Ισόπαλος ο Παναργειακός, στο -1 η Κόρινθος. Δείτε ακόμα το υπέροχο γκολ της Ερμιονίδας (3ΒΙΝΤΕΟ)

190

Στην 28η αγωνιστική στη Γ’ Εθνική, ο πρωτοπόρος  Παναργειακός έκανε «γκέλα» στο γήπεδό του καθώς ισοφάρισε στο  91’ την ψυχωμένη Εράνη Φιλιατρών (1-1), σε ένα παιχνίδι θρίλερ, ενώ ο ΠΑΣ Κόρινθος συνέτριψε στη Ραφήνα την τοπική Θύελλα με 4-1

Μπορεί ακόμα οι Λύκοι να είναι στην κορυφή της βαθμολογίας αλλά χάθηκε το πλεονέκτημα των τριών βαθμών διαφοράς  μετά από μία εβδομάδα από τον νίκη της επί της Κορίνθου μετά την ισοπαλία εντός έδρας με την Εράνη Φιλιατρών.

Το σκορ άνοιξε η ομάδα της Μεσσηνίας στο 19΄από μια ανύποπτη φάση , μετά από εκτέλεση ενός πλαγίου  η μπάλα βρέθηκε στην περιοχή όπου ο αμυντικός της ομάδας του Άργους δεν έδιωξε την μπάλα σωστά με αποτέλεσμα η μπάλα να πάει στα πόδια του Γκεβόρι και με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έκανε το 0-1 για την Εράνη.

Η ομάδα του Άργους στην συνέχεια ανέβασε ρυθμούς, είχε το πάνω χέρι σε όλο το παιχνίδι, έκανε πολλές φάσεις , έχασε πολλές ευκαιρίες με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι στο 57 του Πρίκα για να ισοφαρίσει το παιχνίδι.

Η τύχη δεν ήταν με το μέρος των γηπεδούχων  αφού πέρα από το χαμένο  πέναλτι στο 58΄με τον Πρίκα που σημάδεψε τον τερματοφύλακα χάθηκαν πολλές καλές φάσεις που θα μπορούσε να σκοράρει αλλά η μπάλα δεν το έκανε το χατίρι.

Μετά από πολλές μεγάλες ευκαιρίες χαμένες ήρθε τελικά η λύτρωση για την ομάδα του Άργους στις καθυστερήσεις του αγώνα στο 91΄με γκολ που πέτυχε ο Τσιώλης με ατομική ενέργεια ανάμεσα από τρεις παίχτες  ελίχθηκε και μπόρεσε και σούταρε μέσα από την μεγάλη περιοχή στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα Παναργειακός – Εράνη Φιλιατρών 1-1

 

Αντίθετα, η Κόρινθος, νίκησε με 1-4 τη Θύελλα στη Ραφήνα και έφτασε στους 57 βαθμούς, έναντι 58 του Παναργειακού. Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ των δύο ομάδων, το πλεονέκτημα το έχει η ομάδα του Άργους που έχει νικήσει και στους δύο μεταξύ τους αγώνες.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα Θύελλα Ραφήνας – Κόρινθος 1-4

