Πόλεμος καταγγελιών και ανακοινώσεων από τις ομάδες

127

Μετά την νίκη του Παναργειακού το Δ.Σ. του Βύζαντα Μεγάρων έβγαλε ανακοίνωση κατά διαιτησίας και «τυχαίων συναντήσεων »

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Βύζαντα Μεγάρων:

«Η διοίκηση του Βύζαντα είναι στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλει προς κάθε αρμόδια αρχή τον διαιτητή κ. Παναγιώτη Γουρέλη (Συνδέσμου Αθηνών) για την μεροληπτική υπέρ της ομάδας του Παναργειακού διαιτησία του στον μεταξύ μας αγώνα που έγινε την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στο Άργος.

Ο Αθηναίος διαιτητής, λειτουργώντας ως «παίκτης κλειδί» για τους γηπεδούχους, εφεύρε πέναλτι στο 26ο λεπτό, ενώ «φόρτωσε» με κίτρινες κάρτες όσους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας τολμούσαν να διαμαρτυρηθούν.

Όσο για την διοίκηση του Παναργειακού, ο πρόεδρός της, δηλωμένος – τεχνικός διευθυντής στον πάγκο – Θανάσης Τσιόδρας, έδειξε το ήθος του, αλλά και πως «φιλοξενούνται» οι ομάδες στο Άργος.

Ο εν λόγω παράγοντας, στις διαμαρτυρίες του γενικού αρχηγού της ομάδας μας στην φάση της «εφεύρεσης» του πέναλτι, τον προπηλάκισε, εξύβριζε και πετούσε μπουκάλια!

Όλα αυτά βέβαια έγιναν υπό την ανοχή του παρατηρητή κ. Νίκα!

Κλείνουμε τα … παράπονά μας με μια αποκάλυψη: Λίγες ώρες πριν τον αγώνα, ο πρόεδρος της ομάδας μας κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος με φιλάθλους που τον συνόδευαν, πήγε για φαγητό σε μαγαζί εστίασης με την επωνυμία ACANΤO που όπως έμαθε ανήκει στην ιδιοκτησία του προέδρου του Παναργειακού και βρίσκεται στην πλατεία του Άργους.

Εκεί συνάντησε «εντελώς τυχαία», το διαιτητικό τρίο του αγώνα που γευμάτιζε και … προετοιμάζονταν για τον αγώνα…

Τα συμπεράσματα δικά σας!

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Α.Γ.Σ. ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ».

Δεν άργησε να έρθει και η απάντηση από την μεριά του Παναργειακού:

Κύριοι

Αρχή της διοίκησής μας είναι να μην συμμετέχει σε παιχνίδια εντυπώσεων με δηλώσεις για πράγματα που δεν την αγγίζουν και ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας κάποιων ευφάνταστων σεναριογράφων.

Όμως σε θέματα ηθικής η απάντησή μας σε αυτούς που προσπαθούν για τους δικούς τους λόγους να θίξουν την τιμή, την υπόληψη και την αξιοπρέπεια των μελών της διοίκησης και της ομάδας μας, θα είναι σκληρή.

Καταρχάς μάθετε ότι πρόεδρος της ομάδας μας είναι ο κ. Σταύρος Τσιόδρας ,που βρισκόταν στην κερκίδα και στον πάγκο καθόταν ο γ.γραμματέας κ.Αθανάσιος Τσιόδρας, ο οποίος φυσικά δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά που τον κατηγορείτε. Αντίθετα αυτός που έβριζε χυδαία, προκαλώντας με φράσεις πεζοδρομίου τον φίλαθλο κόσμο και τους ανθρώπους στο πάγκο της ομάδας μας ήταν ο κ.Σταμέλος Ελευθέριος , εκπρόσωπος της ομάδας σας.

Ως προς τη διαιτησία του αγώνα υπάρχει σχετικό βίντεο από το οποίο αποδεικνύεται ότι το πέναλτι ορθώς δόθηκε και όσο αφορά τις κίτρινες κάρτες επίσης δόθηκαν για το σκληρό και αντιαθλητικό παιχνίδι των αντιπάλων, λες και έπαιζαν παιχνίδι ανόδου περιέργως.

