Οι Ευρωεκλογές πλησιάζουν…

95
Ο Κυρ. Μητσοτάκης βραβεύθηκε πρόσφατα για την εμφάνισή του στο ΤΙΚ ΤΟΚ

γράφει ο Α.ΛΗΘΙΝΟΣ

Οι πολιτικές που αποφασίσθηκαν για την αποκαλούμενη Πράσινη Γεωργία έβγαλαν τους Αγρότες, σε όλη την Ευρώπη, στους δρόμους. Οι περικοπές στη νέα ΚΑΠ (Νέα Αγροτική Πολιτική) φτωχαίνουν τους Αγρότες σε όλη την Ευρώπη.

Είναι πολιτικές που εμπνεύσθηκαν εξωαγροτικά λόμπυ και υπέγραψαν οι Πρωθυπουργοί των 27 κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανάμεσά τους και ο Κυρ. Μητσοτάκης υπό την ιδιότητα του πρωθυπουργού της χώρας. Είναι πολιτικές που έλαβαν την υπογραφή των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας (Ανάμεσα σ’ αυτούς και ο Γιάννης Ανδριανός).

Ο περιορισμός των αζωτούχων λιπασμάτων επιφέρει μειωμένη παραγωγή και ακριβότερα υποκατάστατα. Ο περιορισμός στην χρήση αρδευτικού νερού επιφέρει μείωση της παραγωγής διατροφικών προϊόντων και ανάγκη εισαγωγών από τρίτες χώρες όπου δεν υπάρχουν περιορισμοί ελέγχων ποιότητας και υγείας. Η μείωση των εκτρεφομένων ζώων με πρόσχημα ότι η κοπριά τους ρυπαίνει τη γη, επιφέρει μείωση της παραγωγής γάλακτος, κρέατος και τυριών. Συγχρόνως ψήφισαν την υποκατάσταση των ζωικών κρεάτων από άλευρα σκουλικιών, κατσαρίδων, μυρμυγκιών κ.α.

Την ίδια στιγμή υπογράφουν συμφωνίες με χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και της Ουκρανίας για ανεξέλεγκτα κτηνοτροφικά και γεωργικά προϊόντα, χωρίς δασμούς.

Όλα αυτά ο Κυρ. Μητσοτάκης, οι υπουργοί του και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια τους «ξεχνούν» να τα αναφέρουν.

Κατ’ αξίαν λοιπόν, ο Πρόεδρος της Βουλής έδωσε έξτρα παροχή (από χρήματα του προϋπολογισμού της Βουλής) σε κάθε κοινοβουλευτικό συντάκτη 2.000 ευρώ και σε κάθε βουλευτή 2.800 ευρώ για αγορά νέων Λάπτοπ.

Σημείωση: Για να σας βγάλω από τον κόπο κάνω εγώ τις πράξεις:

(300Χ2.800 = 840.000 ευρώ για τους βουλευτές και 60Χ2.000 = 120.000 ευρώ για τους δημοσιογράφους).