Νίκας: Ο πρωθυπουργός στηρίζει τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου

99
Συνέντευξη Τύπου με φυσική παρουσία και τηλεδιάσκεψη

Η συνέντευξη Τύπου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, (χθες 25 Ιουνίου 2020) με θέμα «τα της συνάντησής του με τον Πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη και τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο» είχε έντονο τοπικό και γενικότερο πολιτικό ενδιαφέρον.

Αναφερόμενος στα θέματα που έθεσε στον Πρωθυπουργό (αφορούσαν την αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου), ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα της συνάντησης. Δεσμεύτηκε ότι θα ακολουθήσουν λεπτομερέστερες ανακοινώσεις από τους καθ’ ύλην αρμόδιους συνεργάτες του μόλις τα συζητηθέντα φθάσουν σε ωριμότητα εφαρμογής.

“Σκοπός της συνάντησης με τον πρωθυπουργό ήταν ο συντονισμός με την κυβερνητική πολιτική όσον αφορά τα μείζονα ζητήματα προτεραιότητας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου” είπε ο Περιφερειάρχης, και ερωτόμενος αποκάλυψε ότι παρέδωσε στον Κυρ. Μητσοτάκη υπόμνημα με προγραμματισμένες δράσεις και έργα σε 15 τομείς.

 

Ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε και με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, με τον οποίο συζήτησε αφ’ ενός το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” στο τμήμα που αφορά τις Περιφέρειες και αφ’ ετέρου τα αδιέξοδα της απλής αναλογικής και την ανάγκη κατάργησής της, αλλά και την πρόοδο της διαδικασίας για τις θεσμικές μεταβολές ως προς την ενίσχυση των Περιφερειών με την μεταφορά σε αυτές μη κυβερνητικών αρμοδιοτήτων που τώρα έχουν οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, διασφαλίζοντας παράλληλα και την επαρκή χρηματοδότησή τους.

Το συνοπτικό υπόμνημα του Περιφερειάρχη κ. Νίκα προς τον πρωθυπουργό μπορείτε να το δείτε στον κατωτέρω σύνδεσμο:

Υπόμνημα προς τον Πρωθυπουργό