Ο Αντιπρόεδρος της ΝΙΚΗΣ στον εορτασμό του Αγίου Πέτρου

300

Ο Αντιπρόεδρος του κόμματος ΝΙΚΗ (βουλευτής Λάρισας) Γεώργιος Ρούντας, εκπροσώπησε το κόμμα συμμετέχοντας στον εσπερινό και ακολουθώντας την λιτάνευση της Αγίας εικόνας και της λάρνακας των τιμίων λειψάνων του Αγίου Πέτρου, επισκόπου Άργους.

Εφέτος, η εορτή αντί της 3ης Μαΐου, μεταφέρθηκε για την 7η Μαΐου, επειδή συνέπεσε με την Μεγάλη Παρασκευή. Την παραμονή της μνήμης του τοπικού Αγίου, 6 Μαΐου 2024 και ώρα 19:00, στον φερώνυμο καθεδρικό Ιερό Ναό, τελέστηκε ο εόρτιος πολυαρχιερατικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και πραγματοποιήθηκε περιφορά της Αγίας εικόνας και λιτάνευση της λάρνακας των τιμίων λειψάνων, με συνοδεία στρατιωτικού τμήματος απόδοσης τιμών, συμμετοχή τοπικών Αρχών, βουλευτών των κοινοβουλευτικών κομμάτων και πολιτευτών της Αργολίδας και πλήθος πιστών.

Να θυμίσουμε ότι  από το 1985 ο μακαριστός μητροπολίτης Αργολίδος Ιάκωβος είχε θέσει στόχο του, την επιστροφή των ιερών λειψάνων, τα οποία -το 1421- είχε αφαιρέσει από τον τάφο του στο Άργος, ο Λατίνος επίσκοπος Σεκούντο Νάνι, μεταφέροντάς τα στο Βατικανό. Προκειμένου ο μακαριστός Ιάκωβος να πετύχει τον σκοπό του, ταξίδεψε αρκετές φορές στην Ιταλία, με την συνδρομή ειδικών επιστημόνων. Τελικά, τα Ιερά Λείψανα εντοπίστηκαν το 2008 στην ρωμαιοκαθολική μονή της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στην Ρώμη και το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2008 -μετά από έξι (6) σχεδόν αιώνες- πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα η επανακομιδή τους στην πόλη όπου αγίασε ο επίσκοπος Άγιος Πέτρος.