Σκάνδαλο στον Δήμο Άργους Μυκηνών με την επιλογή τον λαμπαδηδρόμων

766
Μία μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία καταγράφεται στο ενεργητικό της ιστοσελίδας fryktoria.gr, με το αποκαλυπτικό ερευνητικό ρεπορτάζ που δημοσιεύει σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Μαλτέζος την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, στις Μυκήνες, για να προβάλλει στενό του συνεργάτη που όμως απαγορευόταν ρητά λόγω ασυμβιβάστου.

Οι κανονισμοί της Ολυμπιακής Επιτροπής παραβιάσθηκαν κατάφορα με την “προωθητική επιλογή” του εκλεκτού του Γιάννη Μαλτέζου ενώ συγχρόνως, γίναμε μάρτυρες επιδειχθήσης περιφρόνησης προς τους Αργείους Πρωταθλητές και Πρωταθλήτριες.

Για το θέμα αυτό θα επανέλθουμε αύριο. Μέχρι τότε, διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που αντιγράψαμε από το fryktoria.gr

Σκάνδαλο στον Δήμο Άργους Μυκηνών

με την επιλογή τον λαμπαδηδρόμων

Μια μεγάλη γιορτή, το πέρασμα της Ολυμπιακής φλόγας από πόλεις της χώρας που έχουν σημαντική ιστορία, στην διαδρομή της για το Παρίσι όπου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες, στον Δήμο Άργους Μυκηνών έχει γίνει από φιέστα, αιτία πολλών συζητήσεων και μεγάλης δυσαρέσκειας.

Αιτία αρχικώς ο τρόπος επιλογής των λαμπαδηδρόμων, καθώς αποκλείστηκαν εξαιρετικοί αθλητές της περιοχής με μεγάλες διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, αφού οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι το σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός και φυσικά την φλόγα θα πρέπει να μεταφέρουν αυτοί που υπηρετούν με θυσίες και κόπο τον αθλητισμό.

Επιπροσθέτως η Ολυμπιακή επιτροπή έχει ρητώς ορίσει ποιοι δικαιούνται και ποιοι αποκλείονται από την μεταφορά της.

Έτσι, όλοι οι Δήμοι από τους οποίους πέρασε η φλόγα, ακολούθησαν τις διαδικασίες όπως έπρεπε πλην ενός Δήμου. Του Δήμο Άργους Μυκηνών.

Οι ιθύνοντες θα πρέπει να απαντήσουν στους πολίτες σε μια σειρά ερωτημάτων:

–  Ακολούθησε ο Δήμος Άργους Μυκηνών την διαδικασία επιλογής των λαμπαδηδρόμων όπως ακριβώς έπραξαν οι υπόλοιποι Δήμοι; Κοινοποίησαν δηλαδή στους Δημότες την δυνατότητα υποβολής αίτησης για συμμετοχή στην μεταφορά της φλόγας;

– Απέκλεισαν οι όχι αθλητές της περιοχής με διεθνείς διακρίσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό;

–  Ακολούθησε τις νόμιμες διαδικασίες εφαρμόζοντας τις ρητές οδηγίες που αφορούσαν τα κριτήρια επιλογής προσώπων;

– Αν όπως διαδίδουν, η επιλογή προσώπων έγινε από την ίδια την Ολυμπιακή Επιτροπή, τότε επεσήμαναν σε αυτήν ότι ο εις εξ αυτών, είναι εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος Νομικού Προσώπου; Αν όχι τότε το απέκρυψαν . Μιλάμε για εξαπάτηση της Ολυμπιακής Επιτροπής, εφόσον ρητά είχε θέσει ως απαγορευτική την συμμετοχή ατόμων με πολιτικά ή θρησκευτικά αξιώματα και είχε αποσαφηνίσει ότι σε αυτά συμπεριλαμβάνονται οι Δημοτικοί σύμβουλοι;

Επισυνάπτουμε σχετικά έγγραφα και αναμένουμε απαντήσεις:

https://www.lamia.gr

Πρόσκληση συμμετοχής στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία “Παρίσι 2024”

Ο Δήμος Λαμιέων καλεί να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ως λαμπαδηδρόμοι στη διέλευση και τελετή αφής της φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων “Παρίσι 2024”, που θα πραγματοποιηθεί στην Λαμία, στις 20 Απριλίου 2024. Ο αριθμός των Λαμπαδηδρόμων που θα συμμετάσχουν είναι τέσσερεις. Το τμήμα της διαδρομής που διανύει κάθε λαμπαδηδρόμος (200 μ. περίπου) είναι καθορισμένο από Ε.Ο.Ε και μόνο αυτή έχει το δικαίωμα να το τροποποιήσει.

ΑΙΤΗΣΗ

Πιο συγκεκριμένα, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, από τις 06-02-2024 έως τις 12/2/2024, να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής ως λαμπαδηδρόμοι, στα  emaile.episkopou@lamiacity.gr,   και n.soufleris@lamia –city.gr . (τηλ. επικοινωνίας 22310-39050).

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, ενώ σε περίπτωση που ο Δήμος επιλέξει λαμπαδηδρόμο κάτω των 18 ετών, αυτό θα γίνεται μόνο με τη συγκατάθεση της Ε.Ο.Ε και κατ’ εξαίρεση των κανονισμών. Η επιλογή των λαμπαδηδρόμων είναι στην ευχέρεια του Δήμου Λαμιέων, τηρώντας την Αρχή περί ισότητας των φύλων.

Ο λαμπαδηδρόμοι μπορεί να ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες:

– Ολυμπιονίκες – συμμετέχοντες σε Ολυμπιακούς Αγώνες

– Διακριθέντες Ολυμπιακών αθλημάτων με σειρά προτεραιότητας διάκρισης (όπως Παγκόσμια – Ευρωπαϊκά – Πανελλήνια Πρωταθλήματα κ.ο.κ)

– Οι διακεκριμένοι στις τέχνες, στα γράμματα και στην κοινωνική προσφορά.

– Στις ανωτέρω ιδιότητες περιλαμβάνονται αθλητές ή άτομα που ανήκουν στις ομάδες με ειδικές δεξιότητες (ΑμεΑ).

Απαγορεύεται η συμμετοχή πολιτικών και θρησκευτικών παραγόντων, σύμφωνα με τον κανονισμό της οργανωτικής επιτροπής. Ως πολιτικοί παράγοντες νοούνται οι υπουργοί, υφυπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, γενικοί γραμματείς υπουργείων, μέλη του κοινοβουλίου, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και σύμβουλοι τοπικών κοινοτήτων. Αποκλείονται επίσης όσοι έχουν τιμωρηθεί για παραβίαση των κανονισμών περί ντόπινγκ ή έχουν καταδικαστεί για αδικήματα που δημιουργούν ασυμβίβαστα και κωλύματα κατά την αθλητική νομοθεσία και τους κανονισμούς της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Οι ενδιαφερόμενοι με τη δήλωση συμμετοχής τους συναινούν ότι γνωρίζουν τους όρους συμμετοχής και τους κανονισμούς GDPR που διέπουν τη διοργάνωση.

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Λαμιέων θα χρησιμοποιήσει τα στοιχεία που θα δηλωθούν αποκλειστικά για θέματα σχετικά με τη συμμετοχή σας στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία «Παρίσι 2024».

Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

 

Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή: Γενικοί Όροι Συμμετοχής στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία