Οργή των Αστυνομικών της Αργολίδας

80

«Γιατί αφήνετε απροστάτευτη την Αργολίδα»;

Οι πρόσφατες αποφάσεις που έλαβε το αρμόδιο Συμβούλιο Μεταθέσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για μηδενικές μεταθέσεις στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στους Αργολιδείς και την οργισμένη αντίδραση των Αστυνομικών, η οποία εκφράσθηκε με την έντονη ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας.

Η ανακοίνωση περιγράφει συναισθήματα (Οργή),  πραγματικότητα (Πως θα εφαρμοσθεί ο Επιχειρησιακός σχεδιασμός χωρίς αστυνομικούς;), αποκαλύψεις (με χθεσινή σας διαταγή μετακινήσατε οκτώ (8) αστυνομικούς από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας με δαπάνες του δημοσίου στην Αθήνα για το χρονικό διάστημα των τριών μηνών), και φόβο για το μέλλον (Αφήνετε απροστάτευτη την περιοχή μας. Στερείται από τον πολίτη της Αργολίδας την προστασία του).

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Κύριε Υπουργέ, πρόσφατα μας αναγγείλατε ότι θα προχωρήσετε στον εκσυγχρονισμό του ρόλου του Έλληνα Αστυνομικού, σε σημαντικές αλλαγές που θα εμπεδώσουν την ασφάλεια στον πολίτη και την αύξηση του αριθμού των Αστυνομικών που θα περιπολούν. Λίγες μέρες μετά αποφασίσατε μαζί με τη φυσική ηγεσία να μας γυρίσετε την πλάτη και να μείνουμε στο μηδέν. Καμία μετάθεση αστυνομικού στο Νομό μας. Στις τάξεις μας επικρατεί μόνο ένα συναίσθημα: ΟΡΓΗ!

Και σαν να μην έφτανε αυτό με χθεσινή σας διαταγή μετακινήσατε οκτώ αστυνομικούς από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας με δαπάνες του δημοσίου στην Αθήνα για το χρονικό διάστημα των τριών μηνών. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ ΔΗΛΑΔΗ, ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ!

Ποιος είναι ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για τον Νομό μας; Ακόμη και αν αυτός υπάρχει πως θα εφαρμοστεί χωρίς Αστυνομικούς;

Δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες από την παρούσα δύναμη και δεν είναι η πρώτη φορά που κρούομεν τον κώδωνα του κινδύνου.

Οι εποχές που καταστρατηγούνταν η ισχύουσα νομοθεσία δεν αρμόζει στη σύγχρονη Δημοκρατία. Οι φράσεις και η επίκληση στερεότυπων όπως «το συμβούλιο διέταξε ή λόγω υπηρεσιακών αναγκών κλπ…» στερούν από τον Αστυνομικό την κοινωνία Δικαίου και νομιμότητας.

ΟΙ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Η παραβατικότητα συνεχώς αυξάνεται, το αστυνομικό προσωπικό του Νομού μειώνεται με τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις και συνάμα αποτελούμε από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς.

Γιατί αφήνετε απροστάτευτη την περιοχή μας; Γιατί στερείται από τον πολίτη της Αργολίδας την προστασία του;

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Ο Πρόεδρος: Ανδρέας Μπράγκας

Ο Γεν. Γραμματέας: Ηλίας Ντούμας