ΑΡΓΟΣ: Ο πρώτος θάνατος λόγω επίθεσης αγέλης αδεσπότων

622

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ

Έχουν καταγραφεί 12 επιθέσεις και 7 καταγγελθέντες τραυματισμοί λόγω των επιθέσεων που δέχονται αμέριμνοι Δημότες από αγέλες αδεσπότων, μέσα σε τέσσερις μήνες, στον Δήμο Άργους Μυκηνών.

Χθες, παραμονή Μ. Παρασκευής, έγινε γνωστός και ο πρώτος θάνατος συμπολίτη εξ αυτού του λόγου.

«Μετά από πολυήμερη νοσηλεία, απεβίωσε δυστυχώς, ό συμπολίτης μας που είχε δεχθεί επίθεση από αγέλη σκύλων στις 31/3/2024, στο Αρχαίο Θέατρο Άργους. Ο άτυχος άνθρωπος, επέβαινε σε μηχανάκι και μετά την επίθεση, έπεσε και υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις» αναφέρει η αποκαλυπτική ιστοσελίδα fryktoria.gr

Στο ίδιο σημείο όπου έλαβε χώρα το τραγικό συμβάν, έκτοτε είχαμε μία ακόμη επίθεση αγέλης κατά ανυποψίαστου διερχόμενου.

Η αντίδραση του Γιάννη Μαλτέζου, στο πρόβλημα που επί των ημερών του λαμβάνει εκρηκτικές (έως θανατηφόρες) διαστάσεις ήταν μία φωτογράφηση στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων που χρησιμοποιεί για καταφύγιο αδεσπότων (ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει τον χώρο –στο πρόσφατο παρελθόν- ως παντελώς ακατάλληλο και τις ημέρες της χωρικής αντιπεριρειακής εξουσίας είχε επιβληθεί πρόστιμο στην προηγούμενη δημοτική αρχή, για τον λόγο αυτό). Και για να μην τον αδικήσουμε, έκανε και μια τηλεοπτική παρουσία σε αθηναϊκό ΜΜΕ και άλλες τρεις σε τοπικά όπου εξηγούσε το πως έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Ο θάνατος του συμπολίτη μας, δεν επιτρέπει να γράψουμε περισσότερα. Θα επανέλθουμε όμως ζητώντας ευθύνες και κυρίως απαιτώντας από τους αρμόδιους δημοτικούς υπεύθυνους και υπηρεσιακούς παράγοντες να παρθούν μέτρα προστασίας της ζωής και της ασφάλειας των Δημοτών παράλληλα με τις παραδειγματικές κυρώσεις εις βέρος των υπευθύνων, όποιοι και αν είναι αυτοί.

Για να το γράψω πιο απλά… Να εφαρμοσθούν οι νόμοι άμεσα και προς κάθε κατεύθυνση.

Η σχετική ανάρτηση του fryktoria.gr στον ακόλουθο σύνδεσμο.

https://fryktoria.gr/index.php/apopsis/apeviose-o-atyxos-synanthropos-mas-pou-eixe-dexthei-epithesi-apo-ageli-skylon-sto-argos?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0Ui2yxdoBmHl-xxrr5m4kz95tzgw8DvtSbjpy1YqtXbrE46UbI1Lw4YFA_aem_ARp-lcVoUNI34vjDgVOVvq4Hu-cEKujOWkIz-Up9TEcUyLqCz68QVl8Uou46Xw-1FYWbC0PUkb8eU4cIyoivp50p