Το σκάνδαλο του Μύλου στο Κρόθι Ερμιόνης. «Ποτέ δεν μάθαμε ποιους επαγγελματίες στο χώρο της μαζικής εστίασης φωτογράφιζε αυτό το ηθελημένο «λάθος»!!!»

245

Άγνοια, Ακαταλληλότητα ή Μεθόδευση; Τι από τα τρία πρέπει να καταλογισθεί στην Δημοτική Αρχή Ερμιονίδας για την καραμπινάτη παρανομία που επιχειρήθηκε με την απόδοση των εγκαταστάσεων αναψυχής του Μύλου στο Κρόθι; Μια παρανομία που εγκαίρως επεσήμανε ο Δημοτικός Σύμβουλος Τάσος Λάμπρου και αγωνίσθηκε για την αποτροπή της, προασπίζοντας τα συμφέροντα των Δημοτών και όχι των ιδιωτών «που φωτογράφιζε αυτό το ηθελημένο «λάθος»!!!», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΡΟΣΥΕΡ;
Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ερμιονίδας (Πρόεδρος ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αντωνόπουλος, στενός συνεργάτης του Δημάρχου Δημ. Σφυρή), υποχρεώθηκε με να ανακαλέσει την προηγούμενη απόφασή της που ερχόταν σε εξόφθαλμη αντίθεση με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (4/2018) και τη νομιμότητα. Η ανάκληση και η επιστροφή στη νομιμότητα έγινε μετά από ένσταση που υπέβαλε ο επικεφαλής της ΠΡΟΣΥΕΡ Τάσος Λάμπρου που φρόντισε για την ευρεία δημοσιοποίηση της σκανδαλώδους προσπάθειας που έκανε η «Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής».
Διαβάζοντας την ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας» θα θυμηθείτε όλο το ιστορικό του θέματος και συγχρόνως θα πάρετε μια ακόμη γεύση του πως υποτιμά, η παρούσα Δημοτική αρχή, τον ρόλο των Αιρετών του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης.

Αναστάσιος Λάμπρου

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΥΕΡ
«Μύλος Κρόθι: Δικαίωση της ένστασής μου και κατάρτιση νέων όρων διαγωνισμού.
Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,
θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η ένσταση που υπέβαλλα σχετικά με την κατάρτιση των όρων του διαγωνισμού για την ενοικίαση του Μύλου στο Κρόθι Ερμιόνης, έγινε ομόφωνα αποδεκτή από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ερμιονίδας.
Συγκεκριμένα στην συνεδρίαση της 15ης Μαΐου 2018, η Οικονομική Επιτροπή με την ομόφωνη Απόφαση 49/2018, ανακάλεσε την προηγούμενη Απόφαση 37/2018 «Περί καθορισμού των όρων δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου στη θέση «Κρόθι» στη Δ.Κ Ερμιόνης Δήμου Ερμιονίδας», κατά της οποίας είχα κάνει ένσταση.
Φυσικά ποτέ δεν μάθαμε για ποιους λόγους η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής καταστρατήγησε την Απόφαση 4/2018 του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης και τις αντίστοιχες Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και αυθαίρετα πήγαν να νοικιάσουν τον Μύλο στο Κρόθι ως κατάστημα μαζικής εστίασης.
Ποτέ δεν μάθαμε ποιους επαγγελματίες στο χώρο της μαζικής εστίασης φωτογράφιζε αυτό το ηθελημένο «λάθος»!!!
Η παρέμβασή μου ήταν απαραίτητη για την αποκατάσταση της νομιμότητας, της διαφάνειας και της προστασίας των επαγγελματιών του τουρισμού της περιοχής μας, που θα έπεφταν σε περιπέτειες, εφόσον ο χώρος του Μύλου Κρόθι σύμφωνα με το ΦΕΚ 887/1995 ίδρυσής του, έχει αποκλειστική χρήση αναψυκτηρίου.
Αυτή τη φορά ευτυχώς δεν μας είπαν από την Διοίκηση του Δήμου Ερμιονίδας ότι φταίει ξανά κάποιος υπάλληλος!!!
Ακόμα ποτέ δεν μάθαμε για ποιούς λόγους η Δημοτική Αρχή άφησε να περάσει πάνω από ένας χρόνος για να προχωρήσει στις διαδικασίες αξιοποίησης του Μύλου στο Κρόθι και έτσι να έχουμε διαφυγόντα έσοδα για τον Δήμο Ερμιονίδας και παράλληλα να έχουν προκληθεί σημαντικές φθορές σε Δημοτική περιουσία και σε ένα χώρο που αποτελεί κόσμημα για την Ερμιόνη.
Επίσης, στην ίδια συνεδρίαση της 15ης Μαΐου 2018, η Οικονομική Επιτροπή με την Απόφαση 50/2018, προχώρησε στην κατάρτιση νέων όρων του διαγωνισμού για την ενοικίαση του Μύλου στο Κρόθι Ερμιόνης, όπου συμμορφώθηκε με το ΦΕΚ 887/1995 ίδρυσης του Μύλου, που έχει χρήση αποκλειστικά ως αναψυκτήριο.
Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες, στην εν λόγω συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, πρότεινα η τιμή εκκίνησης για την ενοικίαση του Μύλου να είναι 780€ σύμφωνα με την Απόφαση 4/2018 της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης και όχι 1.000€ όπως πρότεινε η Διοίκηση του Δήμου.
Θεωρώ ότι πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις των Συμβουλίων των Κοινοτήτων και έτσι πρέπει πάντα να λειτουργούμε, διότι οι αιρετοί των Κοινοτήτων απαιτείται να έχουν ρόλο και λόγο και να αποδεχόμαστε τις εισηγήσεις τους, αφού κάτι παραπάνω γνωρίζουν αυτοί για τον τόπο τους.
Εγώ σύμφωνα με τον θεσμικό μου ρόλο, πάντα θα παρεμβαίνω όταν διαπιστώνω λάθη και παραλήψεις της Δημοτικής Αρχής, με κύριο μέλημά μου την τήρηση της νομιμότητας, της διαφάνειας και την υπεράσπιση των συμφερόντων των Δημοτών της Ερμιονίδας.

Για τη Δημοτική Παράταξη
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»
Ο επικεφαλής
Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας»