Επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά με 23 συλλήψεις

80
Φωτογραφία Αρχείου

Σήμερα το πρωί (11 Απριλίου 2024) πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς Ρομά της Νέας Κίου (Δήμου Άργους-Μυκηνών).

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, του Αστυνομικού Τμήματος Άργους-Μυκηνών, του Τμήματος Τροχαίας Άργους-Μυκηνών, της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας και Αρκαδίας, καθώς και με τη συνδρομή των αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών της Αργολίδας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν -23- άτομα για τα ακόλουθα αδικήματα:
-15- άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας,
-2- άτομα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα,
-2- άτομα, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού,
-2- άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
-1- άτομο, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο,
-1- άτομο, παράβαση της Νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος.

Στη διάρκεια της επιχείρησης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ένα Περίστροφο, ένα κυνηγετικό όπλο και ένα πιστόλι κρότου λάμψης.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχετικό Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου αντί του όρου Ρομά χρησιμοποιεί τον περίτεχνο όρο «οικισμούς που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας», προφανώς εις εφαρμογή της ορολογίας που επιβάλλει η πολιτική ορθότητα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του κυβερνητικού πολιτικού συστήματος!!!.