Με μια απλή ανακοίνωσή του Γραφείου Τύπου, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός γνωστοποίησε την ματαίωση του Μαραθώνιου Δρόμου για το 2024. Όπως μπορείτε να διαβάσετε στην ανακοίνωση, που φιλοξενείται στο τέλος του άρθρου, προβάλλονται μια σειρά από λόγοι και δίδεται η διαβεβαίωση ότι ο θεσμός του Μαραθωνίου θα συνεχισθεί και θα αναδειχτεί περισσότερο.

Επ’ αυτών, αξίζει να σχολιάσουμε ότι:

Για το γεγονός ότι ο Δήμος Ναυπλιέων δεν διαθέτει Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμό, άρα δυσκολεύεται να ανταποκριθεί σε κάποιες από τις λειτουργίες του, υπεύθυνη είναι η Δημοτική Αρχή.

Όσοι δεν έχουν κοντή μνήμη θυμούνται ότι ο νικητής των εκλογών, Δημήτρης Ορφανός συμφώνησε, στις αρχές Νοεμβρίου 2023, με τον απερχόμενο Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο να μην καταρτίσει ο δεύτερος τον προϋπολογισμό του 2024, προκειμένου η νέα δημοτική αρχή να δει το θέμα από μηδενική βάση και με διαφορετικά οπτική. (Διαβάστε σχετικό άρθρο  με τίτλο «Συμφωνία Ορφανού με Κωστούρο» ΕΔΩ ).

Ως βασικός λόγος της ματαίωσης του Μαραθώνιου Δρόμου, προβάλλεται το γεγονός ότι δεν υπήρχε προϋπολογισμός. Ως δεύτερος λόγος προβάλλεται το γεγονός ότι ο Δήμος έχει άδειο ταμείο. Τρίτος λόγος, που δεν αναφέρεται, είναι το γεγονός ότι η ομάδα της παράταξης «Ανάπλι εμπρός» που έχει (πλέον) την ευθύνη των αθλητικών διοργανώσεων διακατέχεται από μια άλλη φιλοσοφία για το θέμα του Μαραθωνίου δρόμου.

Υπάρχει και μια ακόμα πιθανότητα, που όμως θα φανεί το 2025. Είναι η πιθανότητα επιθυμίας απομάκρυνσης του διοργανωτή των αγώνων προκειμένου να υπάρξει ανάθεση σε κάποιον άλλο.

Το επιχείρημα ότι δεν υπήρχαν διαθέσιμες ημερομηνίες δεν αντέχει σε κριτική ιδίως όταν τίθεται το δίλλημα «Μαραθώνιος ή Αποκριάτικες εκδηλώσεις» (για τις  οποίες προφανώς δεν ισχύει η απουσία προϋπολογισμού), οι οποίες θα μπορούσαν κάλλιστα να συνυπάρξουν και να αλληλοϋποστηριχτούν με τον Μαραθώνιο.

Αυτά όσον αφορά την ματαίωση του φετινού Μαραθώνιου, μια ματαίωση που θα μπορούσε να αποφευχθεί όπως λένε διάφοροι δημοτικοί παράγοντες και όχι μόνον, περισσότερα θα μπορούσαν και θα έπρεπε να πουν ανοίγοντας ένα δημόσιο διάλογο, οι Δημοτικές Παρατάξεις, οι επαγγελματίες και οι λάτρεις των δρομικών δράσεων.

Το Δελτίο Τύπου του Δήμου

Ενημέρωση για το Μαραθώνιο Ναυπλίου

«Ενημερώνουμε τους Δημότες Ναυπλιέων και του φίλους του Μαραθωνίου, ότι λόγω ανυπέρβλητων δυσκολιών και προκειμένου ο Μαραθώνιος του Ναυπλίου να μην υποστεί περαιτέρω απαξίωση με προχειρότητα στη διοργάνωση, μείωση των συμμετοχών και χωρίς τις εξασφαλίσεις για έναν υψηλού κύρους και φήμης αγώνα, όπως όλοι θέλουμε, προχωρήσαμε στην αναβολή του για το 2024, για να επανέλθει με την πρέπουσα οργάνωση και προετοιμασία το 2025, ώστε να επιτευχθεί η αναβάθμισή του και να καταστεί ο πρώτος Μαραθώνιος της Ελληνικής Περιφέρειας.

Στην αναβολή της φετινής διοργάνωσης, εκτός των οικονομικών δυσκολιών τις οποίες αντιμετωπίζει ο Δήμος μας, συμβάλουν η καθυστέρηση σύνταξης και έγκρισης του Προϋπολογισμού, όπως και ότι δεν υπάρχουν ελεύθερες ημερομηνίες στο τέλος Μαρτίου, μιας και τα Σαββατοκύριακα έχουμε τις Απόκριες και τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου.

Για τους φίλους του δρομικού κινήματος, την προβολή και της ευκαιρίας για επίσκεψη στο Δήμο μας, για φέτος, υπάρχει στο πρόγραμμα ήδη το RUN GREECE στις 21 Απριλίου, προγραμματίσαμε για τις αρχές Οκτωβρίου τη διοργάνωση Τριάθλου  και φυσικά στο τέλος Νοεμβρίου τον Παλαμήδειο Άθλο, με την ευκαιρία της Άλωσης του Παλαμηδιού και της απελευθέρωσης του Ναυπλίου.

Κλείνοντας, κάνουμε σαφές ότι σε καμιά περίπτωση αυτή η Δημοτική Αρχή, δεν εκβιάζεται, δεν υποκύπτει σε αμφίβολα διλήμματα, δεν κάνει αναθέσεις με υποσχέσεις χωρίς χρήματα, δεν συναλλάσσεται και δεν κάνει συμφωνίες κάτω από το τραπέζι για χάρη του οποιοδήποτε και για το οποιοδήποτε μη νόμιμο όφελος.

Η διαφάνεια και η νομιμότητα, είναι οδηγοί μας, στην άσκηση των καθηκόντων μας”.

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Με πρωταγωνιστή τον Αδρακτά το Δημ. Συμβούλιο Άργους – Μυκηνών

Με πρωταγωνιστή τον αντιδήμαρχο Κων. Αδρακτά, που εισηγείται τα 7 από τα 8 προς συζήτηση…

% μέρες πρίν

Περιμένοντας την επιστροφή της Κασσάνδρας

της Θέκλας Μεταξά Πέρασαν χρόνοι χιλιάδες, και η Κασσάνδρα που είχε πιει άφθονο νερό της…

% μέρες πρίν

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας ζητά Γραμματέα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας (ΙΣΑ) επιθυμεί να προσλάβει υπάλληλο για γραμματειακή υποστήριξη, σε έμμισθη θέση,…

% μέρες πρίν

Αύριο στο Τολό το μεγάλο ντέρμπι του Πανναυπλιακού για την άνοδο στην Γ Εθνική (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πανναυπλιακός φιλοξενεί αύριο Κυριακή 12 Μαΐου στις 17:00 την ομάδα του Κερατσινίου στα πλαίσια…

% μέρες πρίν

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Οι τιμές κατέρρευσαν, οι Παραγωγοί αγωνιούν

Η ΔΕΣΑ (Διαρκής Επιτροπή Συνεταιρισμών Αργολίδας) διοργανώνει σύσκεψη με προσκεκλημένους τους Βουλευτές και τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας την Τρίτη 14 Μαΐου…

% μέρες πρίν