Νίκη Παναργειακού και ισοπαλία Ερμιονίδας (ΒΙΝΤΕΟ)

100

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ – ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ   2-0

Την τέταρτη συνεχόμενη  νίκη έκανε η ομάδα του Άργους  ανέβηκε στην 3η  θέση στο -6 από την πρωτοπόρο Κόρινθο και σε -2 από την Ρόδο.

Ο Παναργειακός νίκησε εύκολα  τον Βύζαντα Μεγάρων με 2-0 μέσα στο Άργος  για την 23η Αγωνιστική της Γ εθνικής του 3ου ομίλου.

Το σκορ άνοιξε ο Παναργειακός  στο 26΄ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Ηλιόπουλο Αυτό ήταν το 100 γκολ του έμπειρου επιθετικού του Άργους σε Α,Β και Γ εθνική κατηγορία.

Βέβαια το πέναλτι αυτό ήταν η αφορμή για τις διαμαρτυρίες από την διοίκηση του Βύζαντα Μεγάρων που αναφέρθηκε στην διαιτησία και για κάποια ύποπτα περιστατικά.. Ακολούθησε η επιστολή διαμαρτυρίας καθώς και η άμεση απάντηση του Παναργειακού.

To 2-0 πέτυχε ο Καρυπίδης στο 83′, με ατομική προσπάθεια από δεξιά, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα.

Ο Παναργειακός ήταν ανώτερος σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού δεν κινδύνεψε σε καμία περίπτωση από τους φιλοξενούμενους, αφού δεν είχαν τελική προς την εστία του τερματοφύλακα του Άργους Καραργύρη.

Ο Παναργειακός έχασε ευκαιρίες και για μεγαλύτερο σκορ με τους De Souza, Ηλιόπουλο, Τσούτση, Τσιώλη.

Την επόμενη αγωνιστική ο Παναργειακός αγωνίζεται εκτός έδρας στη Σύρο με την Ελλάς.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα:

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ – ΕΝΩΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ   1-1

Με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) έφυγε η ΑΕ Ερμιονίδας από το Στάδιο «Κοσμάς Πανανικολάου» την Κυριακή (18/02), απέναντι στον Πανελευσινιακό, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Η ομάδα της Ερμιόνης θα μπορούσε να κλέψει την νίκη αλλά δεν τα κατάφερε.

Η ΑΕ Ερμιονίδας έμεινε αήττητη για 2ο σερί ματς, έχει 16 πόντους, αλλά έχασε μεγάλη ευκαιρία για να φτάσει στο «τρίποντο», που θα την ανέβαζε και άλλο στη βαθμολογία.

Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες της Ένωσης  ακολούθησαν πιστά το τακτικό πλάνο που είχε καταρτιστεί, η ομάδα έδειξε από την αρχή του παιχνιδιού ότι μπορεί να επιβάλει τον ρυθμό της, δημιούργησε προϋποθέσεις απειλής, αλλά δεν σκόραρε.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ, όταν ο Πανελευσινιακός προηγήθηκε στο 23’ με εκτέλεση πέναλτι του Τσιάβου, με τον διαιτητή Κυριακίδη να δείχνει την «άσπρη» βούλα, όταν ο Σκέντζος προσπάθησε να περάσει τον Ψύχα στα δεξιά της περιοχής, σε θέση που δεν μπορούσε να απειλήσει άμεσα και βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο, μετά το μαρκάρισμα του νεαρού αμυντικού.

Η εικόνα στο πρώτο ημίχρονο δεν άλλαξε, με την ΑΕ Ερμιονίδας να δείχνει να έχει τον έλεγχο, αλλά το γκολ δεν ήρθε στις περιπτώσεις που δημιούργησε προϋποθέσεις για να σκοράρει. Την ίδια ώρα, που η γηπεδούχος κοίταξε να απειλήσει με ατομικές προσπάθειες, διώχνοντας την μπάλα άμεσα από την άμυνά της.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες της Ερμιονίδας  έδειξαν περισσότερη αποφασιστικότητα με την μπάλα στα πόδια τους, τα έδωσαν όλα για να σκοράρουν.

Κατάφεραν να βρουν δίχτυα στο 74’ με κεφαλιά του Βιρβίλη, πίεσαν ώστε να φτάσουν και σε άλλο τέρμα, αλλά αυτό δεν έγινε.

Αναπτύχθηκαν με ορθολογικό τρόπο, ρίσκαραν, με τη γηπεδούχο να επιστρατεύει τη δύναμη και τις… καθυστερήσεις, με στόχο να μη χάσει.

Η ΑΕ Ερμιονίδας βρήκε, πάντως, γκολ και στο 72’ με τον Ντινόπουλο, αλλά ακυρώθηκε, καθώς ο επιθετικός μας σημειώθηκε σε οφσάιντ, μέσα σε διαμαρτυρίες, σε πολύ οριακή φάση.

