Το clopy paste καθιερώνεται από τη δημοτική αρχή Μαλτέζου;

134
Η εξ αντιγραφής αφίσα του Καρναβαλιού που κυκλοφόρησε στο Άργος.

H Δημοτική Αρχή Μαλτέζου κυκλοφόρησε  την αφίσα του Αργείτικου Καρναβαλιού. Μια αφίσσα κακόγουστη και ακαταλαβίστικη που αποτελεί αντιγραφή εικαστικού από καλλιτέχνη της παρακμής. Υποψήφιος με την παράταξη «Πρωτοβουλία» του Γιάννη Μαλτέζου έσπευσε να δώσει συγχαρητήρια για το εικαστικό και να γράψει ότι η νέα αφίσα αφήνει πίσω «την εποχή του λαϊκισμού», χωρίς όμως να επεξηγεί τι ακριβώς εννοεί “ο ποιητής”.

Ψάξαμε να βρούμε ποιες ήταν οι αφίσες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής του Δημήτρη Καμπόσου, για το Αργείτικο Καρναβάλι και τις βρήκαμε.

Πολύχρωμες, φανταχτερές, και καλόγουστες, έτσι όπως έχουμε συνηθίσει σε αφίσες καρναβαλιού. Αυθεντικές δημιουργίες και όχι προϊόντα free download από σελίδες με ελεύθερα θέματα σχεδιασμού και φωτογραφίας. Δείτε μία από αυτές.

Το να προσπαθείς να πείσεις για το διαφορετικό, με προϊόν copy paste δεν πρέπει να συνεχισθεί. Εκθέτει το Δήμο και διαστρέφει την αισθητική μας αντίληψη.

Ο Δήμος οφείλει να καλεί επαγγελματίες της περιοχής να καταθέσουν τις δικές τους πρωτότυπες γραφιστικές ιδέες για τις επίσημες αφίσες του Δήμου.

Ελπίζουμε να μην κόστισε πολλά στους Δημότες η clopy paste αφίσσα και ότι στο μέλλον , οι ιθύνοντες του Δήμου δεν θα τρώνε αμάσητο ό,τι τους προσφέρεται αλλά θα ελέγχουν τις αναθέσεις τους για να μην εκτίθενται και εκτιθέμεθα (ως δημότες).

Το ντοκουμέντο που αποδεικνύει την αντιγραφή

(Τροποποίηση ανάρτησης από το https://fryktoria.gr/index.php/diadoste-to/copy-paste?fbclid=IwAR1-CVcNtLMONXRwQNG-JrykTvbTiPFteLBpCF9kuDQ__DYDcceIbmopTgs )