Συμφωνία Ορφανού με Κωστούρο

363

Ο απερχόμενος δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος και ο επερχόμενος Δημήτρης Ορφανός,  συμφώνησαν να αφήσουν τον Δήμο Ναυπλιέων χωρίς Τεχνικό πρόγραμμα και Προϋπολογισμό.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από συνάντηση που είχαν και σύμφωνα με ανακοίνωση της πλευράς Κωστούρου, «η παρούσα Δημοτική Αρχή ανέφερε ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία ενέργεια κατάρτισή τους κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο κ. Ορφανός».

Αυτό, με απλά λόγια σημαίνει ότι, ο Δήμος Ναυπλιέων θα ξεκινήσει την χρονιά μη διαθέτοντας Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμό. Λόγω της συμφωνίας των κ.κ. Κωστούρου και Ορφανού, τα δύο αυτά βασικά στοιχεία λειτουργίας του Δήμου, εκ των πραγμάτων, δεν θα είναι έτοιμα να παρουσιαστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση πριν από την παρέλευση τουλάχιστον του πρώτου τριμήνου του 2024. Αυτό με την σειρά του σημαίνει πως θα καθυστερήσουν εκταμιεύσεις, δαπάνες προμηθευτών, προγραμματισμός μικρών έργων, κλπ

Δηλαδή, ο μεν Δημήτρης Κωστούρος απαλλάσσεται από μια ευθύνη (όφειλε να τα έχει ήδη καταρτίσει), ο δε Δημήτρης Ορφανός που έπεσε στην παγίδα του έμπειρου αποχωρούντος, θα εμφανίσει σαν πρώτη εικόνα το πρόσωπο ενός δημάρχου που πορεύεται χωρίς μπούσουλα.

Προφανώς, ούτε η κα Ντίνα Καραγιάννη, ούτε και ο κ. Σταύρος Γαβρήλος που αποτελούσαν την Ομάδα Επαφής μπόρεσαν να συμβουλεύσουν τον άπειρο κ. Ορφανό πως «θα έπρεπε να απαιτήσει την άμεση κατάρτιση και ψήφιση Τεχνικού Προγράμματος και Προϋπολογισμού υπό την δική του καθοδήγηση».

Εν αναμονή λοιπόν της ανακοίνωσης του κ. Ορφανού, αν και όποτε βγει, με την ελπίδα ότι η πλευρά του απερχόμενου Δημάρχου δεν παρουσίασε σωστά τα όσα συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν, διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της πλευράς Κωστούρου.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΩΣΤΟΥΡΟΥ

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 7 Νοεμβρίου με τον νέο Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανό ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων από τη νέα Διοίκηση την 1/1/2024.

Μαζί με τον δήμαρχο ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γεώργιος Δρούγκας και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Παναγιώτης Μπούκουρης ενώ τον κ. Ορφανό συνόδευαν η κυρία Καραγιάννη Κωνσταντίνα και ο κ. Γαβρήλος Σταύρος.

Στη διάρκεια της πρώτης επίσημης συνάντησης τους ο κ. Κωστούρος ενημέρωσε τον κ. Ορφανό για όλα τα τρέχοντα θέματα του Δήμου εκφράζοντας παράλληλα την έκπληξή του, δεδομένης της αρχικής αρνητικής στάσης του κ. Ορφανού κοινής παρουσίας και διαλόγου με τον Δήμαρχο.

Στη διάρκεια της συζήτησης όπως πολύ συχνά και αναλυτικά μάλιστα, με υπογεγραμμένα ντοκουμέντα των αρμοδίων υπηρεσιών, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρoς έχει αναφερθεί δημοσίως, διαδικτυακά και μέσω τύπου, σε απάντηση σχετικών ερωτημάτων της αντιπολίτευσης και του κ. 0ρφανού συγκεκριμένα, ανέλυσε ζητήματα σχετικά με τον προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα για τα οποία η παρούσα Δημοτική Αρχή ανέφερε ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία ενέργεια κατάρτισή τους κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο κ. Ορφανός.

Επίσης ο Δήμαρχος Ναυπλιέων ενημέρωσε τον κ. Ορφανό ότι μπορεί να λάβει επισήμως από την Οικονομική Υπηρεσία πλήρη και λεπτομερή ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση του Δήμου επισημαίνοντας ότι οι οικονομικές συναλλαγές του είναι ήδη αναρτημένες στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και στο Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.

Επίσης υπήρξε ενημέρωση για τα ανταποδοτικά και δημοτικά τέλη, για τους προμηθευτές του Δήμου, για το καθεστώς που επικρατεί με τις Διαταγές Πληρωμής, για το Γ. Π. Σ. και την πολεοδόμηση του στρατοπέδου Ζησιμόπουλου, για τις εν εξελίξει προγραμματικές Συμβάσεις με την Περιφέρεια, για τις Πολιτιστικές-Αθλητικές-Τουριστικές Εκδηλώσεις.

Για το τέλος ο κ. Κωστούρος ενημέρωσε ότι θα αποστείλει στον κ. Ορφανό μία πλήρη λίστα έργων, μελετών, δράσεων, παρεμβάσεων και εκδηλώσεων.

Ειδική αναφορά έγινε από την πλευρά του στα έργα και τις μελέτες που είναι άμεσης προτεραιότητας, βρίσκονται στη φάση της υλοποίησης, της εξέλιξης, της δημοπράτησης και υπό ένταξη, τα οποία θα αλλάξουν και θα αναβαθμίσουν τις υποδομές της πόλης και θα  βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Προτεραιότητα όλων μας είναι ένας σύγχρονος και λειτουργικός δήμος με παρόν, παρελθόν και μέλλον. Γι’ αυτό εργαζόμαστε καθημερινά και έτσι θα συνεχίσουμε.

Ως Δημοτική Αρχή επιδιώκουμε να ολοκληρωθεί ομαλά και χωρίς προβλήματα η μετάβαση αυτή, με βασικό στόχο την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου».