Αναβάλλονται δίκες! Χωρίς Δικηγόρους επί 4 ημέρες

70

Οι επιπτώσεις του “εκσυγχρονιστικού” νομοσχεδίου, όπως το αποκαλούν, που φέρνει προς ψήφιση στην Βουλή των 300 η κυβέρνηση, έχουν προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων και διαμαρτυριών από τον Δικηγορικό Σύλλογο και Δήμους της Αργολίδας. Η απώλειες που θα καταγράψει η Αργολίδα εκτιμάται πως θα είναι:

– Μείωση της δικηγορικής ύλης

-Μείωση επισκεψιμότητας διαδίκων και

– Ταλαιπωρία και αύξηση εξόδων για τους Δημότες της Ερμιονίδος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου σε έκτακτη συνεδρίασή του χθες, 10η Απριλίου 2024, εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση των μελών του στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Τόνισε επίσης την αντίθεσή του στις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις αποδυνάμωσης του Εφετείου και Πρωτοδικείου Ναυπλίου μέσω των αλλαγών του Δικαστικού Χάρτη, (απόσπαση Πρωτοδικείου Σπάρτης από Εφετείο Ναυπλίου και υπαγωγή του στο Εφετείο Καλαμάτας, καθώς και την κατάργηση των Ειρηνοδικείων Άστρους και Μάσσητος).

Μετά την καταγραφή των αντιθέσεων αυτών προς το προωθούμενο για ψήφιση “εκσυγχρονιστικό” νομοσχέδιο Φλωρίδη, αποφασίσθηκε ομόφωνα η καθολική αποχή των μελών του Συλλόγου, από αύριο Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 έως και τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, ημέρες κατά τις οποίες συζητείται το σχετικό νομοσχέδιο στην Βουλή των 300.

Να θυμίσουμε ότι, κατά του νομοσχεδίου έχουν ταχθεί, κάθετα, οι Βουλευτές Αργολίδας Γιώργος Γαβρήλος (ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.) και Ανδρέας Πουλάς (ΠΑΣΟΚ –Κίνημα Αλλαγής). Ο Γιάννης Ανδριανός (Νέα Δημοκρατία) αναμένεται (κατά πάγια τακτική του) να το υπερψηφίσει ακολουθώντας τις κομματικές εντολές.

Την αντίθεσή του έχει εκφράσει και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας, θεωρώντας ότι θίγονται άδικα και κατάφορα τα συμφέροντα των Δημοτών.