνη τους και την υποστήριξή τους καθώς και όλους τους χορηγούς μας. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε τις δράσεις μας.

Ευχόμαστε αυτό το Σαββατοκύριακο εκδηλώσεων για το σκάκι να αποτελέσει την αρχή για μια σειρά διοργανώσεων ώστε το Ναύπλιο να γίνει Σκακιστικός προορισμός».