Αστρολογία και Υγεία

125
Θέκλα Μεταξά-Ερευνήτρια αστρολογίας

γράφει η Θέκλα Μεταξά –ερευνήτρια αστρολογίας

Ο «Ζορμπάς» έφυγε, αφού πρώτα έκανε ένα εντυπωσιακό πέρασμα από τη χώρα μας, και όπως συμβαίνει με κάθε ακραίο καιρικό φαινόμενο, άφησε πίσω του ανοιχτές πληγές. Ίσως μάλιστα να ήθελε να μας δώσει ένα μήνυμα για το τι είδους χειμώνα θα πρέπει να περιμένουμε, αν και ο Οκτώβριος προβλέπεται μάλλον ζεστός μήνας.

Πιστεύω πως οι προηγούμενες εκλείψεις μας προειδοποίησαν για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που μας περιμένουν, αλλά και για κάποιες επιδημίες που θα ενσκήψουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η αστρολογία δεν έχει μονάχα τις δυνατότητες να προβλέπει γεγονότα και καιρικά φαινόμενα, αλλά συνδέεται με πολλούς τομείς της ζωής μας, όπως είναι τα θέματα της υγείας μας. Μια προσεκτική μελέτη πάνω σ’ αυτό το θέμα, σε συνδυασμό πάντα με τις σοφές οδηγίες που μας άφησαν οι φημισμένοι ιατροί πρόγονοί μας, όπως είναι ο Ιπποκράτης, ο Γαληνός και άλλοι, δείχνει ότι ο βασικός ζωδιακός αστερισμός του ωροσκοπίου μας, μπορεί να μας οδηγήσει στην ανακάλυψη των παθήσεων που θα μπορούσαν να μας απασχολήσουν. Και πιο συγκεκριμένα, δείτε πώς συνδέονται τα ζώδια με τον οργανισμό μας:

Ο Κριός, το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού, κυβερνάει το κεφάλι, το πρόσωπο, τα μάτια και τα αυτιά.

Ο Ταύρος, κυβερνάει το λαιμό, τον αυχένα και τη φωνή.

Οι Δίδυμοι κυβερνούν τους ώμους, τα μπράτσα και τα χέρια.

Ο Καρκίνος κυβερνάει το στήθος, τους πνεύμονες, το συκώτι και τη σπλήνα.

Ο Λέων κυβερνάει την καρδιά, την πλάτη, το στομάχι και τα πλευρά.

Η Παρθένος κυβερνάει την κοιλιά, τα έντερα και το διάφραγμα, μαζί με το Λέοντα.

Ο Ζυγός κυβερνάει την οσφυϊκή χώρα, τον ομφαλό, τα νεφρά, τους γλουτούς και τις κύστες μαζί με το Σκορπιό.

Ο Σκορπιός κυβερνάει τα γεννητικά όργανα και τις κύστες μαζί με το Ζυγό.

Ο Τοξότης κυβερνάει τους γοφούς.

Ο Αιγόκερος κυβερνάει τα γόνατα.

Ο Υδροχόος κυβερνάει τα πόδια.

τέλος,

 Οι Ιχθείς κυβερνούν τα πέλματα.

Με βάση αυτούς τους συσχετισμούς, μπορούμε να καταλάβουμε ποια προβλήματα υγείας πιθανώς μας απασχολήσουν. Οι διάσημοι ιατροί πρόγονοί μας πίστευαν πως  η ένωση του ατόμου με τη Μονάδα, το Θείο ή όπως αλλιώς το αντιλαμβάνεται ο καθένας μας, οδηγεί στην ικανότητα που όλοι διαθέτουμε, να αντλούμε την ενέργεια του Σύμπαντος και της Φύσης και να επωφελούμαστε από την ευεργετική της επίδραση. Ο λίθος, το βότανο, η τροφή, είναι κομμάτια από το Σύμπαν. Η κοσμική ενέργεια περνάει στο μικρό μας κόσμο, με τη βοήθεια της ύλης που τόσο απλόχερα μας έχει παραχωρηθεί. Οι λίθοι, πολύτιμοι ή ημιπολύτιμοι, όπως και τα βότανα ,έχουν αυτή την κοσμική ενέργεια. Ας αντιμετωπίσουμε λοιπόν με σεβασμό αυτά που μας παρέχει η φύση , και ας τα αφήσουμε να μας δώσουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

Η γνώση της αστρολογίας ήταν αντικείμενο ιδιαίτερης μελέτης και έρευνας για την Ιπποκράτεια διδασκαλία. Ο Ιπποκράτης  πίστευε ότι ο ανθρώπινος οργανισμός δέχεται επιρροές από ορισμένα αστέρια, και πως ο άνθρωπος (μικρόκοσμος) βρίσκεται σε σύνδεση και κάτω από την επιρροή του Σύμπαντος (μακρόκοσμου). Αυτή η Ιπποκράτεια φιλοσοφία ας γίνει παράδειγμα για μίμηση στους σημερινούς θεραπευτές, και ας ανοίξει το δρόμο για μια νέα θεώρηση στο χώρο της ιατρικής.