Η παράταξη “Ναύπλιο Επόμενη μέρα” υπερασπίζεται το έργο της

114

«Δεν υπάρχει περίπτωση να σας αφήσουμε να οικειοποιηθείτε ένα τεράστιο έργο που ως παράταξη παραδώσαμε και συνεχίζουμε να παραδίνουμε στην κοινωνία του Ναυπλίου. Θα μας βρίσκεται μπροστά σας» αναφέρει το Δελτίο τύπου της Δημοτικής Παράταξης “ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ” που δόθηκε στη δημοσιότητα, νωρίς το πρωί.

Στο ίδιο Δελτίο Τύπου, η παράταξη του τέως Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου αποδίδει στην Δημοτική Αρχή του Δημήτρη Ορφανού «… αβλεψίες, αστοχίες και λανθασμένες επιλογές που σας έχουν φτάσει σε ΑΔΙΕΞΟΔΟ στη διαχείριση και στην καθημερινή λειτουργία του Δήμου Ναυπλιέων».

Η ανακοίνωση της “Επόμενης μέρας” κάνει εκτενή αναφορά στα έργα που είχε μελετήσει και εντάξει στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και αποδίδει στην παρούσα Δημοτική Αρχή πρόθεση οικιοποίησης της δικής τους προσφοράς προς το Ναύπλιον και τους Ναυπλιώτες.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ “ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ”

Ως Παράταξη «ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ» οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας σχετικά με τις εργασίες που ξεκίνησαν για την ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου πλησίον της βίλας Ζυμβρακάκη.

Αναλυτικότερα:
Η επίσημη σελίδα του Δήμου Ναυπλιέων συνεχίζει την παραπληροφόρηση των συμπολιτών μας αλλά και του ευρύτερου κοινού της που την ακολουθεί και ενημερώνεται από αυτή.

Για άλλη μια φορά σκοπίμως οι διαχειριστές της επίσημης σελίδας του Δήμου παρέβλεψαν να αναφέρουν και για τη συγκεκριμένη παρέμβαση ότι αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού αναπλάσεων μέσω του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» συνολικού ύψους πάνω από 4 εκατ. ευρώ που μεταξύ άλλων περιελάμβανε τον κοινόχρηστο χώρο δίπλα στη Βίλα Ζυμβρακάκη το πάρκο στην οδό Ανδριανουπόλεως επί της οδού Ασκληπιού, το Πάρκο μπροστά στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών επί των οδών Βασ. Γεωργίου και Ηρακλέους, το Ο.Τ 398 στη Νέα Πόλη Κούρτη, το Ο.Τ. 399 στη Νέα Πόλη Κούρτη και τα Τρίγωνα – Κοινόχρηστοι χώροι πλησίον ΔΕΗ, την πλατεία της Αγίας Τριάδας (Μέρμπακα) και την ανάπλαση των οδών Σέκερη _Μπουμπουλίνας και το λιμάνι στο Τολό.

Όλες οι παραπάνω αναπλάσεις σχεδιάστηκαν, εγκρίθηκαν, χρηματοδοτήθηκαν, δημοπρατήθηκαν, συμβασιοποιήθηκαν και ορισμένες υλοποιήθηκαν από την απελθούσα Δημοτική Αρχή με Δήμαρχο και επικεφαλής της Παράταξης «ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ» Δημήτρη Κωστούρου.

Είναι πασιφανέστατο ότι οι συντάκτες του κειμένου, οι γνωστοί συνεργάτες προπαγανδιστές του κ. Ορφανού, με τη γνωστή τους εμπάθεια στρογγύλεψαν με τα γραφόμενα τους την ανάπλαση που ξεκίνησε προκειμένου να αποκρύψουν την αλήθεια και να οικειοποιηθούν ένα έργο που δεν θα μπορούσαν ούτε να φανταστούν το χρόνο προετοιμασίας και προσπάθειας που χρειάστηκε.
Σας επαναλαμβάνουμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να σας αφήσουμε να οικειοποιηθείτε ένα τεράστιο έργο που ως παράταξη παραδώσαμε και συνεχίζουμε να παραδίνουμε στην κοινωνία του Ναυπλίου. Θα μας βρίσκεται μπροστά σας.

