Νίκη Παναργειακού – Παράπονα  Ερμιονίδας

223

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για τον Παναργειακό με σκορ 1-2 απέναντι στην Ερμιόνη που έπαιζε ένα από τα τελευταία της χαρτιά για την παραμονή, την Κυριακή (03/12), στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Ένας αγώνας που πήγε στη δύναμη και στις προσωπικές μονομαχίες. Ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση που επισκιάστηκε από τα παράπονα από τους φιλοξενούμενους από την διαιτησία που ακολούθησε ανακοίνωση τύπου που τις παραθέτουμε παρακάτω.

Ο Παναργειακός παρουσιάστηκε αποφασισμένος από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης δημιουργώντας στο πρώτο ημίχρονο τις ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ με τους Ελευθεριάδη και Τσιράκη.

Το ημίχρονο έληξε 0-0 αλλά με την έναρξη του β ημιχρόνου ο Πρίκας εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας και με πλασέ έκανε το 0-1.

Εδώ βέβαια θα πρέπει να πούμε ότι οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν επιθετικό φάουλ αλλά ο διαιτητής άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί.

Η Ερμιόνη αντέδρασε μετά από κομπίνα σε φάουλ με τους Κορακιανίτη και Φυτόπουλο, η μπάλα έφτασε στα δεξιά στον Κάλα, αυτός τροφοδότησε τον Τάσιο, ο οποίος σέντραρε και ο Ζεκιράι με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

Ο Παναργειακός πήρε πάλι τα ηνία του αγώνα δημιουργώντας ευκαιρίες με τους Ελευθεριάδη, Μαρίνη και Τσιώλη. Στο 75ο λεπτό ο Ελευθεριάδης ανατράπηκε εντός περιοχής. Ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι και ο Μαρίνης ευστόχησε σημειώνοντας το 1-2.

Εδώ και πάλι οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται με αποτέλεσμα όλα όσα ακολούθησαν με τις ανακοινώσεις για την διαιτησία.

Στο 78ο διεκόπη το παιχνίδι λόγω αψιμαχίας του Πρίκα με τον Τάσιο που οδήγησε στις αποβολές. Στο ίδιο χρονικό σημείο μπουκάλι από την κερκίδα πέτυχε τον Ροκάι ο οποίος έμεινε στο έδαφος για 5 λεπτά.

Αναλυτικά τα γκολ και οι φάσεις του αγώνα:

6′: Ο Ζεκιράι σούταρε από μακριά και η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ.

10’: Ο Ροκάι σέντραρε, ο Πρίκας έπιασε την κεφαλιά που πέρασε άουτ.

11’: Ο Κάλα σέντραρε από δεξιά, ο Φυτόπουλος έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και η μπάλα πέρασε άουτ.

15’: Ο Ρέμος προσπάθησε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, και ο Κουζούνιας έδιωξε δύσκολα σε νέο κόρνερ.

19’: Σουτ του Τσιράκη, η μπάλα κόντραρε και μπλόκαρε ο Κουζούνιας.

22’: Μετά από αντεπίθεση, ο Ελευθεριάδης πέρασε στον Πρίκα, αυτός άλλαξε το παιχνίδι από δεξιά προς τα αριστερά στον Τσιώλη, ο τελευταίος σέντραρε και ο Τζιέρης έπεσε σωτήρια στα πόδια του Τσιράκη, κοντράροντας την μπάλα μέσα στη μικρή περιοχή, στη συνέχεια μπλόκαρε ο Κουζούνιας.

27’: Ο Πρίκας σέντραρε από αριστερά, ο Ελευθεριάδης έκανε την προβολή και η μπάλα πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι.

28’: Ο Φυτόπουλος σούταρε από καλή θέση, μετά από στρώσιμο της μπάλας από τον Τριμπόνια σε βαθιά μπαλιά του Τζιέρη, η μπάλα κόντραρε, και έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι σε κόρνερ.

35’: Ο Τζιέρης πρόλαβε και έβαλε την κόντρα στον Ελευθεριάδη, ο οποίος βρέθηκε σε καλή θέση.

