Ο αμετροεπής* Δημήτρης Κωστούρος

244

γράφει ο Α.ΛΗΘΙΝΟΣ

Κάποιος θα πρέπει να υποδείξει στον απελθόντα (μετά την συντριπτική εκλογική αποδοκιμασία του) τ. δήμαρχο Ναυπλιέων, Δημήτρη Κωστούρο, ότι οι ανακοινώσεις του θα πρέπει στο εξής να χαρακτηρίζονται από μέτρο και όχι από αμετροέπεια.

Είναι λάθος και προσβολή προς τη νοημοσύνη των Δημοτών να κάνει δημόσια κριτική των πράξεων της παρούσης Δημοτικής Αρχής, για παραλήψεις που τα αίτιά τους ανάγονται στην δική του κουτοπόνηρη άσκηση διοίκησης την τελευταία χρονιά του 2023.

Άλλοι, εκτός της δικής του δημοτικής αρχής, δικαιούνται (και υποχρεούνται) να το κάνουν. Ο ίδιος …ΟΧΙ. Αργότερα ίσως, και εφ’ όσον η δημοτική αρχή Ορφανού συνεχίσει να επιδεικνύει ανεκτικότητα σε φαινόμενα παιδισμού κάποιων εκ των στελεχών της.

Ο Δημήτρης Κωστούρος δεν δικαιούται να εγκαλεί τη νέα δημοτική αρχή «γιατί δεν γνώριζε ότι η (κατ’ ανάθεση από αυτόν) σύμβαση προμήθειας κρέατος τροφοδοσίας των  Παιδικών Σταθμών είχε λήξη». Αν αγαπούσε τα παιδιά και τον δήμο όφειλε να ενημερώσει προσωπικά και εγκαίρως τον Δημήτρη Ορφανό, για το θέμα, επισημαίνοντάς του την ανάγκη αμέσων ενεργειών. Και αν ο νέος Δήμαρχος αδιαφορούσε, τότε θα εδικαιούτο «να του τα χώσει».

Ούτε είναι δυνατόν να κρύβεται, ο κ. Κωστούρος, πίσω από τη συνομιλία τους (στις αρχές Νοεμβρίου) όπου τον ρώτησε αν θέλει να μην καταρτίσει τον προϋπολογισμό αυτός ή να τον αφήσει για τον Δημ. Ορφανό. Όφειλε να τον έχει ήδη ψηφισμένο και όχι να παγιδεύει τον χωρίς αυτοδιοικητικές γνώσεις διάδοχό του.

Αυτά ως προς την πολιτική ουσία της δημόσια  αντιπαράθεσης που επιχείρησε –αυτές τις ημέρες- ο αποδοκιμασθείς τ. δήμαρχος.

Ως προς την ουσία της λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής Ορφανού, νομίζω ότι ο νέος Πρώτος Πολίτης του Δήμου, δικαιούται ακόμη λίγο χρόνο προσαρμογής. Αρκεί να καταλάβει εγκαίρως ότι ψηφίσθηκε για να είναι Δήμαρχος και δη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

*Αμετροέπεια = Λόγια χωρίς μέτρο, αδιάκοπη φλυαρία, μεγαλοστομία και υπερβολές είναι η αμετροέπεια. α – στερητικό, μέτρον και επος (= λόγος) τα συνθετικά της λέξης. Συνεπώς από αμετροέπεια διακατέχεται καθένας που διακρίνεται για την μεγαλοστομία του και μιλά, μιλά, μιλά χωρίς φρένο.