Παρέλαβε ο Κοροβέσης

44

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ – ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΛΕΙΑΣ

Ν. Κοροβέσης: «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο»

Mέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης και με την διάθεση για γόνιμη συνεργασία αμοιβαία και από τις δυο πλευρές, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 8/1/2024 στο Διοικητήριο της Π.Ε. Ηλείας η τελετή παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας από τον Βασίλη Γιαννόπουλο στον Νίκο Κοροβέση.

Ο απερχόμενος Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και νέος Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων, Βασίλης Γιαννόπουλος τόνισε: «Παρέδωσα και τυπικά, στον φίλο και συνάδελφο, στον νέο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας κ.Κοροβέση.

Του εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει, καθώς και να επιτύχει τους στόχους που θα θέσει, τόσο ο ίδιος όσο και η Περιφερειακή Αρχή και προσωπικά ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης.

Η συνεργασία που είχαμε θεωρώ ότι θα είναι – και πρέπει να είναι –  πιο έντονη το επόμενο διάστημα, δεδομένου ότι κι εγώ αναλαμβάνω ένα εξαιρετικά σημαντικό και νευραλγικό πόστο, αυτό του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων της ΠΔΕ.

Το ζητούμενο είναι, μέσα από τα νέα μας καθήκοντα να ωφεληθεί και να βγει κερδισμένος ο τόπος μας».

Από την πλευρά του, ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης σημείωσε πως είναι «μια σημαντική μέρα αλλά συνάμα και μια μέρα ευθύνης. Μια παρακαταθήκη από τον εξαιρετικό συνάδελφο τον Βασίλη Γιαννόπουλο όπου είναι και μεγάλη ευθύνη, να συνεχίσουμε και να πορευτούμε μαζί. Να ευχαριστήσω το Νεκτάριο Φαρμάκη για τη νέα αρμοδιότητα ως Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας αλλά και να διαβεβαιώσω τους απλούς πολίτες ότι θα προσπαθήσουμε από κοινού όλοι μαζί να δουλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο. Είναι σημαντικές οι συνέργειες και οι συνεργασίες. Και ένας από τους ανθρώπους που πρέπει να συνεργαστούμε στενά είναι ο Βασίλης Γιαννόπουλος που αναλαμβάνει τα έργα και τις υποδομές. Πρέπει να εργαστούμε για να βγει ένα καλό, ένα καλύτερο αποτέλεσμα για τον πολίτη της Ηλείας».

Παράδοση – παραλαβή και σε Πολιτισμό και Τουρισμό

Παράλληλα με την παράδοση – παραλαβή των καθηκόντων στον νέο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, πραγματοποιήθηκαν και οι αντίστοιχες τελετές για τους τομείς του Πολιτισμού και του Τουρισμού.

Ο Νίκος Κοροβέσης, παραδίδοντας την σκυτάλη στον νέο Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Παναγιώτη Μπράμο τόνισε: Mετά από τέσσερα χρόνιαθητείας στο τιμόνι του Πολιτισμού, παραδίδω σε έναν άξιο συνάδελφο και σε ένα καλό φίλο, τον Παναγιώτη Μπράμο. Δεν θέλω να πω πολλά λόγια, νομίζω ότι αυτό που αξίζει περισσότερο είναι το τι θα γίνει από δω και πέρα και είμαι βέβαιος ότι ο Παναγιώτης θα τα πάει εξαιρετικά γιατί  είναι κάτι που του ταιριάζει, που το θέλει και είναι ένας άξιος άνθρωπος».

Από την πλευρά του ο κ. Μπράμος υπογράμμισε πως «Ο Πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, είναι πλούτος. Κι όταν μιλάμε για πολιτισμό στην Ολυμπιακή Γη, μπορούμε να αντιληφθούμε τι υπεραξία παράγεται για την περιοχή μας.

Στη Δυτική Ελλάδα διαθέτουμε ανεκτίμητο πολιτιστικό απόθεμα, αρχαιολογικό, θρησκευτικό, λαογραφικό, σύγχρονη τέχνη.

Απέναντι στους συμπολίτες μου δεσμεύομαι ότι θα εργαστώ με μεθοδικότητα ώστε ο τομέας του πολιτισμού να αποκτήσει μεγαλύτερη εξωστρέφεια και να συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη της  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Τέλος, έλαβε χώρα και η τελετή παράδοσης – παραλαβής στον τομέα του Τουρισμού με τον κ. Κοροβέση να αναφέρει: «Παραδίδω την σκυτάλη του νευρολογικού τομέα του τουρισμού. Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που αφορά όχι μόνο την Δυτική Ελλάδα, αλλά ιδιαιτέρως την Ηλεία, την Ολυμπιακή Γη, γιατί μπορεί να γίνει μεγάλη δουλειά και γίνεται μεγάλη δουλειά για να προσελκύσουμε τουρίστες, να προσελκύσουμε ακόμα και επενδυτές για να πάει η Ηλεία και η Δυτική Ελλάδα ένα βήμα παραπάνω. Είμαι περήφανος που την σκυτάλη αυτή την δίνω στο καλό μου συνάδελφο, Δημήτρη Νικολακόπουλο. Συνεργαστήκαμε άψογα τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια και θεωρώ ότι και με την καινούρια μου ιδιότητα και τη δική του καινούρια ιδιότητα θα συνεργαστούμε ακόμα καλύτερα για να πάμε την Ηλεία ακόμα ψηλότερα».

Ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος τόνισε πως «θέλω αρχικά να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη για την ανανέωση της εμπιστοσύνης του στο πρόσωπό μου αναλαμβάνοντας πια το χαρτοφυλάκιο του Τουρισμού και της τουριστικής ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας. Οφείλω να αναγνωρίσω ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όπως είπε και ο συνάδελφος και φίλος, Νίκος Κοροβέσης, έγινε μια σπουδαία δουλειά στον τομέα του τουρισμού οπότε σίγουρα παραλαμβάνω κάτι το οποίο θα δουλέψουμε για να του δώσουμε ένα επιπλέον βήμα, να του δώσουμε μια επιπλέον προοπτική γιατί μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στην Δυτική Ελλάδα και στην Ηλεία που είναι από τους πιο όμορφους τόπους όλης της χώρας. Νομίζω ότι υπάρχουν όλα τα εχέγγυα και οι περγαμηνές και έχουν διαμορφωθεί έτσι οι καταστάσεις, ώστε το επόμενο χρονικό διάστημα να μιλάμε για μεγάλη τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή μας.Σίγουρα θα υπάρξει συνεργασία και με τις υπηρεσίες και με τους φορείς, σίγουρα θα υπάρξει συνεργασία και με τους συνεργάτες αλλά και με τον ίδιο τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, Νίκο Κοροβέση, γιατί η Ηλεία μας αξίζει τα καλύτερα, είναι ένας τόπος με παγκόσμια ακτινοβολία. Έτσι πρέπει να την βλέπουμε και γι’ αυτό θα πρέπει να εργαζόμαστε, ώστε να δώσουμε σε αυτόν τον τόπο αυτό που πραγματικά του αξίζει».