Ο Τσίπρας θα φύγει … όταν αυτός θέλει!

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Η μεγαλύτερη νίκη των κομμουνιστών και της αριστεράς, στην Ελλάδα, ήταν ο ιδεολογικός αφοπλισμός της κοινωνίας. Την κέρδισαν χωρίς καν να δώσουν μάχη. Έκαναν απλώς μια τακτικίστικη συμφωνία (το 1974) παραχωρώντας προσωπική πολιτική αμνηστία στον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Να το επαναλάβω με άλλα λόγια, «παραχωρώντας ιστορική αμνήστευση των πολιτικών, κοινωνικών, οικονομικών και εθνικών εγκλημάτων» του Κωνσταντίνου Καραμανλή και όχι των πολιτικών παρατάξεων, όπου ο ίδιος έπαιξε κορυφαίο ρόλο (ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ) ή δημιούργησε εξ αρχής (ΕΡΕ και Νέα Δημοκρατία).

Η παράδοση του πεδίου της πολιτιστικής κυριαρχίας στο ΚΚΕ και η καταδίωξη, συγχρόνως, κάθε διανοητή που είχε πατριωτική αφετηρία σκέψης ή έργο εμπνευσμένο από τις ιστορικές μας προσωπικότητες και τις παραδοσιακές αξίες του Λαού και του Έθνους των Ελλήνων, οδήγησε σε ιδεολογική στρέβλωση την κοινωνία.

 

Σήμερα, δεκάδες χρόνια μετά, οι διάδοχοί του συνεχίζουν στα ίδια χνάρια. Η ιδεολογική απονεύρωση της κοινωνίας έγινε και επίσημη ιδεολογία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Η λέξεις Πατρίδα και Έθνος προφέρονται με πολύ μεγάλη δυσκολία από τα κοινοβουλευτικά στελέχη της και ο Πατριωτισμός εγκρίνεται μόνον αν είναι «ορθός», δηλαδή αν στοχεύει αποκλειστικά στην παραμονή μας «στον σκληρό πυρήνα της μεγάλης Ευρωπαϊκής Οικογένειας». Μιας οικογένειας που μας οδήγησε να στέλνουμε κατακτητικό Στρατό ξηράς στην Σερβία (που την υπέταξαν), Ναυτικό στην Λιβύη (που την διέλυσαν), Μηχανικό στο Αφγανιστάν ή στο Ιράκ (που τα κατέστρεψαν). Της οικογένειας «των εταίρων μας» που ρίχνουν ή προωθούν πρωθυπουργούς. Που επιβάλλουν τη νομιμοποίηση της παράνομης εισόδου εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών στην χώρα μας (από 92 διαφορετικές χώρες έχουν καταμετρηθεί). Οικογένειας που επιβάλλει νόμους με τους οποίους παραπέμπονται Μητροπολίτες γιατί δηλώνουν αυτά που η Ορθοδοξία πρεσβεύει (ότι δηλαδή ο γάμος ομοφυλόφιλων είναι παρά φύση) ή μας κλέβει τη νεολαία και μας απομακρύνει από τη διαχείριση του τραπεζικού συστήματος και των ενεργειακών μας πόρων.

 

Αυτή ακριβώς η ιδεολογική λοβοτομή της κοινωνίας, επιτρέπει σε ανθρώπους σαν τον Φίλη, την Φωτίου, την Τασία ή τον Καρανίκα, να μας εξουσιάζουν και σε ανθρώπους σαν τον Καμμένο να στηρίζουν πολιτικές που επιβάλλουν «Διαγραφή της Ιστορικής Μνήμης».

Επιτρέπει σε μια χούντα αναθεωρητών (κομμουνιστικής παιδείας) και συμφεροντολόγων (αστικής ανατροφής) να συνυπάρχουν (για όσο ακόμη θα διευκολύνουν το σύστημα της πολιτικής ορθότητας) παραμένοντας στην εξουσία, έναντι οιαδήποτε θυσίας …του Λαού των Ελλήνων, της Ιστορίας των Ελλήνων και της Προοπτικής των Ελλήνων.

Και θα παραμένουν μέχρις ότου οι «δεξιούληδες» της Νέας Δημοκρατίας, οι «δημοκρατούληδες» της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και οι «εθνικιστούληδες» της Χρυσής Αυγής κατανοήσουν ότι, απέναντί τους δεν έχουν ένα αστικό κοινοβουλευτικό κόμμα.

Η ομάδα των οπορτουνουνιστών κομμουνιστών που συνασπισμένοι με τους κομφορμιστές της δεξιάς, κυβερνούν τη χώρα, δεν αντιμετωπίζεται «με συμφωνίες αλήθειας» (Νέα Δημοκρατία) ή με συμπράξεις χρεωκοπημένων στελεχών (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ κλπ).

Γι’ αυτό και η πρωτοβουλία των κινήσεων παραμένει ακόμη στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα.

(Δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στην εβδομαδιαία έντυπη εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ της περιφέρειας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, στις 17 Φεβρουαρίου 2017. Το αναδημοσιεύω σήμερα γιατί μου το θύμισε ένας φίλος. Δώστε σημασία και στην αρχική φωτογραφία)

One comment

  1. Νικόλαος Ζαΐρης

    Συγχαρητήρια Πολύδωρε.
    Νὰ συμπληρώσω μόνον ὅτι εἰς τὴν πραγματικότητα οἱ κομμουνισταὶ κυβερνοῦν τὴν Ἑλλάδα ἀμέσως μετὰ τὸ πέρας τοῦ συμμοριτοπολέμου, ἀπὸ δὲ τὸ 1974 ἐξεσάλωσαν μἐχρι τῶν ἡμερῶν μας ὁπὀτε ἀνέλαβον καὶ ἐπισήμως τὴν δικυβέρνησιν τῆς Ἑλλάδος ἀξιοῦντες νὰ κάμουν πραγματικότητα ἐκεῖνα τὸ ὁποῖα ὀνειρεύονται ἤδη ἀπὸ ἡμερῶν ΕΑΜ πρὸς ἐπαλήθευσιν τοῦ Δημοσθένους γράφοντος ὅτι ‘….διὰ ραθυμίαν ἤ μαλακίαν ἐγκαταλείπειν τά τε τῶν προγόνων ἔργα καὶ τὰ συμφέροντα τῆς Πατρίδος”. (α’ πρὸς Φίλιππον 22,7)

Σχολιάστε ελεύθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

x

ΤΟ ΜΑΘΑΤΕ;

Παρέμβαση Εισαγγελέα, στη ΔΕΥΑ Ερμιονίδας, ζητά ο Παύλος Δαγρές, για διάπραξη ποινικών αδικημάτων

Παράνομες αναθέσεις έργων από την ΔΕΥΑΕΡΜ, συνολικού ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ, καταγγέλλει ο εκπρόσωπος  του ...