Παρατηρήσεις με βάση τη σύνθεση του ΠΕΣΥΠ

94

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ

Αν το προσέξατε και οι 4 επικεφαλής των Περιφερειακών Συνδυασμών εκλέχθηκαν στην Μεσσηνία, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Επίσης:

Ο ΣΥΡΙΖΑ (Μανώλης Μάκαρης) δεν εκπροσωπείται με Περιφερειακούς Συμβούλους στις Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας και Λακωνίας.

Το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ (Δημήτρης Κατσούλης) δεν εκπροσωπείται με Περιφερειακούς Συμβούλους στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας και Λακωνίας.

Το ΚΚΕ (Νίκος Κουτουμάνος) δεν εκπροσωπείται με Περιφερειακούς Συμβούλους στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Λακωνίας.

Η Νέα Δημοκρατία (Δημήτρης Πτωχός) και ο Ανεξάρτητος συνδυασμός “Η Νέα Πελοπόννησος” (Πέτρος Τατούλης) εκπροσωπούνται και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η έλλειψη περιφερειακής εκπροσώπησης των κομμάτων της αντιπολίτευσης, λογικά θα οδηγήσει σε κάποιου είδους πολιτικές συνέργειες με τον ανεξάρτητο συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη. Παραμένει άγνωστο το αν αυτού του είδους οι συνέργειες θα αξιοποιηθούν από τον Πέτρο Τατούλη σε ένα υπάρχοντα σχεδιασμό για αυτόνομη κάθοδό του στις Ευρωπαϊκές εκλογές (όπως διαδίδουν κάποιοι εκ των ανθρώπων του) ή αν θα τον οδηγήσουν στο Ευρωψηφοδέλτιο κάποιου εκ των κομμάτων της Κεντροαριστεράς.

Αναφερόμενος στην Αργολίδα να επισημάνουμε την θριαμβική επάνοδο του Βασίλη Σιδέρη στην φυσική πολιτική του κοίτη και την εντυπωσιακή άνοδο του Τάσου Γανώση που ανταμείφτηκε για την αθόρυβη δουλειά που έκανε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. Ο Δημήτρης Σχοινοχωρίτης απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι σταθερή κομματική αξία με μεγάλη προσωπική δύναμη και ο νεαρός Γιάννης Μπούνος, που αποτελεί το νέο αίμα του συνδυασμού θα κριθεί ως προς την προσφορά του και τις δυνατότητές του κατά την διάρκεια της θητείας του (Ως Δημοτικός Σύμβουλος και σε υπεύθυνες θέσεις τα είχε πάει καλά).

Οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο του Πέτρου Τατούλη, Αντώνης Λυμπέρης και Θεόδωρος Οικονόμου, εκ των πραγμάτων και εκ χαρακτήρος θα είναι στο χώρο της δημιουργικής αντιπολίτευσης. Τέλος, ο Παναγιώτης Μυρμίγκης, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και με σημαντική πολιτική εμπειρία από το παρελθόν, αναμένεται να είναι η «αριστερή φωνή» της αυτοδιοίκησης.

Να σημειώσουμε ότι, ο μόνος συνδυασμός που έχει συσκεφθεί για συντονισμό της λειτουργίας του, μετά τις εκλογές, είναι ο συνδυασμός του νέου Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού. Είναι μια ειδοποιός διαφορά που μας επιτρέπει να ελπίζουμε στη συλλογικότητα της λειτουργίας και την αξιοποίηση της δύναμης της ομάδος.

Τη σύνθεση του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου, κατά Περιφερειακή Ενότητα, σταυροδοσία των εκλεγμένων και παραταξιακή τοποθέτηση μπορείτε να την δείτε στον σύνδεσμο ΕΔΩ