Αποδείχθηκε λίγος για την ΠΕΔ και ολίγιστος για την ΚΕΔΕ

2065
Γιάννης Μαλτέζος

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Όλοι αυτοί οι παράγοντες που πήραν στην πλάτη τον Γιάννη Μαλτέζο και τον οδήγησαν στην δημαρχιακή καρέκλα (Παν. Νίκας, Βιομήχανοι, κομματικά στελέχη της ΝΔ) “μπορούν να νιώθουν υπερήφανοι για το κατόρθωμά τους”.

Ο Δήμος Άργος Μυκηνών έβαλε τη μηχανή στην όπισθεν και ξεκίνησε την πορεία του προς την αφάνεια και την περιθωριoποίηση. Ίσως προς μεγάλη χαρά του βουλευτή που αγωνίσθηκε “να φάει” τον ανυπότακτο Δημήτρη Καμπόσο.

Διανύουμε τον τρίτο μήνα του έτους 2024 και η δημοτική αρχή Μαλτέζου εμφανίζεται ανίκανη να συντάξει ένα Τεχνικό Πρόγραμμα και ένα Προϋπολογισμό, με ότι αυτό σημαίνει για την οικονομία της πόλης και την λειτουργία των θεσμών.

Οι διαδικασίες θεσμικής εκπροσώπησης των Δήμων στα Θεσμικά Αυτοδιοικητικά όργανα της Πελοποννήσου (ΠΕΔ) και Ελλάδος (ΚΕΔΕ) ολοκληρώθηκαν και ο Δήμος Άργους Μυκηνών γελοιοποιήθηκε καταφέρνοντας να χάσει τις θέσεις επιρροής που κατείχε.

Από την Προεδρία της ΠΕΔ που ο Δημήτρης Καμπόσος διοικούσε επί τρείς τετραετίες φτάσαμε, χάρη στις παλινωδίες του Γιάννη Μαλτέζου, να μην έχει (η διοικούσασα παράταξη) ούτε καν ένα σύμβουλο. Απέτυχε ο Μαλτέζος ακόμα και να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο, παρά την κομπορρημοσύνη του και τις δημόσιες δηλώσεις του. Απέτυχε όμως και να εκλέξει έστω και ένα σύμβουλο της παράταξής του, καθώς ο εκλεκτός του ήρθε προτελευταίος σε σταυρούς.

Ευτυχώς για τον Δήμο Άργους Μυκηνών που το κύρος του Δημήτρη Καμπόσου και η αξία του Χρήστου Πετσέλη έφεραν σαν αποτέλεσμα την κατάκτηση μιας θέσης εκπροσώπησης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου –ΠΕΔ. (Ο επιτυχημένος τ. αντιδήμαρχος καθαριότητας εκλέχθηκε δεύτερος σε σταυρούς μεταξύ όλων των υποψηφίων της Πελοποννήσου).

Τα ίδια χάλια ζήσαμε, χάρη στον Γιάννη Μαλτέζο, και στις εκλογές για το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων –ΚΕΔΕ όπου εκτέθηκε ως υποψήφιος Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Λάζαρου Κυρίζογλου μετά από σφοδρή επιθυμία του και παρέμβαση κομματικού παράγοντα.

Ούτε 59 ψήφους δεν μπόρεσε να μαζέψει, με τον τελευταίο εκλεγέντα να έχει υπερβεί τις 107.

Το ίδιο συνέβη και με τον Δημοτικό του Σύμβουλο που προσπάθησε να προωθήσει και που δεν εκλέχθηκε καταποντιζόμενος και αυτός.

Ο Δημήτρης Καμπόσος (δεξιά) με τον Λάζαρο Κυρίζογλου (αριστερά)

Αντιθέτως, με το νικηφόρο ψηφοδέλτιο εκλέχθηκαν ο Δήμαρχος Γόρτυνος Ευστάθιος Κούλης και ο Δημ. Σύμβουλος Πύλου Νέστορος Δημήτριος Καφαντάρης, φίλοι αμφότεροι του Δημήτρη Καμπόσου, όπως και ο νέος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου, με τον οποίο ο τ. Δήμαρχος Άργους Μυκηνών διατηρεί στενούς προσωπικούς δεσμούς.

Ο σοφός λαός μας λέει «Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και μεταξωτούς κ@λους». Ο σημερινός κάτοχος της δημαρχιακής πολυθρόνας δεν κρίθηκε επαρκής από τους συναδέλφους του, που έχουν αξιοκρατικά κριτήρια στις επιλογές τους. Προφανώς τον αξιολόγησαν ως κατάλληλο μόνο για να παρέχει ανοχή σε όσους σταθμεύουν παρανόμως στην πλατεία δημοκρατίας ή σε κάποιους χυμοποιούς, δηλώνοντας πως η αλλαγή του χρώματος του Αργολικού κόλπου στις εκβολές του αποχετευτικού της ΔΕΥΑΑΡΜ από γαλάζιο σε πορτοκαλί δεν συνιστά ρύπανση.

Οι μόνοι που χαίρονται για την δρομολόγηση της περιθωριοποίησης του Δήμου Άργους Μυκηνών, είναι κάποιοι ανταγωνιστικοί δήμοι. Την ξαναβρίσκουν όταν τον ακούνε να γκριζάρει την αξιοπιστία του δήμου εμφανίζοντάς τον ως οικονομικά αναξιόπιστο, με τη μέθοδο της παρερμηνείας οικονομικών στοιχείων του δήμου.

Οι λίγοι Αργείοι ψηφοφόροι που, την δεύτερη Κυριακή, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των μυστικών παραγοντικών συμφωνιών και άνοιξαν τον δρόμο του Γιάννη Μαλτέζου για τον 2ο όροφο της οδού Καποδιστρίου εμφανίζονται ήδη μετανοιωμένοι. Όμως η ζημιά έγινε.

Ο Δημήτρης Καμπόσος δηλώνει πως δεν θα επανέλθει διεκδικώντας τον δήμο. Δηλώνει συγχρόνως πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται από άλλα μετερίζια. Και η δήλωση προστασίας των συμφερόντων του Δήμου που αγαπά και ζει θα εκφραστεί σύντομα σε πράξεις.

Μέχρι τότε ας θυμάται ο Γιάννης Μαλτέζος πως «όταν η μαϊμού ανεβαίνει ψηλά, φαίνεται ο κ@λος της»