Πανσέληνος Σεπτεμβρίου 2018 – Η θυμωμένη πανσέληνος

78
Θέκλα Μεταξά-Ερευνήτρια αστρολογίας

γράφει η Θέκλα Μεταξά –ερευνήτρια αστρολογίας

Και πώς να μην είναι θυμωμένη η Σελήνη με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας; Εμείς περιμέναμε αυτή την Πανσέληνο του Σεπτεμβρίου, να είναι γεμάτη ρομαντισμό, όπως ήταν και η προηγούμενη, εκείνη του Αυγούστου. Δυστυχώς, πέσαμε έξω. Αυτή εδώ η φθινοπωρινή Πανσέληνος, μας βρίσκει όλους γεμάτους οργή και απορίες.

Η νέα Σελήνη που είχαμε στις 9 Σεπτεμβρίου, στο ζώδιο της Παρθένου, μας είχε δώσει ελπίδες ότι κάποια πράγματα θα μπορούσαν να τακτοποιηθούν προς όφελός μας, εφ’ όσον η Παρθένος θεωρείται «ήπιων τόνων» ζωδιακός αστερισμός, και διευθετεί τις διάφορες υποθέσεις δίκαια. Αντ’ αυτού, είχαμε διάφορα ανεξήγητα επεισόδια, θολές ειδήσεις, απρόσμενες εξελίξεις, και αδικαιολόγητες απώλειες ανθρώπων.

Κοιτάζοντας το ωροσκόπιο της Πανσελήνου, διακρίνω όψεις αρνητικές, πολύ περισσότερες από τις θετικές. Η Σελήνη βρίσκεται στο εγωιστικό ζώδιο του Κριού, και ο κυβερνήτης του Κριού Άρης, δέχεται θυμωμένη όψη τετραγώνου από τον πεισματάρη Ουρανό, και μοιάζει σαν να του λέει «άντε λοιπόν, ξεκίνα, κάνε ότι έχεις να κάνεις». Ο Ουρανός είναι αυτός που φέρνει τα απρόοπτα γεγονότα και ο Άρης είναι αυτός που φέρνει τους κάθε είδους πολέμους.

Ο Ερμής, που εδώ συμβολίζει το λαό, μόλις ξέφυγε από την καυτή αγκαλιά του Ήλιου, και δεν έχει βρει τον εαυτό του. Δέχεται και ένα χτύπημα τετραγώνου από τον Κρόνο, ο οποίος βάλθηκε να θέσει υπό περιορισμό κάθε αυθορμητισμό που θα μπορούσε να έχει ο λαός.

Ο Ποσειδώνας, από τον οίκο των γνωστών αντιπάλων, χτυπάει με αντίθεση τον ωροσκόπο, και συνεχίζει να παραπλανεί το λαό με χίλια δυο ψέματα. Είναι βλέπεται πάνω στους Ιχθείς, ζώδιο του νερού, και νιώθει πολύ δυνατός. Κι ο λαός τι κάνει; Καμένος όπως είναι από τον Ήλιο, τα πιστεύει. Ακόμη. Δυστυχώς.

Στο Μεσουράνημα, ακμή του οίκου της εξουσίας, το ζώδιο των Διδύμων, διπλό, μεταβλητό, δισυπόστατο, το ζώδιο των διπλωματών, θνητό και αθάνατο μαζί, Κάστωρ και Πολυδεύκης. Πότε έτσι και πότε αλλιώς. Όταν θα συνειδητοποιήσουμε το παιχνίδι που παίζεται γύρω μας, θα είναι πολύ αργά. Αυτή η Πανσέληνος μας προκαλεί να αναλάβουμε δράση γρήγορα. Σε λίγο ο Άρης θα έχει απελευθερωθεί από τον ασφυκτικό κλοιό του Κρόνου, του Πλούτωνα και του Νότιου Δεσμού, και θα είναι ελεύθερος και ανεξέλεγκτος.

Τα συναισθήματα του θυμού και του φόβου είναι διάχυτα σ’ αυτό το ωροσκόπιο. Θυμός που περιορίζεται λόγω φόβου, και φόβος για δυναμική δραστηριοποίηση. Παράλληλα υπάρχει και η πάλη ανάμεσα στο «εγώ μπορώ» και στο «οι άλλοι τι θα κάνουν;» Μάλλον λείπει ένας δυναμικός ηγέτης, που θα μπορούσε να γοητεύσει τις μάζες, κάποιος που θα εμπνέει εμπιστοσύνη.

Έχουμε κι αυτό το σημαδιακό αστέρι πάνω στο Μεσουράνημα, που ονομάζεται ΤΑΒΙΤ, και ανήκει στον αστερισμό του Ωρίωνα του κυνηγού. Είναι ότι καλύτερο για να χαρακτηρίσει την εξουσία. Συμβολίζει την αυτοπεποίθηση, το πείσμα, τη βία, την απληστία, το κέρδος και την προδοσία.

Πολλές είναι οι ιστορίες γύρω από τον κυνηγό Ωρίωνα. Μια από αυτές μας λέει πως ερωτεύτηκε την κόρη του βασιλιά της Χίου Οινοπίωνα, και πως εκείνος οργισμένος τον ετύφλωσε. Ξαναβρήκε όμως το φως του όταν με τη βοήθεια του Ηφαίστου, αντίκρισε το φως του Απόλλωνα. Να λοιπόν, που όλα διορθώνονται, όταν έρθουν στο φως.