Ο Πανελευσινιακός απείλησε λίγες φορές και αυτό έγινε με στατικές φάσεις, αλλά και με ατομικές ενέργειες, σε αντεπιθέσεις, καθώς οι γηπεδούχοι βρήκαν χώρους, λόγω του ρίσκου που πήρε ο σύλλογός μας.

Η ομάδα της Αργολίδας  πίεσε έως το τέλος για το δεύτερο γκολ, είχε καλές στιγμές και με εκτελέσεις φάουλ, αλλά η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι.

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού έγιναν επεισόδια Συγκεκριμένα, λίγα λεπτά πριν από τη λήξη του παιχνιδιού, μέλη του Πανελευσινιακού, που βρίσκονταν στον πάγκο της ομάδας τους και πέριξ του αγωνιστικού χώρου, κινήθηκαν με λεκτικές απειλές προς φιλάθλους που ήταν στην κερκίδα.

Ακολουθεί ξεχωριστό αναλυτικό ρεπορτάζ για τα επεισόδια

Τα γκολ και οι φάσεις του αγώνα:

1’: Ο Τζιέρης έδωσε στον Οικονομίκο, ο οποίος πραγματοποίησε επικίνδυνο γέμισμα από αριστερά, αλλά η μπάλα πέρασε από την περιοχή του Πανελευσινιακού.

2’: Ο Ψύχας από δεξιά πραγματοποίησε πολύ ωραία προσπάθεια, πέρασε όλους τους αντιπάλους τους, πάτησε περιοχή, αλλά οι αμυντικοί έδιωξαν το γύρισμά του.

5’: Ο Μαγκαφίνης έκανε τη σέντρα από αριστερά, και ο Χατζημάρκος έδιωξε με το κεφάλι κοντά στο τέρμα, προ του Τριμπόνια.

15’: Ο Σκρίντα έκανε τη σέντρα στο 2ο δοκάρι, αλλά ο Οικονομίκος ήταν λίγο πιο πίσω από το σημείο που πέρασε η μπάλα, έχοντας το τέρμα απέναντί του.

16’: Επικίνδυνη μπαλιά του Σκέντζου προς τον Φωτόπουλο, και η μπάλα πέρασε άουτ.

19’: Ο Τριμπόνιας έκανε συρτή πάσα μέσα στην περιοχή, και η μπάλα πέρασε από τους Ντινόπουλο και Αλεξανδρή μέσα στην περιοχή, χωρίς οι παίκτες να προλάβουν να σουτάρουν προς την εστία.

20’: Ο Σκρίντα εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Τριμπόνιας έπιασε το μονοκόμματο σουτ μέσα από την περιοχή και ο Καλομενίδης, που ήταν στο 1ο δοκάρι, έσωσε με το πόδι, αποκρούοντας πάνω στη γραμμή.

23’: Γκολ 1-0. Ο Τσιάβος σκόραρε με εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Σκέντζος στο 22’, όταν προσπάθησε να περάσει τον Ψύχα στα δεξιά της περιοχής, σε θέση που δεν μπορούσε να απειλήσει άμεσα. Ήταν η 1η φορά που η γηπεδούχος πάτησε την περιοχή μας με την μπάλα στα πόδια παίκτης της.

29’: Ο Τσιάβος μετά από ατομική προσπάθεια, πέρασε στον Φωτόπουλο, ο τελευταίος σούταρε μέσα από την περιοχή και απέκρουσε ο Πονηρός. Ο Τσιάβος στη συνέχεια σκόραρε με το κεφάλι, αλλά είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ, καθώς ήταν εκτεθειμένος μετά την προσπάθεια του συμπαίκτη του.

30’: Ο Σκρίντα βρήκε τον Αλεξανδρή στον άξονα και ο τελευταίος πέρασε κάθετη στον Ντινόπουλο, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Ουράι με κόντρα παραχώρησε κόρνερ.

32’: Σουτ του Φωτόπουλου πέρασε άουτ.

38’: Ο Οικονομίκος έκανε επικίνδυνη σέντρα-σουτ από τα δεξιά και μπλόκαρε ο Μύρτα.

41’: Ο Τριμπόνιας έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Οικονομίκος σούταρε, αλλά κόντραραν την μπάλα οι αμυντικοί.

43’: Οικονομίκος και Σκρίντα άλλαξαν ωραία την μπάλα, σούταρε ο πρώτος και ο Μύρτα μπλόκαρε δύσκολα και με διπλή προσπάθεια.

45’+1: Ο Τριμπόνιας σούταρε από αριστερά έξω από την περιοχή και η μπάλα έφυγε άουτ.

