Θυμήθηκαν στο τσακ τη γιορτή της αγκινάρας

179

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ

Από λόγια, καλά πάμε…

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος πολιτισμού αρθρογραφεί υπέρ της ανάγκης προώθησης των Τοπικών Προϊόντων αλλά στην πράξη τα βάζει σε “δέκατη σειρά πρoτεραιότητας”.

Μετά το παράδειγμα της Έκθεσης Τοπικών Προϊόντων που “ξέχασαν” να τη διοργανώσουν (όπως έγραψα), τώρα μας κάνει επίδειξη προχειροδουλειάς με την Γιορτή της Αγκινάρας των Ιρίων, θάβοντας έτσι την περιοχή και το προϊόν.

Όχι μόνον δεν κάνουν συνδιοργάνωση, όπως γινόταν παλαιότερα, αλλά τη θυμήθηκαν μόλις δύο μέρες πριν την προσδιορισμένη από τους ιδιώτες διοργανωτές έναρξή της. Πρόσθεσαν μια ποδηλατάδα, για την οποία είχαν ξεχάσει να συντονισθούν με την Τροχαία και πουλάνε μούρη, στους αφελείς, γράφοντας σε μία καπελωτική ανακοίνωση  «… η Δημοτική Κοινότητα Ιρίων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιρίων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ιρίων με τη βοήθεια – συνεργασία του Δήμου Ναυπλιέων διοργανώνουν διήμερη γιορτή αγκινάρας στις 25 και 26 Μαΐου 2024 στην πλατεία Ιρίων».

Τουλάχιστον δεν απέκρυψαν ότι «…η γιορτή της αγκινάρας, διοργανώνεται εδώ και πολλά χρόνια, στην συγκεκριμένη κοινότητα του δήμου Ναυπλιέων, …».

Είναι τόση η προχειρότητα ή η αδιαφορία του επιτελείου του αντιδήμαρχου επί του πολιτισμού που έφτασαν στο σημείο να μας πασάρουν και ένα «Ο φετινός εορτασμός μεταξύ άλλων περιλαμβάνει πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και παρουσιάσεις συνταγών βασισμένων στην αγκινάρα».

Αγαπητέ κ. Καράπαυλε, ας προσέξετε λιγάκι και ας τιμήσετε την εμπιστοσύνη του Δημάρχου Ναυπλιέων. Μην τον εκθέτετε ασχολούμενος ΜΟΝΟΝ στις ιδεοληπτικές σας προτιμήσεις. Ναύπλιον και Πολιτισμός υπήρξαν πριν από εσάς και θα συνεχίσουν να υπάρχουν και μετά από εσάς.

Σεβασθείτε λοιπόν, προσαρμοστείτε και δράστε συλλογικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: “Υποκρισία, Φαρισαϊσμός, Φαταουλισμός” στο σύνδεσμο: https://akromolio.gr/2024/05/%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%af%ce%b1-%cf%86%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%ce%ae-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%bc%ce%ac%cf%87%ce%b7-%cf%86%ce%b1%cf%84/