Νέα Ουκρανική τραγωδία δια το Έθνος μας εάν στείλουμε στρατό στην Ουκρανία όπως το 1919!!!

63

του Παύλου Δαγρέ

Από το 1991!!! τα «Νατοϊκά» «Δυτικο-Ευρωπαϊκά» «κοινά Αρχηγεία» είχαν αποφασίσει την αποστολή στρατού στην Ουκρανία όταν θα διεξάγονται πολεμικές επιχειρήσεις εκεί.

Απλά σήμερα ο ΜΑΚΡΟΝ εκτιμώντας πως είναι η κατάλληλη στιγμή το ανακοίνωσε.

Από 22 Αυγούστου 1991!!! Η εφημερίδα «ΣΤΟΧΟΣ» με πρωτοσέλιδο άρθρο είχε αποκαλύψει τα εν λόγω στρατιωτικά σχέδια των Νατοϊκών – Δυτικοευρωπαίων.

Ιδού το πλήρες κείμενο της Εφημερίδας:                        

«Ελληνικός στρατός θα σταλεί στην Σοβιετική Ένωση αν τα πράγματα εξακολουθήσουν να μην πηγαίνουν όπως τα είχαν προγραμματίσει οι μεθοδευτές τους.

Η αποστολή Ελληνικού στρατού – μαζί με άλλες «Νατοϊκές και Δυτικοευρωπαϊκές δυνάμεις – έχει ΗΔΗ αποφασιστεί από τα «κοινά Αρχηγεία» και όσες διαψεύσεις κι αν γίνουν θα είναι σαν εκείνες που έγιναν όταν γράψαμε πως θα πήγαιναν και άλλα πλοία – εκτός από το ΕΛΛΗ – στον κόλπο.

Ο στρατός θα πάει για να μπεί ανάμεσα στα Ομοσπονδιακά Στρατεύματα και εκείνα των «δημοκρατικών».

Η «Ελλάδα – με τον τρόπο αυτό – μπαίνει σιγά – σιγά στο παιχνίδι των μεγάλων οι οποίοι μας δουλεύουν με χαϊδολογήματα και με κολακευτικά λόγια – είστε εγγυητές της παγκόσμιας Ειρήνης» κ.λ.π. και σπρώχνουν τα παιδάκια μας στην καταστροφή.

Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και πριν 7ο εβδομήντα και πλέον χρόνια όταν Ελληνικές δυνάμεις στάλθηκαν στην Ουκρανία όπου αποδεκατίστηκαν ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά των αντιμαχομένων.

Με την οργάνωση μάλιστα που είχε τότε ο Στρατός μας – τα Συντάγματα αποτελούνταν από άνδρες  της ίδιας Γεωγραφικής Περιφέρειας – ο Νομός Φωκίδος μαυροφορέθηκε ολόκληρος γιατί δεν υπήρχε σπίτι που να μην θρηνήσει νεκρό (από μερικές οικογένειες χάθηκαν δύο και τρία αδέλφια που έπεσαν στην ίδια μάχη).

Η αποστολή στρατευμάτων πάντως – ο κόλπος απέδειξε πως είμαστε πρόθυμοι για όλα – μπορεί να γίνει και ΑΡΓΟΤΕΡΑ γιατί οποιαδήποτε «ρύθμιση» δεν θα φέρει πλέον την μόνιμη ειρήνη στην Σοβ. Ένωση.

Όπως στην περίπτωση του κόλπου γράφαμε πως «μετά τον πόλεμο τίποτε δεν θα είναι σαν πριν» – και έτσι έγινε – και εδώ σημειώνουμε πως «μετά τα προχθεσινά γεγονότα δεν θα είναι σαν πριν στην Σοβιετική Ένωση».

Αυτά είχε γράψει η Εφημερίδα «ΣΤΟΧΟΣ» το 1991!!!

Επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται θα αναφερθούμε περιληπτικά στην αποτυχημένη Ελληνική στρατιωτική «επιχείρηση ΟΔΥΣΣΟΣ» το 1919!!!