Όσον αφορά την δήθεν μεγάλη αποκάλυψη, ότι οι διαιτητές του αγώνα γευμάτιζαν πριν το παιχνίδι στο εστιατόριο ΑΚΑΝΤΟ ,ιδιοκτησίας της οικογένειας Τσιόδρα, μόνο γέλιο προκαλεί και τίποτα παραπάνω, καθόσον οι διαιτητές ουδέποτε κάθισαν και γευμάτισαν στο εν λόγω κατάστημα πράγμα που αποδεικνύεται από τα ηλεκτρονικά μέσα της επιχείρησης και όλα αυτά αποτελούν αποκύημα της μεγάλης φαντασίας των παραγόντων του Βύζαντα.

Η μόνη αλήθεια κύριοι είναι ότι η ομάδα μας ήταν πολύ καλύτερη από την δική σας ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και το σκορ έπρεπε να είναι 5-0 αντί για 2-0. Επιτέλους κύριοι μάθετε να χάνετε και όχι να βγάζετε επιστολές υπονοώντας τέτοια φανταστικά γεγονότα. Κύριοι εκπροσωπείτε ένα ιστορικό σύλλογο όπως είναι ο Βύζας Μεγάρων.

Υ.Γ. Αντιλαμβανόμαστε ότι όλα όσα αναφέρονται στην καταγγελία του Βύζαντα έχουν προέλθει από πρόεδρο αντίπαλης ομάδας που αρέσκεται στις δήθεν μεγάλες και συνταρακτικές αποκαλύψεις για το χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο Προέδρος

Το Δ.Σ.

Ανακοίνωση έβγαλε η  ΑΕ Ερμιονίδας για τα επεισόδια που έγιναν αυτόπτης μάρτυρες  μετά την  ολοκλήρωση του αγώνα στην κερκίδα των φιλοξενούμενων οπαδών:

Ως διοίκηση της ΑΕ Ερμιονίδας είμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε τη «φιλοξενία» που έτυχαν φίλαθλοι της ομάδας μας και γονείς παικτών

μας, στο στάδιο «Κοσμάς Παπανικολάου», στο παιχνίδι απέναντι στον Πανελευσινιακό, για την 23η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Με την ολοκλήρωση του αγώνα, γίναμε αυτόπτες μάρτυρες άγριας επίθεσης με μπουνιές και κλωτσιές σε γονείς ποδοσφαιριστή μας από «φιλάθλους», από ανθρώπους που φορούσαν τα διακριτικά της γηπεδούχου ομάδας και βρίσκονταν στον πάγκο των αντιπάλων μας κατά τη διάρκεια του ματς, αλλά και από παίκτες του Πανελευσινιακού, οι οποίοι ανέβηκαν και αυτοί στις κερκίδες και κινήθηκαν απειλητικά και με βίαιες διαθέσεις.

Συγκεκριμένα, λίγα λεπτά πριν από τη λήξη του παιχνιδιού, μέλη του Πανελευσινιακού, που βρίσκονταν στον πάγκο της ομάδας τους και πέριξ του αγωνιστικού χώρου, κινήθηκαν με λεκτικές απειλές προς φιλάθλους που ήταν στην κερκίδα. Όταν ολοκληρώθηκε ο αγώνας, οι λεκτικές απειλές έγιναν πράξη, καθώς δέχτηκαν επίθεση μέλη οικογένειας ποδοσφαιριστή μας.

Αρχικά, «φίλαθλοι», μ’ έναν εξ’ αυτών να φοράει γαλάζιο φουσκωτό μπουφάν, επιτέθηκαν στον πατέρα ποδοσφαιριστή μας, προερχόμενοι από την πλευρά που ήταν η έξοδος της κερκίδας. Την ίδια ώρα, άνθρωποι που έφεραν διακριτικά του Πανελευσινιακού άνοιξαν πόρτα από τα αποδυτήρια, και στη συνέχεια πέρασαν… κάποιοι κάτω από τις κερκίδες, πίσω από τους πάγκους και σκαρφάλωσαν στην άλλη πλευρά των καθισμάτων, κινούμενοι με απειλητικές διαθέσεις, έχοντας τον ίδιο στόχο.

