Η Αγγελική Σωτηροπούλου πρότεινε αλλά…

197

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ

Η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ναυπλιέων ζήτησε στις 25 Ιανουαρίου 2024, από την Δημοτική Κοινότητα Ναυπλίου, προτάσεις έργων για να τις λάβει υπ’ όψη προκειμένου να καταρτίσει και να υποβάλει προς έγκριση το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου.

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπλίου, Ειρήνη Μελισσινού, για τον σκοπό αυτό, συνεκάλεσε έκτακτο Συμβούλιο με μοναδικό θέμα την υποβολή προτάσεων από τα αιρετά μέλη της Δημοτικής Κοινότητας.

Η Σύμβουλος Αγγελική Σωτηροπούλου ανταποκρίθηκε και υπέβαλε την πρότασή της η οποία περιελάμβανε τα εξής:

  • Αποκατάσταση όλων των φθαρμένων κυβόλιθων η μαρμάρων που υπάρχουν σε δρόμους η πεζόδρομους του ιστορικού κέντρου του Ναυπλίου γιατί αποτελούν παγίδες κινδύνων για τους πεζούς επισκέπτες και ντόπιους.
  • Προστασία ιστορικών κτιρίων, μνημείων, παλαιών λιθόκτιστων τειχών της πόλης από γκράφιτι .Καθαρισμός κατ’ αρχάς και μετέπειτα προστασία τους. Υπάρχουν υλικά που μπορούν να εφαρμοστούν σε τέτοιες επιφάνειες έτσι ώστε να αποτρέπουν όσους επιχειρήσουν να γράψουν επ’ αυτών.
  • Δημιουργία συγκροτήματος δημόσιων αποχωρητηρίων με δημιουργία χώρου για ατομική υγιεινή ( ντουζ) έναντι μικρού συμβολικού αντιτίμου καθώς και πρόσληψη ενός ατόμου για την καθαριότητα, επίβλεψη και σωστή λειτουργία αυτών με αυστηρά κοινωνικά κριτήρια.
  • Προμήθεια και τοποθέτηση ομοιόμορφων μικρών κάδων απορριμμάτων.
  • Επισκευή και συντήρηση φθαρμένων κάδων απορριμμάτων.
  • Φρεσκάρισμα γραμμών διάβασης πεζών.
  • Άμεση χαλικόστρωση του χώρου σταθμού του ΟΣΕ από την είσοδο στην Σιδηράς Μεραρχίας μέχρι και το καφέ Σταθμός έτσι ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση των επισκεπτών της λαϊκής αγοράς.
  • Ασφαλτοστρώσεις όπου υπάρχει ανάγκη.

Από τις προτάσεις της Αγγελικής Σωτηροπούλου εγκρίθηκαν μόνον το φρεσκάρισμα των διαβάσεων και η αποκατάσταση των κυβόλιθων. Οι υπόλοιπες απορρίφθηκαν από την διοικούσα πλειοψηφία για διάφορους λόγους μεταξύ των οποίων «γιατί δεν υπάρχουν χρήματα».

Θα περίμενε κανείς ότι οι νέοι εκπροσώποι της πόλης μας να διέθεταν ισχυρότερο διεκδικητικό πνεύμα και θα ζητούσαν την ένταξη στο Τεχνικό Πρόγραμμα περισσοτέρων έργων.

Όσο για το επιχείρημα «δεν υπάρχουν χρήματα», υπάρχει το αντεπιχείρημα ότι, η Δημοτική Κοινότητα Ναυπλίου δικαιούται με πληθυσμιακά κριτήρια συγκεκριμένο ποσόν για αναγκαία έργα, πλην των εκτελούμενων από διάφορα προγράμματα.

Εν αναμονή μελλοντικών διεκδικήσεων,