Συνάντηση εργαζομένων με το Δήμαρχο

42

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Δευτέρα 8-1-24 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του νέου Δημάρχου Πύργου κ. Ευστάθιου Καννή, με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας – Ζαχάρως, προκειμένου να ενημερωθεί η νέα δημοτική αρχή για τα  μείζονα προβλήματα των Υπηρεσιών του δήμου. Μια συνάντηση που παρά τις προσπάθειες του Συλλόγου, ουδέποτε πραγματοποιήθηκε επί θητείας του απερχόμενου Δημάρχου.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα παρακάτω :

  1. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ζητήσαμε να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ψηφιστεί πρόταση με όλες στις κενές θέσεις.
  2. Ουσιαστική στήριξη των συμβασιούχων με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις, με λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου και όχι απόφαση απλής στήριξης.
  3. Τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων. Ζητήσαμε να δίνονται άμεσα και όπως αυτά αναφέρονται στο ΦΕΚ. Από καταγγελίες εργαζομένων προς το Σύλλογο, αυτά που δόθηκαν το 2023 δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές και κόστιζαν λιγότερο από αυτά που δικαιούνταν.
  4. Ρεπό και οι υπερωρίες των εργαζομένων. Ζητήσαμε να δίδονται στην ώρα τους και όχι μετά από μήνες.  
  5. Προβλήματα εγκαταστάσεων και υλικοτεχνικών υποδομών. Υπάρχει άμεση ανάγκη δημιουργίας όρχου οχημάτων, ώστε και τα οχήματα του δήμου να προφυλάσσονται και να συντηρούνται επαρκώς, αλλά και οι εργαζόμενοι να έχουν αξιοπρεπές κτίριο.
  6. Συζητήθηκαν προβλήματα όλων των Υπηρεσιών, όπως η ανάγκη εύρεσης κτιρίου για το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι», η ολοκλήρωση και διαμόρφωση του 3ου ορόφου στο Πολύκεντρο για τη στέγαση και άλλων υπηρεσιών που είναι διάσπαρτες. Τέλος ζητήθηκε από τη δημοτική αρχή ότι θα δεσμευτεί να εγκρίνει περισσότερες ώρες εργασίας για τις σχολικές καθαρίστριες από αυτές που θα εγκρίνει το Υπουργείο.

Η ανταπόκριση του κ. Δημάρχου ήταν θετική και δεσμεύτηκε για :

  • τη στήριξη των συμβασιούχων μέχρι την τελική νίκη,
  • τη διεκδίκηση μόνιμου προσωπικού με συγκεκριμένη πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο,
  • Την ορθή απόδοση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων,
  • Τη σταδιακή αντιμετώπιση των υπολοίπων προβλημάτων.

Τελειώνοντας κάναμε μια ευχή, να επιστρέψει ο δήμος στην κανονικότητα, μα πάνω απ’ όλα να επιστρέψει η αξιοπρέπεια που τόσο μας έλειψε και όλοι εμείς οι εργαζόμενοι θα σταθούμε στο πλευρό της δημοτικής αρχής για το καλό της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων.

Μόνο έτσι, όλοι μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                                                           ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