Όρθια… η ΑΕ Ερμιονίδας στα Μέγαρα, 1-1 με γκολάρα από τον Αλεξανδρή

«Η ΑΕ Ερμιονίδας θα προσπαθήσει στη συνέχεια του πρωταθλήματος να παρουσιάσει στον αγωνιστικό χώρο εικόνα αντάξια της ιστορίας που έχει γράψει τα 13 σερί χρόνια (από την αγωνιστική περίοδο 2011-12) που μετέχει στις εθνικές κατηγορίες της χώρας», σας αναφέραμε το Σάββατο (23/3), και αυτό έπραξε ο σύλλογός μας στα Μέγαρα, κατακτώντας πανάξια την ισοπαλία με σκορ 1-1, απέναντι στον Βύζαντα, με απίστευτο γκολ του Αλεξανδρή στο 88’ με σουτ από μακρινή απόσταση. Κόντρα σ’ έναν αντίπαλο, που έπαιζε ένα από τα τελευταία του… χαρτιά για την παραμονή (έχει 31 πόντους), στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Η ομάδα της Ερμιόνης μετά και τον υποβιβασμό της, αγωνίστηκε για την ιστορία της, «νίκησε» και τα αγωνιστικά προβλήματα που είχε, μένοντας… όρθια, σ’ ένα ματς που αμφότεροι οι αντίπαλοι τα έδωσαν όλα για την επιτυχία και έτσι έφτασε τους 18 βαθμούς. Ο σύλλογός μας δέχθηκε, μάλιστα, τέρμα στο 75’ από τον Ντερμίσι με εκτέλεση φάουλ, που δόθηκε στο 73’ από τον διαιτητή Κεφίλη (συνδ. Κορίνθου), χωρίς να φαίνεται καθαρά, εάν υπήρχε επαφή ανάμεσα στον Μιγιένγκα και τον Παπά, οι οποίοι διεκδίκησαν την μπάλα. Η ΑΕ Ερμιονίδας δεν το έβαλε… κάτω, διεκδίκησε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και αυτό ήρθε με έναν θαυμάσιο τέρμα, ενώ θα μπορούσε να είχε φτάσει και σε άλλο γκολ, εάν στην τελική προσπάθεια, υπήρχε πιο καθαρό μυαλό. Με την άμυνα να απομακρύνει κινδύνους, που γεννήθηκαν από τη γηπεδούχο, η οποία, όπως αναμενόταν πίεσε για τη νίκη.

Η ΑΕ Ερμιονίδας προσπάθησε να διαφυλάξει τα νώτα της και κοίταξε να απειλήσει με άμεση μετάβαση της μπάλας, χτυπώντας με αντεπιθέσεις, με τον Κουζούνια να επανέρχεται στο βασικό σχήμα, κάτω από τα γκολπόστ. Έφτασε, μάλιστα, πρώτη σε φάση για γκολ, στο 16’ με κεφαλιά του Σκρίντα, μετά από σέντρα του Τάσιου από τα δεξιά. Στο πρώτο ημίχρονο, μετά το 25’ το ματς απέκτησε ρυθμό. Ο Βύζας πίεσε, αλλά όποτε χρειάστηκε «μίλησαν» η άμυνα και ο Κουζούνιας. Με τον σύλλογό μας να παρουσιάζεται επικίνδυνος, με την άμεση μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση, απειλώντας, μάλιστα, πέντε φορές από το 40’ μέχρι και το ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα δεν άλλαξε, με την ομάδα των Μεγάρων να μεγαλώνει την πίεσή της, παίρνοντας φρεσκάδα και λόγω των αλλαγών. Η ΑΕ Ερμιονίδας προσπάθησε να αμυνθεί σωστά και όταν έβρισκε χώρους απειλούσε. Τελικά, ο Βύζας βρήκε γκολ στο 75’ με εκτέλεση φάουλ από τον Ντερμίσι από το ύψος της περιοχής, με την μπάλα να βρίσκει στο τείχος, και στη συνέχεια στα πόδια του Κουζούνια, πριν καταλήξει στα δίχτυα. Φάουλ που δόθηκε στο 73’, όταν οι Μιγιένγκα και Παπάς προσπάθησαν να διεκδικήσουν την μπάλα με τα πόδια, ο τελευταίος έπεσε στον αγωνιστικό χώρο, ζητώντας πέναλτι. Τελικά, ο διαιτητής Κεφίλης υπέδειξε φάουλ λίγο ελάχιστα έξω από την περιοχή, χωρίς να φαίνεται καθαρά εάν υπήρχε επαφή ανάμεσα στα πόδια των δυο παικτών.

Στη συνέχεια του ματς, η γηπεδούχος προσπάθησε να βρει δεύτερο γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε. Και έτσι, στο 88’, έγινε το 1-1, μ’ ένα απίθανο τέρμα. Συγκεκριμένα, Ο Ντινόπουλος πρέσαρε στα αριστερά τον Φουάση, έκλεψε την μπάλα, πάσαρε στον Αλεξανδρή, ο οποίος πέρασε έναν αντίπαλό του στη μεσαία γραμμή, προχώρησε από τα δεξιά, και με σουτ από πολύ μακριά, έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας, μέσα σε τρελούς πανηγυρισμούς…

Δείτε και τις  δύο υπέροχες λόμπες του Αλεξανδή:

 

Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής Γ Εθνικής 3ου ομίλου:

Βαθμολογία: