Γιατί σταμάτησε το έργο της οδικής ασφάλειας στο Ναύπλιο;

60

Η Δημοτική Παράταξη “ΝΑΥΠΛΙΟ-ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ” με δημόσιο ερώτημα που απευθύνει προς την Δημοτική Αρχή του Δημήτρη Ορφανού, ζητά να πληροφορηθεί (και μαζί της οι Δημότες του Δήμου Ναυπλιέων) «Γιατί σταμάτησε το έργο της οδικής ασφάλειας στο Ναύπλιο».

Δεδομένου ότι το έργο ανήκει σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα (άρα λεφτά υπάρχουν) και είχε ήδη ξεκινήσει, η δικαιολογία «Δεν έχουμε προϋπολογισμό» ή «Έχουμε χρέη» δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Το έργο είναι από τα πλέον χρήσιμα για τον δήμο και η ανάγκη ολοκλήρωσής του προβάλει επιτακτική εν όψει της Τουριστικής περιόδου. Το ίδιο επιτακτική, όμως, είναι και η ανάγκη απάντησης στα υπονοούμενα που αναφέρονται στην ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης του Δημήτρη Κωστούρου.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ

«Ως ”ΝΑΥΠΛΙΟ-ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ” ζητούμε άμεσα από τη Δημοτική Αρχή του κ. Ορφανού να μας δώσει απαντήσεις για ποιο λόγο το έργο «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Δήμου Ναυπλιέων» συνολικού προϋπολογισμού 2.239.000,00€ που ως απελθούσα δημοτική αρχή σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε έχει ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.

Μια μεγάλη παρέμβαση που περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις, νέες έξυπνες διαβάσεις πεζών και κυκλοφοριακές σημάνσεις που στόχο έχουν τη βελτίωση του οδικού δικτύου και την αύξηση της ασφάλειας των συμπολιτών μας χωρίς καμιά ειδοποίηση εδώ και 2 μήνες δεν συνεχίζεται.
Ο δρόμος Δρέπανο – Καστράκι, η οδός Αγίας Μονής, είσοδος Δρεπάνου από Βιβάρι, η είσοδος της Ασίνης από το Τολό, οδοί στην Αγία Τριάδα (Μέρμπακα), η οδός Μοσχονησιώτη, οδοί στη Νέα Πόλη Κούρτη κ.α. περιμένουν.
Τι συνέβη λοιπόν θα μας πει κανείς;;;
Μήπως δεν μπορέσατε να το οικειοποιηθείτε και βάλατε ένα τόσο σημαντικό έργο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης στον “πάγο”;;;
Τα νομικά επιχειρήματα που επικαλείστε για ένα έργο εγκεκριμένο που ήδη είχε ξεκινήσει θολώνει περισσότερο τον πραγματικό λόγο που το ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΤΕ.
Η περίοδος αυτή λίγο πριν το Πάσχα αλλά και οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες ευνοούσαν τη συνέχιση του αλλά μάλλον που καιρός για προγραμματισμό δράσεων σε ζητήματα καθημερινότητας των συμπολιτών μας. Εσείς μάλλον έχετε επικεντρωθεί στον πόλεμο λάσπης και στην κινδυνολογία.
Σας ζητούμε να σοβαρευτείτε και να αντιμετωπίσετε τα καθημερινά προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία μας.
Ο τουρισμός είναι η ναυαρχίδα μας, η εικόνα του Δήμου και η ασφάλεια του πρέπει να είναι πάνω από όλα.
ΥΓ: Το μεγαλύτερο (2,4 εκ. ευρώ) έργο ασφαλτοστρώσεων στο Δήμο μας τα τελευταία 20 χρόνια κερδήθηκε με πολύ κόπο, δουλειά και προσπάθεια για να συνεισφέρει σε έναν κρίσιμο τομέα αυτόν της οδοποιίας που είναι εξαιρετικά σημαντικός για την καθημερινότητα και όχι μόνο του πολίτη».