Η οποία επιχείρηση συμπαρέσυρε τις τύχες του Ελληνισμού της Ουκρανίας και επέδρασε Καθοριστικά στην  έκβαση της Μικρασιατικής καταστροφής και στο ξεκλήρισμα του Ελληνισμού της Νέας Ιωνίας του Πόντου και τόσων άλλων Ελληνικών περιοχών που ζούσαν οι Έλληνες και είχαν καταλάβει οι Τούρκοι.

Τον Νοέμβριο 1918 τελειώνει ο Α΄ Παγκόσμιος πόλεμος, με νικητές (Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, ΗΠΑ, Ρωσία κ.λ.π.).

Οι Μπολσεβίκοι στην Ρωσία ελέγχουν τις μεγαλύτερες πόλεις.

Γαλλία, Αγγλία αποφασίζουν να επεκτείνουν τη στρατιωτική τους παρέμβαση στέλνοντας στόλο και αποβιβάζοντας στρατεύματα σε πόλεις της Μαύρης Θάλασσας.

Στόχος να εξασφαλισθούν τα κεφαλαιουχικά συμφέροντα – κυρίως Γαλλικά – και να απομονωθεί η επανάσταση των Μπολσεβίκων.

Η κυβέρνηση Βενιζέλου θέτει στην διάθεση της Γαλλικής διοίκησης 24.000 άνδρες υπό τας διαταγάς του Γάλλου Αρχιστράτηγου «ΝΤ’ ΕΠΡΑΙ».

Στην αποστολή συμμετείχαν επίλεκτοι Έλληνες αξιωματικοί όπως Κονδύλης (διοικητής 30ου  Συντάγματος)

Πλαστήρας (διοικητής 5/42 Συντάγματος Ευζώνων) Γονατάς (διοικητής της Βάσεως Οδησσού) και πολλοί ακόμα άριστοι αξιωματικοί.

Ο Ελληνικός στρατός δίνει σκληρές μάχες στις οποίες αναγκάζεται σε υποχώρηση. Δεδομένου ότι οι Γάλλοι αξιωματικοί δείχνουν αναποφασιστικότητα και οι στρατιώτες του Γαλλικού στρατού ενώνονται με τους Μπολσεβίκους, στο χάος δε που είχε δημιουργηθεί με υπαιτιότητα των Γάλλων, η Ελληνική κυβέρνηση δίνει εντολή στα στρατεύματά μας να υποχωρήσουν προς Ρουμανία, ενώ τα ντόπια Ελληνικά στοιχεία που ένα μέρος του κυρίως το ποιο εύπορο  συνεργάστηκε με το εκστρατευτικό σώμα αφέθηκε στην τύχη του.

Όλεθρος απέβη η Ελληνική εκστρατεία, για τον Ελληνισμό που διαβίωνε στις παράκτιες πόλεις της Μαύρης Θάλασσας.

Αλλά το κακό για τον Ελληνισμό δεν περιορίστηκε εκεί.

Η Μικρασιατική καταστροφή ήταν η ανταμοιβή των Γάλλων και Άγγλων στους πρόθυμους … Έλληνες που έστειλαν 24.000 χιλ. στρατό στην ΟΥΚΡΑΝΙΑ για να τους βοηθήσουν στον πόλεμο που διεξήγαγαν κατά των Μπολσεβίκων για τα κεφαλαιουχικά τους συμφέροντα.

Και επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται μήπως μια νέα παρόμοια Μικρασιατική καταστροφή σε Ελλαδικό χώρο ετοιμάζουν πάλι στους πρόθυμους … Έλληνες οι σύμμαχοί μας για το ευχαριστώ που τους βοηθάμε;

Τώρα μάλιστα που συνεχώς αδειάζουν οι αποθήκες μας από στρατιωτικό υλικό, το οποίο αποστέλλουμε στην ΟΥΚΡΑΝΙΑ;

Αποδυναμώνοντας έτσι την άμυνα της Χώρας και κυρίως την άμυνα των ακριτικών νησιών της Δωδεκανήσου που απειλούν να καταλάβουν οι Τούρκοι.

                                         ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΡΕΣ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Τηλ. 6943570958