Ποιες πολιτικές κινήσεις θα κάνει ο Δημήτρης Καμπόσος τα επόμενα χρόνια;

2063

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ

Οι δυνατότητες, η φήμη και η προσωπικότητα του Δημήτρη Καμπόσου, εκφεύγουν των ορίων ενός μικρομεσαίου δήμου όπως αυτών του δήμου Άργους Μυκηνών.

Ο ίδιος έχει αποδείξει εμπράκτως την αφοσίωσή του στον αρχαιότερο Δήμο της Ευρώπης, τον οποίο και αγωνίσθηκε επιτυχώς να μεταφέρει από την κατηγορία του “πουθενά” στην κατηγορία των “πρωταγωνιστών”.

Παρά τους ασφυκτικούς περιορισμούς που επιβάλλουν οι αρμοδιότητες ενός δημάρχου για ανάδειξη σε περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο, ο Δημήτρης Καμπόσος κατάφερε να το πετύχει αποδεικνύοντας τη διαφορετικότητά του.

Έκανε το Δήμο του γνωστό, πανελλαδικά, αναδεικνύοντας την ιστορία του και τους Ήρωές του. Υπάρχει δε σε εξέλιξη πρόγραμμα ανάδειξης των τόπων, των προϊόντων και των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής. Ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην βαθμιαία μεταβολή του δήμου σε τουριστικό προορισμό.

Έκανε τον δήμο του γνωστό, και με ένα ακόμα τρόπο. Χάρη στην πληθωριστική και διεκδικητική του προσωπικότητα αναδείχθηκε σε πρωταγωνιστή των Συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία, γενόμενος συνδιοργανωτής και ομιλητής σ’ αυτά, παντού σε όλη την Ελλάδα όπου εκλήθη. Από την Θεσσαλονίκη και τη Βέρροια μέχρι την Πάτρα και τον Πύργο.

Έκανε το Δήμο Άργους Μυκηνών παράδειγμα όταν διεκδίκησε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ και πέτυχε, ως Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, τον κολοσσιαίο πρόγραμμα Αγροτικής και Αστικής Οδοποιίας (ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ).

Οι εκλογές της 15ης Οκτωβρίου, για λόγους που δεν είναι του παρόντος τερμάτισαν την 12ετή πετυχημένη παρουσία του στο τιμόνι του Δήμου Άργους Μηκηνών. Προκύπτει λοιπόν το ερώτημα: «Τι θα κάνει από εδώ και εμπρός ο Αιώνιος Έφηβος Αγωνιστής»;

Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα απέχει των κοινών. Ούτε θα σταματήσει να συνεισφέρει με κάθε τρόπο στην ανάπτυξη του Δήμου του.

Τα όσα έχει δηλώσει κατά καιρούς και ο πλούτος των γνώσεων, των εμπειριών και των γνωριμιών του, δείχνουν καθαρά τους πιθανούς δρόμους που μπορεί να ακολουθήσει.

Είναι βέβαιο ότι θα παραμείνει ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Η παράταξή του οφείλει να αναλάβει τον ρόλο του θεματοφύλακα της νομιμότητας και της διαφύλαξης των όσων έχουν επιτευχθεί τα 12 τελευταία χρόνια, έναντι μιας ετερογενούς ομάδας που έχει δώσει σαφή δείγματα καταστροφικών προθέσεων. Για να γίνει αυτό η παράταξη (εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου) θα πρέπει να παραμείνει συμπαγής και μαχητική με μέτωπο εξωστρέφειας προς την κοινωνία.

Η παρουσία του Δημήτρη Καμπόσου ως επί κεφαλής εγγυάται αυτή την πορεία και είναι συνεπής προς όσα είχε προαναγγείλει ότι θα κάνει. Να θυμίσω, την δήλωσή του ότι: «θα παραμείνω επικεφαλής και τον τελευταίο χρόνο θα παραχωρήσω την θέση μου σε όποιον επιλέξουν τα μέλη μας που έλαβαν μέρος ως υποψήφιοι στις εκλογές».

Ορκίζεται λοιπόν, παραμένει ως επικεφαλής, συντονίζει τον αγώνα και υπερασπίζεται το έργο των δημοτικών του αρχών.

Είναι βέβαιο πως θα ξεκινήσει πάλι την απ’ ευθείας επικοινωνία με τους Πολίτες μέσω VIDEO και διαδικτυακών εκπομπών που θα τις παρακολουθούν χιλιάδες Έλληνες ανά την Ελλάδα, όπως πάντοτε.

Πιθανόν να επιδιώξει την εκλογή του ως συνέδρου στην ΚΕΔΕ, όπου θα είναι πολύτιμος υπερασπιστής των συμφερόντων του Δήμου Άργους Μυκηνών και της Αυτοδιοίκησης.

Ακόμα πιο σίγουρο είναι ότι θα αρχίσει να ανταποκρίνεται στις προσκλήσεις για ομιλίες επί εθνικών θεμάτων, ανά την Ελλάδα, προσκλήσεις που την τελευταία διετία δεν έκανε αποδεκτές γιατί είχε αφιερώσει όλο τον χρόνο και την δραστηριότητά του στην προώθηση του προγράμματος έργων (40.000.000 ευρώ) που εγκρίθηκαν για να εκτελεσθούν την 5ετία που ακολουθεί.

Υπάρχει και κάτι ακόμα. Όπως πληροφορούμαι έχει ήδη γίνει δέκτης προτάσεων από παράγοντες τριών κοινοβουλευτικών κομμάτων (μεταξύ αυτών και της Νέας Δημοκρατίας) για πιθανή μεταπήδηση του στην Κεντρική πολιτική σκηνή. Σε όλους απάντησε «Ελάτε να το συζητήσουμε πάλι μετά από δύο χρόνια, τώρα είμαι επικεντρωμένος στην πόλη μου».

Ο χρόνος θα δείξει αν οι νέοι διαχειριστές του δήμου θα σεβαστούν το έργο του και τις τρεις θητείες που ο Λαός τον εξέλεξε ως Δήμαρχό του. Αν θα σεβασθούν το γεγονός ότι, την πρώτη Κυριακή αναδείχθηκε από τους Δημότες ως ο εκλεκτός τους με περίπου 40% και σημαντική διαφορά από τον δεύτερο. Αν θα αξιοποιήσουν τα όσα θετικά μπορεί ακόμα να προσφέρει στον Δήμο και αν θα στηρίξουν τις όποιες Εθνικές πρωτοβουλίες αναλάβει.

Ο Δημήτρης Καμπόσος είναι ΕΔΩ και κυρίως, τώρα πια, είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ από τοπικές, κομματικές και κατά συνθήκη δεσμεύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Γιάννης Ανδριανός ελέγχει ολοκληρωτικά την Αργολίδα, αλλά… ΕΔΩ