Ο Μάκαρης “τους έσφαξε με το βαμβάκι”

331
Κωνσταντίνος Μάκαρης

Η αντίδραση του Κωνσταντίνου Μάκαρη στην αρνητική απάντηση αποδοχής δωρεάς του προς τον ΟΑΕΔ Ναυπλίου, το 2019, ήρθε με μορφή ανοιχτής επιστολής που εστάλη, πέραν της προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης ΠΥΣΥ Πελοποννήσου και στον Υπουργό Εργασίας Άδωνη Γεωργιάδη.

Το κείμενο της επιστολής, γραμμένο με ένα τρόπο που αποδεικνύει ότι “Η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει», συνδυάζει μια λεπτή απόχρωση αποδοκιμασίας του τρόπου λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού με έναν ειρωνικό σχολιασμό της αιτιολογίας ότι “η υπηρεσία αγόρασε μηχανήματα και συμπλήρωσε τα κενά της”, (μετά από 4 χρόνια).

«Είναι πολύ σπουδαίο, τέσσερα χρόνια μετά την δωρεά που προέβην, να μην την χρειάζεστε πια» γράφει ο Κων. Μάκαρης και συμπληρώνει ειρωνικά «Συγχαρητήρια που φθάσατε σε τέτοια επίπεδα εξυπηρέτησης, αμεσότητας και σύγχρονου εξοπλισμού ώστε να μην χρειάζεστε πια τον από 4ετίας εξοπλισμό που σας παρέδωσα ολοκαίνουριο».

Αξίζει κανείς να διαβάσει ολόκληρη την επιστολή για την οποία είναι εύλογο να αναμένουμε την αντίδραση του Άδωνη Γεωργιάδη.

Όσο για την τύχη των επιστραφέντων υπολογιστικών συστημάτων ο Κωνσταντίνος Μάκαρης πληροφορεί ότι εδόθησαν σε τρεις μαθητές του Ναυπλίου αλλά… «αν η υπηρεσία χρειασθεί κάτι δεν έχει παρά να τον ενημερώσει και αυτός θα το φροντίσει».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αξιότιμη κ. Προϊσταμένη,

Μετ’ εκπλήξεως έλαβα την αρνητική σας απάντηση που αφορά την αποδοχή δωρεάς μου προς τον ΟΑΕΔ Ναυπλίου, όπως αυτή κρίθηκε και αξιολογήθηκε από την Κεντρική Διοίκηση του ΕΦΚΑ Τριπόλεως, τέσσερα χρόνια αφού την παρέδωσα.

Η άρνησή σας να αποδεχτείτε την δωρεά μου σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό προς την ανωτέρω υπηρεσία εστιάζεται στο επιχείρημά σας ότι η υπηρεσία είναι -πλέον- άρτια εξοπλισμένη.

Αρχικά, να σας τονίσω ότι η επιστολή σας αυτή με χαροποίησε ιδιαίτερα. Είναι πολύ σπουδαίο, τέσσερα χρόνια μετά την δωρεά που προέβην, να μην την χρειάζεστε πια. Είναι βέβαιο άλλωστε ότι, για να μπείτε στον κόπο να επιστρέψετε τα δωρισθέντα είδη, η υπηρεσία σας λειτουργεί άψογα, χωρίς καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες. Επομένως, αξίζουν συγχαρητήρια για την αναβάθμιση που έλαβε χώρα στον ΟΑΕΔ/ΕΦΚΑ Ναυπλίου. Συγχαρητήρια που φθάσατε σε τέτοια επίπεδα εξυπηρέτησης, αμεσότητας και σύγχρονου εξοπλισμού ώστε να μην χρειάζεστε πια τον από 4ετίας εξοπλισμό που σας παρέδωσα ολοκαίνουριο. Άμεσα, προγραμματίζω επίσκεψη στην υπηρεσία σας για να θαυμάσω ιδίοις όμμασι την 1η δημόσια υπηρεσία της χώρας που αποτελεί πρότυπο εκσυγχρονισμού.

Σε συνέχεια της επιστολής σας όμως, θέτω τα κάτωθι ερωτήματα:

  1. Μία δωρεά που έγινε και αξιοποιείται επί 4 χρόνια, γιατί επιστρέφεται τώρα και δεν αξιοποιείται ο νέος σας εξοπλισμός σε άλλη πάσχουσα υπηρεσία; Δυστυχώς, υπάρχουν πολλές. Εκτός και αν υλοποιήθηκε πρόσφατα κάποιο πρόγραμμα στο οποίο εξοπλίστηκαν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, σε όλη την χώρα, και δεν υπάρχουν πουθενά ελλείψεις. Σε αυτήν την περίπτωση απολογούμαι που δεν το έχω αντιληφθεί.
  2. Με ποια απόφαση και πώς εξοπλίστηκε τελικά ο ΟΑΕΔ/ΕΦΚΑ Ναυπλίου; Ποιος ο αριθμός ΑΔΑ;

Τέλος, θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ότι θέτω εαυτόν στην διάθεσή σας. Επειδή αντιλαμβάνομαι ότι η δωρεά μου κινητοποίησε τους αρμόδιους, έστω και μετά από τέσσερα χρόνια, παρακαλώ ενημερώστε με ποια άλλη υπηρεσία χρίζει δωρεάς τεχνολογικού ή άλλου εξοπλισμού, για να προβώ σε δωρεά και να κινητοποιηθούν και πάλι οι αρμόδιοι. Δεν με πειράζει να την επιστρέψετε μόλις δεν θα είναι πλέον απαραίτητη, ούτε επικροτώ τα ΜΜΕ που επέκριναν την κίνησή σας αυτή. Θεωρώ απλώς ότι ο κόσμος που δυσκολεύεται να εξυπηρετηθεί, δεν έχει πεισθεί ότι ο εξοπλισμός δεν ήταν απαραίτητος. Δυστυχώς, ο συγκεκριμένος εξοπλισμός δεν είναι πια διαθέσιμος από πλευράς μου τον δώρισα άμεσα σε τρεις μαθητές από το Ναύπλιο που τον είχαν ανάγκη, αλλά θα στείλω νέο όπου μου υποδείξετε. Είναι το ελάχιστο που μπορώ να προσφέρω.

Σας ευχαριστώ θερμά.

Κωνσταντίνος Μάκαρης

Ναύπλιο, 12 Δεκεμβρίου 2023

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ εστάλη προς τους

-Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης

– Ηλία Τσούνη, Εκπρόσωπο Τύπου e-ΕΦΚΑ

-Σταματία Ευγενικού, Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης ΠΥΣΥ Πελοποννήσου

Διαβάστε σχετικό δημοσίευμα με τίτλο, «Ο ΕΦΚΑ δεν θέλει δωρεές» στον σύνδεσμο: ΕΔΩ