Παρά τις προσπάθειες των πιο ψύχραιμων να σταματήσει η ένταση, «φίλαθλοι» και άνθρωποι που φορούσαν τα διακριτικά της γηπεδούχου ομάδας κατάφεραν, με την αστυνομία να είναι «θεατής», να φέρουν εις πέρας την επίθεσή τους και να χτυπήσουν με γροθιές και μπουνιές τον πατέρα του ποδοσφαιριστή μας, μπροστά στα μάτια έντρομων γυναικών και παιδιών, που έπεσαν και αυτοί θύματα πράξεων βίας.

Ταυτόχρονα, τρεις ποδοσφαιριστές της γηπεδούχου ομάδας, φορώντας τις εμφανίσεις τους, αναγραφόμενοι στο Φύλλο Αγώνα με τα νούμερα 9, 2 και 8, σκαρφάλωσαν στις κερκίδες, περνώντας και αυτοί πίσω από τους πάγκους. Ο πρώτος ήταν αυτός που κινήθηκε περισσότερο απειλητικά και με βίαιες διαθέσεις, ενώ οι άλλοι δυο έμειναν πιο πίσω. Στη συνέχεια, με προτροπές ανθρώπων της γηπεδούχου, οι τρεις παίκτες κατέβηκαν από τις κερκίδες, την ώρα που έκαναν την εμφάνισή τους δυο αστυνομικοί με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. «Φίλαθλος», με γαλάζιο φουσκωτό μπουφάν έκανε, μάλιστα, επίθεση και στους αστυνομικούς, παίρνοντας… σβάρνα όποιον βρισκόταν στο διάβα του.

Ως ΑΕ Ερμιονίδας καταγγέλλουμε και τη στάση της Αστυνομίας, καθώς εκτός του ότι έγινε με μεγάλη καθυστέρηση η επέμβαση μόλις δυο ανδρών της στον χώρο της επίθεσης στις κερκίδες, ακολούθως οι συγκεκριμένοι επέδειξαν παθητική στάση, σε όσους θέλησαν να δείξουν τον ανδρισμό τους σε γονείς ποδοσφαιριστών μας.

Τα παραπάνω συμβάντα έχουν καταγραφεί στην έκθεσή του παρατηρητή του αγώνα και αναμένουμε οι υπαίτιοι αυτών των αρνητικών γεγονότων να κληθούν σε απολογία από τα αρμόδια όργανα και να τιμωρηθούν παραδειγματικά, βάσει του πειθαρχικού πλαισίου. Το πιο αρνητικό είναι πως βρέθηκαν στις κερκίδες, εκτός από «φιλάθλους», μέλη της ομάδας του Πανελευσινιακού και άνθρωποι με διακριτικά της γηπεδούχου, συμμετέχοντας, μάλιστα, στις βιαιοπραγίες. Ακολούθως, η «συγγνώμη» ανθρώπων των γηπεδούχων προς μέλη της ομάδας μας για όσα συνέβησαν, αποδεικνύει και την ενοχή όσων συμμετείχαν στην επίθεση. Είναι απαράδεκτο σε γήπεδα της χώρας μας, άνθρωποι και παράγοντες ομάδων να αφήνουν τον χώρο που προβλέπεται να κινούνται και να επιτίθενται ακόμα και σε μητέρες και παππούδες ποδοσφαιριστών.

Εμείς ως ΑΕ Ερμιονίδας έχουμε μάθει να φιλοξενούμε την κάθε ομάδα και τους φιλάθλους της που έρχονται στην έδρα μας με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό είναι βασικό μέλημα της φιλοσοφίας που διέπει τον σύλλογό μας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι «εποχές» των τραμπουκισμών στα ελληνικά γήπεδα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, εφόσον όλοι μας ενδιαφερόμαστε και θέλουμε ένα καλύτερο «αύριο» στο ποδόσφαιρό μας και στον αθλητισμό μας, χωρίς να κινδυνεύουν φίλαθλοι στις κερκίδες.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