46’: Γκολ, 0-1! Μετά από βαθιά μπαλιά του Αμπντέλ από την άμυνα, ο Πρίκας απώθησε μέσα στην περιοχή τον Τάσιο, ο οποίος προσπάθησε να καλύψει την μπάλα, αλλά λόγω του σπρωξίματός του από τον αντίπαλό του, έπεσε πάνω στον Κουζούνια, με αποτέλεσμα ο επιθετικός του Παναργειακού να βρεθεί απέναντι από την εστία και να πλασάρει εύστοχα, με τους διαιτητές να… κλείνουν τα μάτια τους στο φάουλ.

53’: Ο Κάλα εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα βρήκε στο τείχος και πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι σε κόρνερ.

61’: Ο Κάλα πραγματοποίησε συρτή σέντρα από τα αριστερά, αμυντικός έκοψε την μπάλα προ του Τριμπόνια μέσα στην περιοχή και μπλόκαρε ο Καραργύρης.

62’: Μετά από απίστευτη ατομική ενέργεια, ο Κάλα βρέθηκε στο ύψος της περιοχής, σούταρε με το αριστερό και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι.

65’: Γκοοολλλ (1-1): Η ΑΕ Ερμιονίδας… έκρυψε την μπάλα και πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ. Μετά από κομπίνα σε φάουλ με τους Κορακιανίτη και Φυτόπουλο, η μπάλα έφτασε στα δεξιά στον Κάλα, αυτός τροφοδότησε τον Τάσιο, ο οποίος σέντραρε και ο Ζεκιράι με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

71’: Ο Καραργύρης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια σου του Κάλα, μετά από πάσα του Δρόσου.

74’: Ο διαιτητής Λαθύρης καταλόγισε πέναλτι «φάντασμα» υπέρ της. Ο Ελευθεριάδης βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έχοντας πλάτη τους Τάσιο και Τζιέρης, οι οποίοι τον μάρκαραν, για να μη γυρίσει μέτωπο προς την εστία. Ο παίκτης της φιλοξενούμενης βρέθηκε ξαφνικά στον αγωνιστικό χώρο και προς έκπληξη όλων όσοι ήταν στο γήπεδο, ο κ. Λαθύρης έδειξε την άσπρη βούλα.

75’: Γκολ (1-2). Ο Ρέμος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

86’: Ο Ελευθεριάδης σούταρε από καλή θέση και έδιωξε ο Κουζούνιας, νέο σουτ του Μούγιου μπλόκαρε ο νεαρός τεραμτοφύλακας.

89’: Ο Κορακιανίτης εκτέλεσε φάουλ, ο Τζιέρης έπιασε την κεφαλιά και ο Δρόσος δεν πρόλαβε από κοντά να απειλήσει.

89’: Ο Ελευθεριάδης σούταρε υπό την πίεση του Βιρβίλη και μπλόκαρε ο Κουζούνιας.

90’+1: Ο Λιακόπουλος πέρασε στον Ελευθεριάδη σε αντεπίθεση και το σουτ του τελευταίου έφυγε άουτ.

90’+4: Ο Κάλα πέρασε στον Κοροκιανίτη, ο οποίος σούταρε λίγο άουτ.

90’+9: Ο Ρέμος έκοψε τον Τζιέρη και σούταρε από κέντρο, αλλά ο Κουζούνιας πρόλαβε και έδιωξε με υπερπροσπάθεια σε κόρνερ, πέφτοντας στη δεξιά του γωνιά.

Ο διαιτητής Ευάγγελος Λαθύρης, είχε για βοηθούς τους Θεοδόσιο Πετρίδη και Σταυρούλα Λαμπροπούλου, όλοι του συνδέσμου Πειραιώς.

Στο 81’ αποβλήθηκαν με απευθείας κόκκινη κάρτα οι Τάσιος και Πρίκας, μετά από αψιμαχίες παικτών των δυο ομάδων, μετά από μαρκάρισμα παίκτη της φιλοξενούμενης. Και σ’ αυτή την περίπτωση το διαιτητικό τρίο έκανε λάθος, καθώς οι δυο παίκτες που είδαν την κόκκινη κάρτα δεν είχαν συμμετοχή στις αψιμαχίες! Παρά τις διαμαρτυρίες τους, ο κ. Λαθύρης επέμεινε στην απόφασή του.

Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Τάσιος (35’), Σαρτόρι (40’), Τζιέρης (75’), Βιρβίλης (75’), Πονηρός (75’), Δρόσος (88’), Μαμουτάι (90’+3), Αμπντέλ (52’), Ροκάι (64’), Μαρίνης (67’), Μούγιος (88’), Καρέλης (90’+6). Ο διαιτητής του αγώνα απέβαλε στο 81’ και τον γενικό αρχηγό της ομάδας.

Οι συνθέσεις:

ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ (Παναγιώτης Διλμπέρης): Κουζούνιας, Τζιέρης, Βιρβίλης, Σαρτόρι (58’ λ.τ. Δρόσος), Τριμπόνιας, Ζεκιράι, Φυτόπουλος, Κορακιανίτης, Πορφυρόπουλος (81’ Αρσενίδης, (90’+6 λ.τ. Διγκόζης)), Κάλα, Τάσιος.

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ: (Γιώργος Βαζάκας): Καραργύρης, Λιακόπουλος, Καρέλης, Αμπντέλ, Ροκάι, Τσιώλης, Μαρίνης, Ροντρίγκες (81’ Χατζηβασιλειάδης), Τσιράκης (81’ Μούγιος), Ελευθεριάδης (90’+1 Καπετανάκης), Πρίκας.

Ανακοίνωση της Α.Ε. Ερμιονίδας:

Η ΑΕ Ερμιονίδας γνώρισε την ήττα (1-2) στο Δημοτικό γήπεδο της Ερμιόνης, την Κυριακή (03/12), στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του 3ου

ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, σε παιχνίδι που η ομάδα μας «σφαγιάστηκε» από τη διαιτησία του Ευάγγελου Λαθύρη (συνδ. Πειραιώς), όπως καταγγείλαμε και σε σχετική ανακοίνωση, μετά τον αγώνα, αναφέροντας αναλυτικά τα λάθη που διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Σε μια αναμέτρηση που επισκιάστηκε από τον συγκεκριμένο διαιτητή και τις αποφάσεις του εις βάρος του συλλόγου μας, πέρασαν σε δεύτερη μοίρα οι προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων, οι οποίοι τα έδωσαν όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Βλέπετε, ο κ. Λαθύρης με όσα σφρύριζε – ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο – καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα, μη επιτρέποντας στον σύλλογό μας να διεκδικήσει ούτε καν την ισοπαλία. Όπως αναφέρουμε και στην ανακοίνωσή μας, μιλάμε για «εκτέλεση» της ομάδας μας από τον συγκεκριμένο διαιτητή, καθώς κανένα από τα δυο γκολ της φιλοξενούμενης δε θα έπρεπε να είχε επιτευχθεί, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο, οι υποδείξεις του ήταν όλες εναντίον της ΑΕ Ερμιονίδας.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι υποδείξεις του κ. Λαθύρης ήταν όλες εναντίον της ΑΕ Ερμιονίδας. Με αποκορύφωμα τόσο τη φάση με την οποία προηγήθηκε ο Παναργειακός (0-1) στο 46’, όταν ο σκόρερ έκανε επιθετικό φάουλ, αποκτώντας έτσι πλεονέκτημα μέσα στην περιοχή, όσο και την υπόδειξη πέναλτι (με το οποίο έγινε το 1-2) στο 74′ υπέρ της φιλοξενούμενης.

Ο διαιτητής προσπάθησε με τις αποφάσεις του όχι απλά να… βάλει την αντίπαλη ομάδα μέσα στην περιοχή μας, αλλά και της… δώσει «καθαρή» φάση για να σκοράρει. Ειδικά μετά την ισοφάριση από την ομάδα μας στο 65’ με γκολ… ποίημα, σε φάση στην οποία οι παίκτες μας έκρυψαν την μπάλα και σκόραρε με γυριστή κεφαλιά ο Ζεκιράι. Η ΑΕ Ερμιονίδας από το 50’ έως και το 75′ κυριάρχησε. Μετά το 1-1 συνέχισε, έχοντας πολύ καλή ψυχολογία, να πιέζει και για δεύτερο γκολ, με τον Παναργειακό να έχει οπισθοχωρήσει, αλλά να είναι απειλητικός σε αντεπιθέσεις. Τελικά, ο κ. Λαθύρης αποφάσισε να κρίνει τον νικητή με το πέναλτι «φάντασμα» που καταλόγισε στο 74’ και εκτέλεσε εύστοχα ο Ρέμος στο 75’.