Καταγγελία για εκβιασμό γιατρών και ανασφάλιστο εργαζόμενο

114

Το δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας ΣΤΟΧΟΣ της 8ης Φεβρουαρίου 2024 έφερε στο φως δύο παρανομίες που έχουν ως “θερμοκοιτίδα” τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας.

Η πρώτη αφορά τον “εκβιασμό” που ασκείται σε ιατρούς, μέλη του Συλλόγου, οι οποίοι βγαίνουν στη σύνταξη και για να τους δώσουν ένα αναγκαίο πιστοποιητικό τους υποχρεώνουν να πληρώνουν αναδρομικά εισφορές 30 ετών (παρά το νόμο).

Η δεύτερη αφορά την αποκάλυψη ύπαρξης ανασφάλιστου προσωπικού που παρέχει υπηρεσίες στον ίδιο Ιατρικό Σύλλογο.

Θύμα της πρώτης παρανομίας έπεσε και ο εκλιπών ιατρός Δημήτρης Μπαβέλας ενώ η Γραμματέας του Συλλόγου φέρεται να είναι ανασφάλιστη επί δεκαετία και άνω.

Το akromolio.gr παραθέτει το τμήμα του σχετικού δημοσιεύματος και ένα ντοκουμέντο που αναφέρεται σε αυτό. Γράφει ο ΣΤΟΧΟΣ μεταξύ άλλων:

«Αναίσχυντα και εκβιαστικά του ζήτησαν (από τον εκλιπόντα ιατρό Δημήτρη Μπαβέλα) να καταβάλει εισφορές προς τον Ιατρικό Σύλλογο, οφειλές τριάντα χρόνων πριν, οι οποίες είχαν παραγραφεί. Παρότι ο ίδιος δεν συμμετείχε στις εκλογές και στις διαδικασίες του Ιατρικού Συλλόγου καθώς και πολλοί άλλοι γιατροί. Τυπικά και μόνο υποχρεούντο να εγγραφούν.

Εάν λοιπόν δεν κατέβαλε τις παραγεγραμμένες εισφορές του παρελθόντος δεν του χορηγούσαν πιστοποιητικό διαγραφής από τον Ιατρικό Σύλλογο, απαραίτητο δικαιολογητικό για την έκδοση της σύνταξής του.

Ο εκλιπών, όπως και  άλλοι, προ του εκβιασμού αναγκάστηκαν και πλήρωσαν τα χρήματα που τους ζητούσαν οι παρανομούντες.

Ενώ οι κύριοι αυτοί γνώριζαν, ως όφειλαν να γνωρίζουν, ότι ενεργούσαν παράνομα κατά παράβαση του ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 496/19/7/1974 Αριθμός φύλλου 204 Κεφάλαιο Θ΄

Παραγραφαί – Κατασχέσεις – εκχωρήσεις

Άρθρον 44: «Πάν χρέος προς ν.π.  παραγράφεται, εφ’ όσον δεν ορίζεται άλλως υπό των διατάξεων του παρόντος, ΜΕΤΑ ΠΕΝΤΕ ΕΤΗ από της λήξεως του οικονομικού έτους του οποίου εβεβαιώθη».

Κύριε Εισαγγελέα στην απόδειξη που δημοσιεύουμε υπογράφουν ο νυν Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας  και η αρμόδια υπάλληλος του Συλλόγου.

Παρακαλούμε όπως διερευνηθεί εάν την συγκεκριμένη αρμόδια υπάλληλο το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας την είχε ασφαλίσει τότε σε ασφαλιστικό φορέα.

Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Ιωάννης Ανδριανός γνωρίζει κάτι για την προαναφερόμενη υπόθεση;

Σύντομα θα επανέλθουμε με νέα στοιχεία.

ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Επικοινωνήσαμε με τον συντάκτη του σχετικού κειμένου ο οποίος προσέθεσε και τα εξής, δίνοντας βαρύτητα στο θέμα της ανασφάλιστης γραμματέως.

«Αναμένουμε από τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας να μας απαντήσει εάν η Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου, την 9-5-2021 που υπέγραψε μαζί με τον Πρόεδρο την απόδειξη είσπραξης αρ.245 του Δημ. Μπαβέλα ήταν ασφαλισμένη σε ασφαλιστικό φορέα.

Επίσης να διευκρινίσει  πόσα χρόνια η συγκεκριμμένη Γραμματέας εργάζεται στον Ιατρικό Σύλλογο και πόσα χρόνια την έχει ασφαλίσει ο Ιατρικός Σύλλογος σε ασφαλιστικό φορέα».