Με ψήφο Ορφανού και Κωστούρου διατηρούνται τα υψηλά Δημοτικά Τέλη. Λευκό ο Μάκαρης. ΟΧΙ Παπαδημόπουλου

150

Η διατήρηση των Δημοτικών Τελών στο ύψος και με τον τρόπο που είχαν επιβληθεί από τους συμβούλους της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ναυπλιέων, υπερψηφίσθηκε από τους Συμβούλους των παρατάξεων Ορφανού και Κωστούρου. Καταψηφίσθηκε από τους συμβούλους της παράταξης Παπαδημόπουλου και έλαβε 4 λευκά από την παράταξη Μάκαρη.

Η αρχική αμετακίνητη θέση της παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, όπως αυτή εκφραζόταν πάγια, για μείωση των Δημοτικών Τελών στο Δήμο Ναυπλιέων τροποποιήθηκε την ώρα της ψηφοφορίας και έγινε Λευκό επί της εισήγησης για παραμονή των Δημοτικών Τελών στο ύψος που τα είχε καθορίσει η Δημοτική Αρχή Κωστούρου, προκαλώντας (τότε) κινητοποιήσεις και δυναμικές αντιδράσεις.

Η παράταξη του Κώστα Μάκαρη, επιχειρηματολόγησε επί της πρόταση της νέας Δημοτικής Αρχής (εισηγητής ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φραγκιουδάκης), αλλά αποδέχτηκε τη διαπίστωση ότι «τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου δεν επιτρέπουν την οποιαδήποτε μείωση, ούτε 3%» όπως είπε ο Δήμαρχος Δημήτρης Ορφανός αφού πρώτα άκουσε την δημόσια διαβεβαίωση ότι «μέχρι το καλοκαίρι θα επανεξετασθεί το θέμα μετά από έλεγχο των νέων δεδομένων που θα έχουν προκύψει».

Για το θέμα αυτό η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ εξέδωσε το κατωτέρω Δελτίο Τύπου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων, μεταξύ άλλων θεμάτων ημερήσιας διάταξης, συζητήθηκε ως 4ο θέμα το ζήτημα που αφορά τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού .

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Νέα Εποχή” και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ναυπλιέων Κωνσταντίνος Μάκαρης, κατέθεσε με πλήρη αρτιότητα και εγγράφως τα αποδεικτικά στοιχεία που αφορούν την μη χρηστή διαχείριση των προηγούμενων ετών, αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σαφώς, αναφέρθηκε εκ νέου στα παροπλισμένα, αλλά για άγνωστο λόγο, ασφαλισμένα αυτοκίνητα του Δήμου.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην σύμβαση αποκομιδής απορριμμάτων από ιδιώτη, η οποία τελικώς υλοποιούνταν από υπαλλήλους της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου.

Πέραν όμως των δεδομένων λαθών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής τα οποία δεν πρέπει να ξεχνάμε, γιατί στοίχισαν σε Δήμο και Δημότες, ο Κωνσταντίνος Μάκαρης δεν έμεινε εκεί.

Πρότεινε, με το ανάλογο νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου Ναυπλιέων, να προβεί η Δημοτική Αρχή σε μείωση των ανταποδοτικών τελών της τάξης του 20%, ως μια ενέργεια με επίκεντρο τον δημότη, η οποία στην πράξη θα αποδεικνύει τις προθέσεις του Δήμου να στέκεται αρωγός στο κάθε νοικοκυριό.

Όπως άλλωστε τόνισε τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, το οικονομικό “νοικοκύρεμα” είναι επιτακτική ανάγκη και θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.