Δύο αθλήτριες του Φείδων Άργους στην νίκη της Εθνικής Νεανίδων

110

Η Εθνική Νεανίδων επικράτησε με ανατροπή με 3-1 της Βόρειας Ιρλανδίας σε φιλική αναμέτρηση, η οποία διεξήχθη στο Blanchflower Stadium του Μπέλφαστ. Η Εθνική σημείωσε τα 2 τελευταία γκολ σε διάστημα που αγωνιζόταν με 10 ποδοσφαιρίστριες. Παρά την υπεροχή της Εθνικής Ομάδας, η οικοδέσποινα προηγήθηκε στην αντεπίθεση με σουτ της Γκίλμουρ στο 33ο λεπτό έκανε το 1-0 αντίθετα στην ροή του παιχνιδιού.

Οι παίκτριες του Γιώργου Παπακώστα ανέβασαν ρυθμούς ,πίεσαν, δημιούργησαν φάσεις για την ισοφάρισης.

Το 1-1 ήρθε τελικά  στο 72ο λεπτό, όταν η Φακίνου βρήκε στην πλάτη της άμυνας την Χαλατσογιάννη, η οποία με  με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 85′ η Σιαφαρίκα αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού στον αντίχειρα και η Εθνική ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτριες.

Στον επιπλέον χρόνο των καθυστερήσεων η Φακίνου πέτυχε 2 γκολ και έδωσε την  νίκη στην ομάδα της Εθνικής Ελλάδος.

Το  1-2 έγινε στο 92ο λεπτό  με πλασέ  της Φακίνου από πλάγια θέση και το 3-1 έγινε τρία λεπτά αργότερα στο 95΄ με την ίδια παίκτρια με μακρινό σουτ εκτός περιοχής  χάρισε τη νίκη στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα

Οι δύο φιλικές αναμετρήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο προετοιμασίας των 2 ομάδων για τη συμμετοχή τους στην 2η προκριματική φάση του EURO WU-19 τον προσεχή Απρίλιο.

Δύο αθλήτριες από την Αργολίδα αγωνίστηκαν στο διεθνές φιλικό παιχνίδι ήταν η Μούγιου και η Βαλκάνη όπου αγωνίζονται με την ομάδα του Φείδων Άργους

Η σύνθεση της Εθνικής: Μούγιου, Κουκουλάκη, Βαλκάνη, Τσαρουχά, Μπριάνα, Καρυπίδη, Φακίνου, Σιαφαρίκα, Αεράκη, Ραπάνη, Κωστοπούλου.

Αγωνίστηκαν ακόμη και οι: Κατεργιαννάκη, Κούτσος, Λαζαράκη, Νταρζάνου, Χαλατσογιάννη, Κουρούπη.