Το πρώτο άρθρο της χρονιάς

568

γράφει ο Πολύδωρος Δάκογλου

Αυτό το άρθρο αποτελεί ένα Συμβόλαιο Τιμής που δεσμεύομαι να το τιμήσουμε ΟΛΟΙ οι συνεργάτες της ιστοσελίδας akromolio.gr.

Το ξεκίνημα της νέας χρονιάς πρέπει να μας βρει ενήμερους για τα προβλήματα και τους αυτουργούς, για τις ελπίδες και τις δυνατότητες.

Θα αφιερώσουμε τον χώρο και τον χρόνο μας στη μικρή μονάδα που είναι το άτομο, και τις μεγάλες μονάδες που είναι τα κόμματα, η κυβέρνηση, οι παρατάξεις και οι δημοτικές αρχές.

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Θα τον αφιερώσουμε σκαλίζοντας τις ρίζες του Λαού των Ελλήνων για να βρίσκουμε παραδείγματα καταστάσεων που, ανάλογες βιώνουμε και σήμερα. Αναζητώντας περιθωριοποιημένα κείμενα, πρόσωπα και ενέργειες σύγχρονων Ελλήνων που εκφράζουν την σπίθα και την ελπίδα ενός διαφορετικού αύριο. Ενός αύριο που μας ανήκει και που το χρειάζεται η ανθρωπότητα για να ξεφύγει από τις παρακμιακές καθοδηγήσεις της πολιτικής ορθότητας.

Σε Τοπικό επίπεδο θα προσπαθήσουμε, πέραν των συμβατικών ειδήσεων (και ειδήσεις δεν αποτελούν οι δηλώσεις και τα δελτία τύπου των ασκούντων εξουσία), να διευρύνουμε και να εμβαθύνουμε τα θέματα προσφέροντας τροφή για πληροφόρηση και κρίση επί των όσων συμβαίνουν.

Το πεδίο αναφοράς μας, οι πρωταγωνιστές μας, θα είναι ο Πολίτης και όχι τα πρόσωπα. Δεν θα φιλοξενήσουμε προσωπικές επιθέσεις ή χαρακτηρισμούς που, ως μόνο αποτέλεσμα έχουν την πολιτική τύφλωση των Πολιτών και την ανάπτυξη αχρείαστων εχθροτήτων. Αντιθέτως θα είμαστε ανοιχτοί στην φιλοξενία προσώπων, Ιδεών και Πράξεων που θα τα χαρακτηρίζει η αξία αναφοράς και η χρησιμότητα της διαφορετικότητας.

Εγγυητής, αυτού του Συμβολαίου Τιμής δεν μπορεί να είναι άλλος από εσάς, τους αναγνώστες μας, που στην κρίση σας και μόνον επαφιέμεθα.