Τένις: Πρωταθλητής στο Βελιγράδι ο Μεσσής

15

Ο Ανδρέας Μεσσής ήταν ο μεγάλος νικητής στο Βελιγράδι και στο διεθνές τουρνουά J60 κατηγορίας της ITF, που διοργάνωσε το κλαμπ του Ερυθρού Αστέρα.

 

Στον σημερινό τελικό, ο Μεσσής κέρδισε τον Aron Janos Major από την Ουγγαρία με 6-4, 6-3 κι έτσι αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Data-Driven Lab Open στα χωμάτινα indoor γήπεδα του Ερυθρού Αστέρα.

 

Ήταν ο 1ος τίτλος του Μεσσή σε τουρνουά της κατηγορίας J60 της ITF και ο μεγαλύτερος που έχει κερδίσει μέχρι τώρα, ενώ συνολικά ήταν ο 3ος τίτλος του στα μονά σε ITF διοργάνωση, μετά από τα δυο τουρνουά J30 κατηγορίας που κέρδισε το 2023 στην Γκίζα και στο Παραλίμνι.

 

O 16χρονος αθλητής του Ο.Α. Φοίβος Λάρισας, Νο.2 στην Ελλάδα στα 18άρια και Νο.403 στην παγκόσμια κατάταξη U18, είχε μια εκπληκτική εβδομάδα στο Βελιγράδι και δεν έχασε ούτε ένα σετ στην πορεία του μέχρι τον τίτλο.

 

Στον 1ο γύρο κέρδισε τον Σέρβο Mateja Stefanovic με 6-4, 6-3 και στον 2ο γύρο απέκλεισε τον επίσης Σέρβο Jovan Matovic με 6-2, 6-1. Στα προημιτελικά κέρδισε τον Σέρβο Simeon Stankovic με 7-6 (3), 6-1, ενώ στα ημιτελικά επικράτησε του Ούγγρου Marcell Kovacs με 6-2, 6-3.

Παράλληλα με το μονό, έκανε καλή πορεία και στο διπλό, όπου ήταν φιναλίστ μαζί με τον Στέφανο Πουρναρόπουλο. Οι δυο Έλληνες αθλητές ηττήθηκαν στον χθεσινό τελικό από τους Ιταλούς Alex Guidi και Riccardo Pasi με 6-4, 6-0. .

Αντίθετα εκτός τελικού βρέθηκε η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου η οποία αν και κατάφερε να προηγηθεί με 3-1 στο 3ο set ηττήθηκε τελικά από την Σέρβα και Νο4 του ταμππλό, Μιλίκα Ποπόφσκι με 3-6, 6-7(5), 6-4.