Τις δικιές σας αβλεψίες, αστοχίες και λανθασμένες επιλογές που σας έχουν φτάσει σε ΑΔΙΕΞΟΔΟ στη διαχείριση και στην καθημερινή λειτουργία του Δήμου Ναυπλιέων εμείς θα είμαστε εδώ για να λέμε μόνο αλήθεια στους συμπολίτες μας.
Σοβαρευτείτε ως Δημοτική Αρχή και σταματήστε να συμπεριφέρεστε ως Αντιπολίτευση.
ΥΓ: Είναι πολιτικά ανήθικο να συνεχίζετε η προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών μέσα από την επίσημη σελίδα του Δήμου Ναυπλιέων.

 

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Με τίτλο «Δημιουργία πάρκου πλησίον της Βίλλας Ζυμβρακάκη, αναβαθμίζεται η βραχώδης περιοχή σε χώρο αναψυχής» δόθηκε στη δημοσιότητα από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ναυπλιέων η κατωτέρω ανακοίνωση.

«Ξεκίνησαν τα έργα δημιουργίας πάρκου πλησίον της βίλλας Ζυμβρακάκη. Ήδη τα σκαπτικά μηχανήματα διαμορφώνουν τον χώρο για την ευχάριστη επίδραση στο μικροκλίμα της

περιοχής.

Στο πλαίσια ανάπλασης του χώρου γίνονται οι κάτωθι παρεμβάσεις:

– ΝΈΑ ΧΆΡΑΞΗ ΣΤΙΣ ΖΏΝΕΣ ΕΛΕΎΘΕΡΗΣ ΌΔΕΥΣΗΣ ΠΕΖΏΝ πλάτους μεγαλύτερου των 4.00μ.

– ΚΑΘΑΊΡΕΣΗ ΤΜΉΜΑΤΟΣ ΠΈΤΡΙΝΟΥ ΤΟΊΧΟΥ στο όριο με το πεζοδρόμιο ώστε να ενοποιηθεί ο χώρος οπτικά και λειτουργικά. Παραμένει και συμπληρώνεται μόνο το τμήμα

του τοίχου που ορίζει την παιδική χαρά, έτσι ώστε η είσοδός της να γίνεται εσωτερικά του πάρκου.

– ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΥΔΆΤΙΝΗΣ ΕΠΙΦΆΝΕΙΑΣ στο όριο του βράχου, με νερό βάθους 30εκ., με κροκάλες ποταμίσιες για την συλλογή και ανακυκλοφορία των υδάτων που τρέχουν από τον βράχο υπό μορφή μικρού καταρράκτη. Εσωτερικά τοποθετούνται πλάκες από σκυρόδεμα μικρού μεγέθους για παιχνίδι των παιδιών.

– ΝΈΑ ΧΆΡΑΞΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΏΝ ΦΎΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟΎ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΎ, εκτός της Ζώνης ελεύθερης όδευσης πεζών.

– ΔΙΑΤΉΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΆΜΕΝΩΝ ΔΈΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΌ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΏΝ ΠΡΑΣΊΝΟΥ με νέα δένδρα και φυτά με στόχο την οικιστική και περιβαλλοντική αναβάθμιση και την δημιουργία βιοκλιματικών συνθηκών (π.χ. σκίαση για

τους πεζούς), έτσι ώστε να δημιουργείται ένα ευχάριστο μικροκλίμα στους επισκέπτες και τους κατοίκους της περιοχής.

– ΧΩΡΟΘΈΤΗΣΗ ΧΏΡΩΝ ΣΤΆΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΉΣ ΌΠΩΣ:

– Καθιστικά διαφορετικής τυπολογίας.

– Παιδική χαρά

– ΧΡΉΣΗ ΝΈΩΝ ΥΛΙΚΏΝ ΔΑΠΕΔΟΣΤΡΏΣΕΩΝ με δάπεδο από beton (γαρμπιλόδεμα) πελεκητό , πλάκες από πελεκητό σκυρόδεμα στα παρτέρια και φυσικό σταθεροποιημένο

χωμάτινο δάπεδο στην παιδική χαρά.

– ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΊΩΝ ΑΣΤΙΚΟΎ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΎ στην Ζώνη Φύτευσης και Αστικού Εξοπλισμού, εκτός της Ζώνης ελεύθερης όδευσης πεζών, για την λειτουργική αναβάθμιση του χώρου, σε επιλεγμένα, κομβικά σημεία, που περιλαμβάνει:

– Καθιστικά

– Δοχεία απορριμμάτων

– Φωτιστικά σώματα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και φωτισμός ανάδειξης του βράχου.