Ο “Ιός Μαλτέζου” προσβάλει τους συνεργάτες του

2291
Το φίμωτρο, όπως ονόμασε ο λαός μας τις ειδικές μάσκες καταπολέμησης του κορωναϊού, συνιστατάται ως βασικό μέτρο προστασίας.

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Ο Γιάννης Μαλτέζος είχε την τύχη να τον εμπιστευτούν άνθρωποι που, στην προσωπική τους ζωή, κανένας δεν είχε να τους προσάψει τάσεις εξαπάτησης ή τραμπουκισμού των συμπολιτών τους.

Ο ίδιος, βέβαια, κατηγορείται και βαρύνεται για πολλαπλές και συνεχείς πολιτικές απόπειρες (και πράξεις) πολιτικής εξαπάτησης  των Δημοτών. Έχει συλληφθεί κατ’ επανάληψη “με την γίδα στην πλάτη”.

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Δεν θα αναφερθώ στην δήλωση για το νερό της Λέρνας που έκανε προεκλογικά και προκάλεσε ανησυχίες στους κατοίκους μαζί με προσωρινά προβλήματα στην επισκεψιμότητα της περιοχής. Ούτε θα αναφερθώ στους δημόσιους και επίσημους ισχυρισμούς ότι τάχα «είχε ζητήσει με εξώδικο από τον Δημήτρη Καμπόσο να προχωρήσει και να ολοκληρώσει την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2024». Ούτε καν σε πλήθος άλλων δημοσίων δηλώσεών του, με τις οποίες διαστρεβλώνει την αλήθεια με σκοπό την υποτίμηση του έργου της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής ή την υπερτίμηση του ιδίου. Διαστρεβλώσεις, αποκρύψεις ιστορικού και χρησιμοποίηση της μισής αλήθειας που συνιστούν πολιτική εξαπάτηση των Δημοτών. Πολιτική εξαπάτηση που δεν είμαι βέβαιος αν γίνεται συνειδητά και με πρόθεση ή αν του βγαίνει λόγω έλλειψης ικανότητας εκφοράς συγκροτημένου και ορθού πολιτικού λόγου.

Θα αναφερθώ όμως στο γεγονός ότι όλο και περισσότεροι συνεργάτες του ολισθαίνουν στον κατήφορο απόκρυψης της αλήθειας ή στρέβλωσης του τρόπου που παρουσιάζεται ένα γεγονός.

Θυμηθείτε την Αντιδήμαρχο, για τα σκουπίδια, η οποία ισχυρίσθηκε ανεπίτρεπτα πράγματα για τα απορριμματοφόρα και το πλυντήριο των κάδων. Είναι η ίδια που ξεχνάει να πει την πραγματικότητα για τον σχεδιασμό της ανακύκλωσης, στοιχείο της οποίας είναι τα Σπιτάκια, τα Πράσινα σημεία, η προμήθεια κάδων για τα 5 διαφορετικά ρεύματα διαχείρισης των σκουπιδιών.

Θυμηθείτε τον Αντιδήμαρχο, για τα οικονομικά, ο οποίος  ισχυρίσθηκε αδυναμία πληρωμών αποκρύπτοντας οικονομικά στοιχείων του δήμου (2 εκατομμύρια ρευστότητα και 8 εκατομμύρια απαιτήσεις συν το ενεργητικό των συγχωνευόμενων Δημοτικών Επιχειρήσεων). Είναι ο ίδιος που συναίνεσε στην επιθυμία Μαλτέζου να μην επιτραπεί στο Ειδικό Γραφείο το οποίο φρόντιζε τα του προϋπολογισμού να κλείσει ισολογισμό. Κάτι που μαζί με το βάπτισμα ως παθητικών δανείων των επενδύσεων που είχαν γίνει με σκοπό να οδηγήσουν στην μείωση των Δημοτικών Τελών από το 2024 ή 2025), επιδίωκαν να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα δικαίωσης για λήψη δανείων και αχρείαστη επιβάρυνση των Δημοτών.

Θυμηθείτε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος πρόσφατα ανάρτησε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου από τα οποία απουσιάζει η αναφορά σε ουσιώδη διαφοροποίηση απόψεων (και παράθεση εγγράφων καταγραφής αυτών). Ανάρτηση που είχε ως αποτέλεσμα την έκθεση των Συμβούλων της παράταξης ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ.

Ο “ιός Μαλτέζου”, όπως ήδη τον αποκαλούν στα καφενεία, έχει αρχίσει και προσβάλλει την πολιτική λειτουργία βασικών συνεργατών του.

Η στρεβλή οπτική ή ερμηνεία της πραγματικότητας, σε συνδυασμό με την ηθελημένη απόκρυψη ή αποσιώπηση κάποιων στοιχείων, είναι η ουσία του μολυσματικού αυτού ιού, η μετάδοση του οποίου ξεκίνησε από τον ίδιο τον Γιάννη Μαλτέζο και δείχνει να εξαπλώνεται προσβάλλοντας όλο και περισσότερα κορυφαία στελέχη της παράταξής του.

Επειδή “Εμβόλιο Πολιτικού Ήθους” δεν έχει βρεθεί ακόμη σαν μόνη λύση εμφανίζεται η καταστολή των συμπτωμάτων του “Ιού Μαλτέζου”. Μια καταστολή που δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνον με την Διαφάνεια, την προβολή της Αλήθειας, την δημοσιοποίηση των ψεμάτων, την αποκάλυψη των προθέσεων και την διαφώτιση της Κοινωνίας.

Ο “Ιός Μαλτέζου” πρέπει να απομονωθεί ως παρακμιακό πολιτικό φαινόμενο για να μην εξαπλωθεί στην ούτως ή άλλως ευάλωτη προς αυτόν κοινωνία.