Το 3ο Ιστορικό Ράλλυ Τρίπολης ξεκινά από το Ναύπλιο

294

Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων σε Αργολίδα και Αρκαδία

Ο Αργολικός Σύλλογος Οχημάτων Εποχής διοργανώνει έναν διήμερο αγώνα για κλασσικά αυτοκίνητα

Με την έγκριση της Ε.Ο.ΦΙΛΠΑ, ο ΑΡ.Σ.Ο.Ε. – Αργολικός Σύλλογος Οχημάτων Εποχής διοργανώνει έναν διήμερο αγώνα για κλασσικά αυτοκίνητα που θα διεξαχθεί στην Αργολίδα και στην Αρκαδία στις 24-25 Φεβρουαρίου με την ονομασία «3ο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΛΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ».

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, ο ΑΡ.Σ.Ο.Ε. (Αργολικός Σύλλογος Οχημάτων Εποχής) συνδιοργανώνει με τον Δήμο Τρίπολης το ‘3ο Ιστορικό Ράλλυ Τρίπολης’ που αποτελεί Αγώνα Ακριβείας Ιστορικών Αυτοκινήτων και θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 24-25/2/2024.

Θα συμμετέχουν 76 πληρώματα από Ελλάδα και εξωτερικό

Η εκδήλωση έχει ως επίκεντρο τον Δήμο Τρίπολης και τις όμορες περιοχές του, ενώ ξεκινάει από την ιστορική πόλη του Ναυπλίου: το πλέον ιδανικό σκηνικό για την αφετηρία, που θα το διαδεχτούν στη συνέχεια τα πανέμορφα αρκαδικά ορεινά τοπία.

Ο διήμερος αγώνας περιλαμβάνει συνολικά 230 χιλιόμετρα, με τα πληρώματα να καλούνται να εκτελέσουν με επιτυχία, 11 Ε.Δ.Α. μήκους σχεδόν 100 χιλιομέτρων και αντίστοιχες χρονομετρήσεις. Οι διαδρομές καλύπτουν τμήματα της ορεινής Αργολίδας και Αρκαδίας. Αφετηρία του αγώνα, το εμβληματικό λιμάνι του Ναυπλίου, όπου θα εκκινήσει το Α’ Σκέλος, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στη 13:00 το μεσημέρι. Το Α’ σκέλος θα ολοκληρωθεί, το απόγευμα στις 17:30 στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη και αφού οι αγωνιζόμενοι έχουν διανύσει 110 χλμ και έχουν εκτελέσει 5 ΕΔΑ.

Τα συμμετέχοντα πληρώματα, έχοντας κάποιο χρόνο για ξεκούραση και ανανέωση στα ξενοδοχεία τους, θα επιστρέψουν στις 19:30 στην πλατεία Άρεως όπου κάτω από το «άγρυπνο βλέμμα» του αγάλματος του γέρου του Μωριά, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις για τις οποίες θα ενημερωθούν με δελτίο πληροφοριών πριν τον αγώνα. Η φιλόξενη Τρίπολη θα πάρει για ακόμη μια φορά την σκυτάλη δείχνοντας το αληθινό πρόσωπο μιας ζωντανής πόλης με νυχτερινή ζωή στους συμμετέχοντες.

Το πρωί της Κυριακής θα εκκινήσει το Β’ Σκέλος στις 10:00. Ακόμη 120 χλμ οδηγικής απόλαυσης με 6 ακόμη ΕΔΑ στο πανέμορφο χειμωνιάτικο σκηνικό της Αρκαδικής Γης ως τον τερματισμό μας, όπου θα ακολουθήσει γεύμα και η τελετή απονομής

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί σύμφωνα με τον παρόντα Κανονισμό και τα τυχόντα συμπληρωματικά Δελτία Πληροφοριών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

10:00-12:15 Διοικητικός έλεγχος και παραλαβή υλικού/Τεχνικός έλεγχος σύμφωνα με το ωράριο (Λιμάνι Ναυπλίου)

12:15 Λήξη καταγραφής δηλώσεων συμμετοχής

12:30 Ανακοίνωση λίστας εκκινούντων

13:00 Εκκίνηση 1ου σκέλους, Λιμάνι Ναυπλίου

17:30 Τερματισμός 1ου Σκέλους / Όλων των συμμετοχών, Πλατεία Άρεως Τρίπολη

19:30 Πραγματοποίηση παράλληλων εκδηλώσεων / Ανακοίνωση με δελτίο πληροφοριών πριν τον αγώνα

22:00 Ανακοίνωση προσωρινών αποτελεσμάτων 1ου Σκέλους, και ωραρίου εκκίνησης 2ου Σκέλους

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

10:00 Εκκίνηση 2ου σκέλους / Όλων των συμμετοχών, Πλατεία Άρεως Τρίπολη

14:00 Τερματισμός 2ου Σκέλους, Τρίπολη

15:00 Ανακοίνωση προσωρινών αποτελεσμάτων

15:30 Απονομή