Η “Κατσίκα του γείτονα” και ο ρόλος των Παν. Παπαϊωάννου, Πετ. Διολίτση και Παν. Δούρου

3205

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ

Προκάλεσαν εμφύλιο και διάσπαση σε μια παράταξη που αναμόρφωσε και αναβάθμισε το Δήμο Άργους Μυκηνών, μέσα σε δέκα χρόνια.

Διέρρηξαν δεσμούς με φίλους και συναγωνιστές με τους οποίους είχαν δώσει κοινούς αγώνες με σκοπό την ανάκτηση ενός πρωταγωνιστικού ρόλου για τον Δήμο Άργους Μυκηνών.

Αποστάτησαν από τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που είχαν ζητήσει και είχαν λάβει, με εντολή να συμβάλλουν και αυτοί στην κοινή προσπάθεια για να βγει ο Δήμος Άργος Μυκηνών από την κατηγορία… «λοιποί δήμοι».

Και όλα αυτά γιατί; «Για να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα», όπως λέει ο σοφός λαός μας και μας θύμισε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Η αναφορά γίνεται για τους 3 που έβαλαν τον προσωπικό τους θιγέντα εγωισμό, πάνω από την αποστολή για την οποία είχαν στρατευτεί και που είχαν διεκπεραιώσει μέχρι τότε επιτυχώς, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Καμπόσου, εκλεκτού των Δημοτών και εχθρού των Παλαιοπολιτικών.

Διέσπασαν μία παράταξη, έκαμψαν φιλίες χρόνων, κατηγόρησαν με ψεύδη, τον Αρχηγό, Φίλο και Κουμπάρο, για ένα εγωισμό της δεκάρας.

Στις εκλογές αποδοκιμάσθηκαν! Παρ’ όλα αυτά, «προτίμησαν να φτύσουν τα μούτρα τους», όπως λέει και ο Λαός μας. Αντί αναγνώρισης του λάθους και επανεκκίνησης μιας κοινής τελικής προσπάθειας, επέλεξαν να υπηρετήσουν ταπεινά κίνητρα. Φθόνο, Μίσος, Κόμπλεξ, Εκδικητικότητα.

Όχι να φτιάξουμε, αλλά, να γκρεμίσουμε! Όχι να αναδείξουμε κάποιον, αλλά, να διώξουμε κάποιον!

«Θα σου δείξω ΕΓΩ» είπαν! Μόνο που δεν καταλάβαιναν πως το απειλητικό «Θα σου δείξω ΕΓΩ» είχε σαν αποδέκτη της απειλής το Άργος και τους Αργείους. Λειτούργησε εις βάρος της απογείωσης του δήμου. (Εκτός και αν το καταλάβαιναν και συνέχιζαν συνειδητά).

Ο κόσμος ήδη συζητά με απορία και να αναρωτιέται «Γιατί το έκαναν»; Όλη αυτή η κοστοβόρα εκστρατεία, η εκπομπή τέτοιας έντασης αρνητισμού και εκδικητικού πάθους είχε σαν τελικό (θετικό) σκοπό το να εκλεγούν οι τρεις τους ως Δημοτικοί Σύμβουλοι της μικρής αντιπολίτευσης;

Ωραία, το πέτυχαν. Και τώρα; Τι μέλλον έχουν πια; Από Πρόεδροι, Αντιδήμαρχοι, Τοπάρχες, συνδιαμορφωτές του μέλλοντος του ανερχόμενου Δήμου, αγωνίσθηκαν για να καταπέσουν και να γίνουν χειροκροτητές και ακόλουθοι του Μαλτέζου;

Πολύ κακό για το τίποτα!

Ζήτησαν σαν ευχή «Να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα» και όχι να γεννήσει το δικό τους πρόβατο. Αγωνίσθηκαν για να το πετύχουν και τώρα που τα κατάφεραν τιμωρούνται να ζήσουν με το αποτέλεσμα του αγώνα τους.

Για την ιστορία:  Ήδη κάποιοι, υποστηρικτές του ατόμου που αυτοί τοποθέτησαν στην πολυθρόνα του Δημάρχου, μιλάνε για ακύρωση της κατασκευής του νέου Δημαρχείου. Μιλάνε για εγκατάλειψη της αξιοποίησης του κληροδοτήματος Κολλιαλέξη. Χαρακτηρίζουν ως «Μπερντέ» (με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει), το κόσμημα της Αίθουσας Τέχνης “Μέγας Αλέξανδρος”. Και ακόμα, ούτε καν έχουν ορκισθεί.

Αντί επιλόγου: Στις 9 Νοεμβρίου 2023, το Φιλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών, συνδιοργανώνει με το Πανεπιστήμιο της Μεσσήνης, στην Αθήνα, μία Ημερίδα με θέμα τα Αγάλματα των Πολεμιστών του Riace. Ως Αιρετοί εκπρόσωποι του Δήμου και των Δημοτών θα παραστούν μαζί με τον εκλεκτό τους ή θα πουν «δεν πηγαίνω γιατί αυτά τα αγάλματα τα έστησε ο Καμπόσος στο Άργος»;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θα γκρεμίσει ο Μαλτέζος το γεφυράκι; ΕΔΩ

 

ΑΥΡΙΟ: Ο Γιάννης Ανδριανός ελέγχει ολοκληρωτικά (για πρώτη φορά) την Αργολίδα