Μαλτέζος: Χάθηκαν λεφτά. Ευθύνη σε Διολίτση

431

Ο κόσμος χαρακτηρίζει ήδη ως αχαριστία την στάση του Γιάννη Μαλτέζου απέναντι στον πολιτικό ευεργέτη του, Πέτρο Διολίτση. Αφορμή η αναίτια δημόσια επίθεση κατά του Πέτρου Διολίτση, ο οποίος ως γνωστόν του έφερε εκατοντάδες ψήφους στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Ψήφους που απέσπασε από την παράταξη Καμπόσου από την πρώτη ήδη Κυριακή, επιφέροντας διάσπαση που με τη σειρά της εμπόδισε την εκλογή Καμπόσου, παρά την καθαρή νίκη επί του Μαλτέζου.

Με δημόσια δήλωσή του ο Γιάννης Μαλτέζος, μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό έθεσε τον Πέτρο Διολίτση υπό κατηγορία (χωρίς να αναφέρει το όνομά του) γιατί η ΚΕΔΑΜ, (την περίοδο που ήταν Πρόεδρος) δεν φρόντισε να ζητήσει τις επιστροφές του ΦΠΑ που όφειλε η εφορία στην Δημοτική επιχείρηση, με αποτέλεσμα (όπως ισχυρίσθηκε ο Γιάννης Μαλτέζος) να παραγραφούν και να χαθούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από χρήσεις παλαιότερες της 5ετίας.

Η κατηγορία κατά Διολίτση, η οποία ενδέχεται να επιφέρει και αστικές διεκδικήσεις του δήμου κατά του τ. Προέδρου της ΚΕΔΑΜ, έγινε σε μια προσπάθεια αμφισβήτησης της θεμελιωμένης πρότασης του Δημήτρη Καμπόσου για διεκδίκηση από την εφορία ενός ποσού 1.180.000 ως υποχρέωση επιστροφής καταβληθέντος ΦΠΑ, λόγω της λύσης της εταιρείας που επέβαλε η πολιτεία με νόμο. Διεκδίκησης η οποία θα επέφερε τον άμεσο συμψηφισμό των χρεών του Δήμου προς την εφορία, ύψους περίπου 540.000 ευρώ και την εισροή του υπολοίπου τεράστιου ποσού στα ταμεία του δήμου.

Η πρόταση Καμπόσου παραμένει σε ισχύ. Ο Δήμαρχος μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει το τεράστιο ποσό που του οφείλει η εφορία και όχι να βγαίνει “να μιξοκλαίει” στις τηλεοράσεις ότι ο Καμπόσος άφησε χρέος στην εφορία. Ο αντιδήμαρχος επί των οικονομικών, λόγω επαγγέλματος πρέπει να έχει την επάρκεια να του υποδείξει τον τρόπο ακόμα και διαγραφής του προστίμου που έχει επιβληθεί.

Όσον αφορά τον Πέτρο Διολίτση, να θυμίσουμε ότι δεν είναι πρώτη φορά που ο Γιάννης Μαλτέζος “τον στριμώχνει άδικα”. Το είχε ξανακάνει όταν ως Χωρικός αν/χης επέβαλε πρόστιμο τη ΔΕΥΑΑΡΜ (και όχι στους χυμοποιούς), κατηγορώντας την εταιρεία (Πρόεδρος ο Πέτρος Διολίτσης) ότι ρυπαίνει τον Αργολικό κόλπο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την ιστορία αναφέρουμε ότι, ο Πέτρος Διολίτσης “του το ανταπέδωσε με μεγαλοκαρδία” στηρίζοντας με την ψήφο του την απόφαση παραμονής των υψηλών Δημοτικών Τελών στο ύψος των 2.95 ανά τετραγωνικό, την ώρα που η τ. παράταξή του (παράταξη Καμπόσου) ζήτησε μείωση κατά 30% λόγω μείωσης του κόστους αποκομιδής και οδοφωτισμού που επέρχεται από την αγορά  νέα απορριμματοφόρα και του έργου εγκατάστασης οικονομικών λαμπτήρων οδοφωτισμού.

Η δήλωση Καμπόσου για το συμψηφισμό με την εφορία https://www.youtube.com/watch?v=BUVVJLv4xTY

Οι δηλώσεις Μαλτέζου για χαμένα λεφτά επιστροφών ΦΠΑ από τη εποχή Διολίτση ως Προέδρου της ΚΕΔΑΜ https://www.youtube.com/watch?v=qhLAeJZOB1M&list=PLW6M6XLTqN1uc_6IjIMQFjt6p4orvH_uU