3οι Αναπτυξιακοί αγώνες Στίβου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα το Σάββατο. Ο Γυμν. Συλ. Ερμιόνης Δρυόπες  από την Αργολίδα θα συμμετέχουν στους αγώνες.

70

Μια μεγάλη αναπτυξιακή διοργάνωση στίβου φέρνει στην Καλαμάτα ο ΓΣ Ακρίτας, με την αιγίδα του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου και την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας, καθώς συνδιοργανώνουν τους 3ους Αναπτυξιακούς Αγώνες Στίβου Πελοποννήσου.

Οι αγώνες που θα γίνουν το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023 στην Καλαμάτα αναμένεται να προσελκύσουν πάνω από 400 παιδιά από αθλητικά σωματεία της Πελοποννήσου.

Οι Αναπτυξιακοί Αγώνες έχουν σκοπό να δώσουν στα παιδιά της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου την δυνατότητα να αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο και να πετυχαίνουν καλύτερες επιδόσεις.

Επιπλέον, αποτελούν μεγάλη ευκαιρία για τα μικρά παιδιά που πρόσφατα είχαν την πρώτη τους επαφή με αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού, να συμμετέχουν σε μια όμορφη αθλητική γιορτή, με βάση την άμιλλα και το ευγενές αθλητικό πνεύμα.

Οι αγώνες θα είναι αφορμή να επισκεφτούν την Καλαμάτα πάνω από 1.000 άτομα, που είναι οι οικογένειες των παιδιών από άλλες πόλεις της Πελοποννήσου και μέλη των αθλητικών σωματείων.

Σκοπός του Γ.Σ.ΑΚΡΙΤΑΣ 2016 είναι η συνεχής εξέλιξη και η καθιέρωσή του ως Πρότυπος Αθλητικός Σύλλογος, που εκτός από την ποιοτική προπόνηση οργανώνει δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, σεμινάρια για την υγεία και τη διατροφή, δράσεις εθελοντικές κοινωνικής ευθύνης, ημερίδες και αγώνες για την ανάδειξη της Μεσσηνίας σε προορισμό αθλητικού προπονητικού τουρισμού.

Να θυμίσουμε πως θα υπάρχει και  εκπροσώπηση της Αργολίδας από την ομάδα  του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου Ερμιόνης Δρυόπες που είναι η δεύτερη φορά συμμετοχής τους στους Αναπτυξιακούς αγώνες.

Οι αγώνες που θα γίνουν στο Δημοτικό Στάδιο της Καλαμάτας, έχουν ώρα έναρξης 11:00 και θα διαρκέσουν μέχρι τις 14:00.