47’: Με ωραία αλλαγή παιχνιδιού, ο Αλεξανδρής βρήκε τον Τριμπόνια από αριστερά, ο τελευταίος σέντραρε και η μπάλα πέρασε ψηλότερα από τους Ντινόπουλο και Οικονομίκο, που καιροφυλαχτούσαν μέσα στην περιοχή.

53’: Ο Σκέντζος εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Ουράι έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε άουτ.

54’: Ο Σκέντζος έκανε ωραία προσπάθεια από δεξιά σε αντεπίθεση της ομάδας του και ο Ψύχας έβαλε την κόντρα την τελευταία στιγμή παραχωρώντας κόρνερ.

55’: Ο Σκέντζος εκτέλεσε το κόρνερ και η μπάλα έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι, μετά από κεφαλιά του Φωτόπουλου.

56’: Ο Σκέντζος βγήκε σε θέση τετ-α-τετ από τα αριστερά, πατώντας περιοχή και ο Πονηρός… έβγαλε την προσπάθειά του.

57’: Ο Αλεξανδρής εκτέλεσε απευθείας φάουλ και η μπάλα έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι.

60’: Ο Τζιέρης εκτέλεσε φάουλ, ο Ζεκιράι πήδηξε πιο ψηλά από όλους μέσα στην περιοχή, έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε άουτ.

61’: Ο Μακρίδης εκτέλεσε φάουλ, ο Φωτόπουλος έπιασε την κεφαλιά και μπλόκαρε ο Πονηρός.

63’: Ο Ζεκιράι έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Οικονομίκος κατέβασε την μπάλα στα δεξιά της περιοχής, σέντραρε, ο Τριμπόνιας σούταρε από κοντά και η μπάλα βρήκε στον Τσιάβο.

69’: Ο Σκέντζος σούταρε και ο Πονηρός απέκρουσε σωτήρια την μπάλα στη δεξιά του γωνία.

71’: Ο Τζιέρης πέρασε δεξιά στον Ψύχα, αυτός έκανε τη σέντρα και ο Νικολόπουλος έκοψε σωτήρια για τους «σταχυοφόρους» μέσα στην περιοχή.

72’: Ο Τριμπόνιας κατέβασε μέσα στην περιοχή, την κατάλληλη στιγμή πέρασε στον Ντινόπουλο, ο οποίος σκόραρε από κοντά με πλασέ. Ο α’ βοηθός Αλεξόπουλος Δημήτριος υπέδειξε, όμως, οφσάιντ, σε μια πολύ οριακή φάση, με τους παίκτες μας να διαμαρτύρονται.

74’: Γκοοολλλλ (1-1): Ο Τζιέρης έκανε το γέμισμα από τον άξονα και δεξιά, ο Βιρβίλης που είχε προωθηθεί από προηγούμενη φάση, πήδηξε μέσα στην περιοχή προς την μπάλα, εκμεταλλευόμενος την άστοχη έξοδο του Μύρτα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

79’: Ο Τριμπόνιας έκανε το σουτ από αριστερά και η έφυγε άουτ.

82’: Εκτέλεση φάουλ του Τριμπόνια, μπλόκαρε ο Μύρτα.

85’: Ο Τριμπόνιας εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό «γάμα».

Πολύ καλή απόδοση είχε ο διαιτητής Κυριακίδης Ρωμανός-Ιωάννης (συνδ. Λασιθίου), ο οποίος είχε για βοηθούς τον Αλεξόπουλος Δημήτριο και τον Σταυρόπουλο Γεώργιο, αμφότεροι από την ανατολική Αττική. Ο πρώτος βοηθός ελέγχεται για το οφσάιντ που έδωσε στο 71’, όταν σκόραρε για την ομάδα μας ο Ντινόπουλος από κοντά, μετά από πάσα του Τριμπόνια, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε, σε μια πολύ οριακή φάση. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Φωτόπουλος (28’), Ουράι (56’), Ντινόπουλος (71’), Γιάννη (78’), Καψής (83’), Μιγιένγκα (85’). Με 2η κίτρινη κάρτα αποβλήθηκαν με τη λήξη του ματς οι Ψύχας (η 1η στο 68’) και Ζεκιράι (η 1η στο 58’).

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ ΑΟ (Κυριάκος Μίχας): Μύρτα, Καλομενίδης, Καψής, Μακρίδης (61’ Αράπι), Μαλιαράκης (75’ Γιάννη), Νικολόπουλος, Ουράι, Σκέντζος, Τσιάβος, Φωτόπουλος (87’ Φίλης), Χατζημάρκος (61’ Ξενάκης).

ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ (Παναγιώτης Διλμπέρης): Πονηρός, Μαγκαφίνης, Τζιέρης, Βιρβίλης, Σκρίντα, Τριμπόνιας, Ζεκιράι, Ντινόπουλος, Οικονομίκος, Αλεξανδρής, Ψύχας.