Ο Γιάννης Ανδριανός ελέγχει ολοκληρωτικά την Αργολίδα, αλλά…

929

Ήρθε εξ Αθηνών στην Αργολίδα, απ’ όπου κατάγεται, και επεβλήθη ως ο εκλεκτός της Ρηγίλλης. Εκλέχθηκε βουλευτής με την πρώτη, έχοντας εκλογική βάση εντοπιότητας (Επίδαυρος), συμπλήρωμα άμετρης κομματικής στήριξης (Τα κομματικά στελέχη δούλεψαν γι’ αυτόν) και εξαργύρωση των εξυπηρετήσεων που έκανε επί χρόνια (Από τις θέσεις του παρά τω Αρχηγώ).

Πολιτεύτηκε αθόρυβα και έγραψε χιλιόμετρα προς και από Αθήνα. Πολλά χιλιόμετρα, όσα δεν έχει γράψει άλλος βουλευτής. Θα έλεγα καθ’ υπερβολή ότι «δεν έχασε κοινωνική εκδήλωση και Δημοτική τελετή», όλα αυτά τα χρόνια.

Η τήρηση της κομματικής γραμμής ήταν γι’ αυτόν η πρωτεύουσα αξία με την οποία πολιτεύθηκε. Έφτασε στο σημείο να ψηφίσει ακόμα και το Μνημόνιο που τσάκισε τις ζωές μας. Παρ’ όλα αυτά μετά βίας πήρε μια θέση υφυπουργού Αθλητισμού, επί Αντώνη Σαμαρά.

Συμμετείχε σε 7 εκλογικές αναμετρήσεις εκλεγόμενος συνεχώς. Στις προηγούμενες εκλογές έφτασε στο ναδίρ της εκλογικής του επιρροής και δεν ήταν λίγοι αυτοί που βιάστηκαν να προφητέψουν το τέλος του. Μέχρι που εμφανίσθηκαν και επίδοξοι διάδοχοί του, ως έχοντες τα δαχτυλίδι του, οι Τάσος Γεώργας και Γιάννης Μαλτέζος. Αποδείχθηκε πως ήταν πολύ πιο ανθεκτικός και πονηρός από ότι πίστευαν “οι παράγοντες”. Στην πρώτη του συμμετοχή, το 2009 η Νέα Δημοκρατία εξέλεξε δύο βουλευτές. Έκτοτε εκλέγει μόνον ένα, τον Γιάννη Ανδριανό.

Στις τελευταίες εκλογές, έστησε το κομματικό ψηφοδέλτιο στα μέτρα του (όπως λένε οι γνωρίζοντες) και πήρε την έδρα κάνοντας περίπατο άνευ αντιπάλου. Στελέχη του γραφείου του διέσπασαν την παράταξη Καμπόσου. Επιχείρησε να ανεβάσει τον Γιάννη Μαργέτα στο Δημαρχιακό θώκο της Ερμιονίδας (πιθανόν κατά παράκληση Μαρινάκη) και για είκοσι ψήφους δεν το κατάφερε. Δεν έδειξε να ενοχλείται που στο χωριό του, την Επίδαυρο, η Νέα Δημοκρατία δεν μπόρεσε να φτιάξει ούτε ψηφοδέλτιο. Στο Ναύπλιο, ναρκοθέτησε τον Νεοδημοκράτη υποψήφιο Μάκαρη και έδωσε το σκήπτρο σε κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Τελειώνοντας τις Κοινοβουλευτικές και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές έκανε Ταμείο. Νίκες παντού! Ακόμα και στην Ερμιονίδα, το αποτέλεσμα ερμηνεύτηκε ως απόδειξη της παντοδυναμίας του.

Η πολιτική θεωρία λέει πως δεν υπάρχει πολιτικός πόλεμος χωρίς κόστος. Και βέβαια, ένας έξυπνος και ευκατάστατος πολιτικός σαν και τον Γιάννη Ανδριανό ξέρει πως το κόστος πρέπει να αποφεύγει να το πληρώνει ο ίδιος. Κάποιος όμως πρέπει να το πληρώσει. Και αυτός ο κάποιος είναι η Νέα Δημοκρατία και η παρηκμασμένη δεξιά της πτέρυγα που από 35.000 ψηφοφόρους το 2007 έφτασε να έχει μόνον 22.229 ψηφοφόρους τον Μάιο του 2023.

Σήμερα, στην Αργολίδα δεν κινείται φύλλο χωρίς την γνώση και την έγκρισή του γραφείου του και του ίδιου. Όμως η ζωή έχει τις δικές της απαιτήσεις και όπως το πιο βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν το ξημέρωμα έτσι και η μέγιστη δύναμη καταγράφεται πριν από την έναρξη της καμπύλης πτώσης.

Ο Γιάννης Ανδριανός χρεώνεται, στα μάτια του κόσμου, τον σχεδιασμό για την απομάκρυνση του Δημήτρη Καμπόσου από τον Δήμο Άργους Μυκηνών. Χρεώνεται, στα μάτια του κόσμου, τη δυσαρέσκεια του πιστού κομματικού  στρατιώτη Γιάννη Γεωργόπουλου που γλύτωσε τη Δημαρχία του στο τσακ. Χρεώνεται, στα μάτια του κόσμου, που το δεξιό Λυγουριό έχει ΠΑΣΟΚ Δήμαρχο. Χρεώνεται, στα μάτια του κόσμου, που η επόμενη 5ετία της δημαρχίας του Ναυπλίου θα έχει αριστερό άρωμα.

Ο σημερινός κυρίαρχος της Αργολίδας έχει μόνο μια επιλογή. Να φανεί έξυπνος και να μην προσπαθήσει να επανεκλεγεί όταν θα γίνουν οι επόμενες βουλευτικές εκλογές. Να απομακρυνθεί χωρίς να έχει υποστεί καμία εκλογική ήττα αφήνοντας την αύρα του βουλευτή –κομιστή αιτημάτων φορέων και δήμων στα υπουργεία της εκάστοτε κυβέρνησης. Και βέβαια με τη ρετσινιά, που θα τον ακολουθεί πάντοτε, ότι ψήφισε το μνημόνιο της δυστυχίας των Ελλήνων.

Εκτός και αν, εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος του κόμματός του και Πρωθυπουργός της χώρας φέρει προς έγκριση στη Βουλή τα εφαρμοστικά μνημόνια για την νομιμοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών ή την συνδιαχείριση του Αιγαίου και αυτός, ως καλός και υπάκουος κομματικός στρατιώτης, τα ψηφίσει προσθέτοντας και νέες ουλές στο πρόσωπό του και στο σώμα του Ελληνισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η “Κατσίκα του γείτονα” και ο ρόλος των Παν. Παπαϊωάννου, Πετ. Διολίτση και Παν. Δούρου ΕΔΩ

 

ΑΥΡΙΟ: Ποιες πολιτικές κινήσεις θα κάνει ο Δημήτρης Καμπόσος τα επόμενα χρόνια;