Βρε που τον βρήκαμε αυτόν;

1145
Χαλαρός... σε πολυθρόνα Λουδοβίκου!

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Όσο οι μέρες περνούν τόσο περισσότερο αποκαλύπτεται ότι «ο Βασιλιάς είναι γυμνός». Αναφέρομαι στον Γιάννη Μαλτέζο που …βιάστηκε να δικαιώσει όσους του απέδιδαν «έλλειψη επαρκούς ενδιαφέροντος για τον Δήμο και ικανότητας να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα συγχρόνως».

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Κάθε μέρα που περνάει, η σκόνη της αδράνειας συσσωρεύεται και σκεπάζει τις προοπτικές που είχε ο Δήμος Άργους Μυκηνών να εξελιχθεί σε πρωτεύοντα Δήμο της Ελλάδος. Όπως πάμε, σε λίγα χρόνια θα χρειάζονται αρχαιολόγοι και ανασκαφές για να βγάζουν στην επιφάνεια στοιχεία της χρυσής εποχής που διέκοψε η ανίερη συμμαχία των μετρίων, των φοβικών και των συμφεροντολόγων.

Πρωτοβουλίες, δράσεις και έργα της Δημοτικής Αρχής Καμπόσου εγκαταλείπονται και γκριζάρουν με κόστος σε ανθρώπους, επιχειρήσεις φήμη και προοπτική.

Οι ασφαλτοστρώσεις και η Ορεινή οδοποιία έχουν σταματήσει. Και ας υπάρχουν τα χρήματα! Και ας είναι έργο που είχε ξεκινήσει και βρισκόταν σε εξέλιξη! Και ας είναι υπεραναγκαίο για τον δήμο! Και ας βοηθάει ο καιρός με τις λιακάδες και τις υψηλές θερμοκρασίες. Και ας το χρειάζεται ο δήμος για να μη σπάνε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες τα αυτοκίνητά τους. Και ας διαβάζουμε πως στα όρια ευθύνης του Γιάννη Μαλτέζου γίνονται συνεχώς τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα με αποτέλεσμα την αύξηση των αναπήρων και των νεκρών!

Το Κοινωνικό Γυμναστήριο το έκλεισε! Οι μη έχοντες και κατέχοντες, λόγω πατρικής κληρονομιάς ή κομματικής στήριξης, θα υποχρεωθούν να προσφύγουν και πάλι στα ιδιωτικά γυμναστήρια δαπανώντας χρήματα από αυτά που δεν έχουν ή θα πρέπει να διακόψουν άσκηση, θεραπεία και εκγύμναση αθλητική. Είναι μία από τις συνέπειες των προεκλογικών ενεργειών του Παναγιώτη Δούρου, ο οποίος προσφάτως από άμισθος αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑΡΜ αναβαθμίσθηκε σε έμμισθο (800 ευρώ μηνιαίως και προσωπικό γραφείο) του Πέτρου Διολίτση, ο οποίος λειώνει από τις τύψεις του και του Παναγιώτη Παπαϊωάννου, ο οποίος ασχολείται μόνον με την επέκταση του σχεδίου Πόλεως. Είναι μία από τις συνέπειες των προεκλογικών ενεργειών του βουλευτή που φοβόταν μήπως χάσει τη θέση του. Ήταν μία από τις συνέπειες των προεκλογικών αποφάσεων κάποιων κομματικών στελεχών του Κυρ. Μητσοτάκη. Προφανώς, κατά τον Γιάννη Μαλτέζο, ο Δήμος Άργους Μυκηνών δεν χρειάζεται Κοινωνικές Δομές!

Τουρίστες όμως δεν χρειάζεται; Επισκεψιμότητα του αρχαιότερου Δήμου της Ευρώπης δεν χρειάζεται; Τα καταστήματα που αγκομαχούν να κρατηθούν ανοιχτά δεν θέλουν πελατεία; Και όλη η επένδυση στην Τουριστική ανάπτυξη του δήμου που είχε σχεδιάσει και υλοποιούσε ο Δημήτρης Καμπόσος (ως υποκατάστατο της βιοτεχνικής και εμπορικής εποχής που έσβησε) θα πάει χαμένη;

Και καλά το Καρναβάλι και οι εκδηλώσεις των Αποκριών. Ας πούμε ότι τη φάγαμε τη δικαιολογία της έλλειψης προϋπολογισμού. Ας πούμε ακόμη ότι φάγαμε την ψεμματούκλα ότι δεν υπήρχαν χρήματα (Περισσότερα από 2.000.000 ευρώ) υπήρχαν στο Ταμείο). Άντε να το καταπιούμε ότι γι’ αυτό δεν έγιναν εκδηλώσεις και τραβάνε τα μαλλιά τους οι καταστηματάρχες που περίμεναν να μαζέψουν κανένα ευρώ!  Η παρουσία του Δήμου όμως στην Έκθεση ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΞΠΟ, γιατί δεν έγινε;

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μας πρόσφερε ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ, μέσα στον χώρο της μεγάλης έκθεσης όλων των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου. Της Έκθεσης όπου χιλιάδες επισκέπτες από την Πελοπόννησο, την Ελλάδα, την Ευρώπη, βλέπουν την Βιοτεχνική, Γαστριμαργική και Τουριστική φυσιογνωμία της Πελοποννήσου. Της Έκθεσης όπου Επαγγελματίες του Τουρισμού αναζητούν ενδιαφέροντες προορισμούς και προϊόντα για να τα προωθήσουν. Της Έκθεσης από την οποία ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών δεν είχε λείψει ποτέ.

Ο Γιάννης Μαλτέζος έλαμψε δια της απουσίας του!

Πληροφορίες λένε ότι προτίμησε να βάλει το καπελάκι του και να πάει στο γήπεδο!  Αλίμονο αν είναι αληθινές!

Πολλοί από αυτούς που γνώριζαν τον Γιάννη Μαλτέζο είχαν προβλέψει ότι τέτοια συμβάντα θα υπάρξουν. Πρόβλεψαν ακόμη ότι το μέλλον θα είναι ακόμα χειρότερο.

Εδώ είμαι και περιμένω να ακούσω τον απολογισμό του, για το δεύτερο δίμηνο της επί τετράμηνο μισθοδοσίας του  προκειμένου να κρίνω αν αξίζει -έστω και λίγα- από τα λεφτά που εισπράττει.

Σχετικό άρθρο στον σύνδεσμο: https://fryktoria.gr/index.php/diadoste-to/kleisto-to-koinoniko-gymnastirio-tou-dimou-argous-mykinon-apo-tin-dimotiki-arxi-maltezou