Οι Οικοδόμοι γιόρτασαν τον Άγιο Κωνσταντίνο

211

Πριν από ενάμιση αιώνα, η Συντεχνία Οικοδόμων Ναυπλίου έχτισε στην άκρη του κόλπου Καραθώνα (Ναυπλίου) ένα ξενώνα με λίγα δωμάτια για να κάνουν διακοπές οι οικογένειες των μελών της.

Μαζί με τον ξενώνα φτιάχτηκε και ένα εκκλησάκι αφιερωμένο στον Άγιο Κωνσταντίνο. Βλέπετε, οι άνθρωποι του μόχθου πάντοτε είχαν αίσθηση αλληλεγγύης και Πίστη προς την Ορθοδοξία.

Και το εκκλησάκι, πρωτίστως, αλλά και τον ξενώνα, οι οικοδόμοι της περιοχής τα συντήρησαν όσο μπορούσαν χωρίς καμία βοήθεια από την πολιτεία. Έφτιαξαν μάλιστα και ένα εστεγασμένο υπαίθριο χώρο όπου τα γλέντια (ελεύθερα για όλους) δίνουν και παίρνουν.

Δεκάδες χρόνια τώρα στις 21 Μαΐου, γιορτή του Αγίου Κωνσταντίνου, τα μέλη των οικογενειών του Σωματείου Οικοδόμων περιποιούνται τον χώρο για να είναι έτοιμος να υποδεχτεί την κοσμοσυρροή των πιστών που έρχονται από πολλές περιοχές εκτός Ναυπλίου.

Έτσι και φέτος.

Στις φωτογραφίες που παραθέτουμε (για τις οποίες ευχαριστούμε τον δραστήριο Γραμματέα του Σωματείου Οικοδόμων, Γιώργο Κοΐνη) βλέπετε στιγμιότυπα από τον φετινό εορτασμό.

Να σημειώσουμε ότι, στον φετινό εορτασμό παρέστησαν και έτυχαν θερμής υποδοχής από τις δεκάδες των παρισταμένων, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Ματζούνης και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ραφαήλ Μπαρού.