Θα γκρεμίσει ο Μαλτέζος το γεφυράκι;

3111

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ

Όταν ο Γιάννης Μαλτέζος ανακοίνωσε στον Παναγιώτη Νίκα την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον Δήμο Άργους Μυκηνών, ο πολύπειρος Περιφερειάρχης του είπε προσπαθώντας να τον αποτρέψει «Τι πας να κάνεις; Στην καλύτερη περίπτωση να οδηγήσεις τον Καμπόσο σε δεύτερη Κυριακή και αν τα πράγματα είναι όπως τα λες, να χάσουμε κομματικά το Δήμο Άργους Μυκηνών».

Η συμβουλή του Παναγιώτη Νίκα, με οπτική κομματική, δεν εισακούσθηκε από τον Γιάννη Μαλτέζο.

Οι καταστάσεις στην πορεία του χρόνου άλλαξαν κατά πολύ. Η κεντροαριστερά δεν κατέβηκε ενωμένη και με ισχυρό ψηφοδέλτιο. Τα γνωστά κέντρα έστησαν τη διάσπαση και τον εμφύλιο στην παράταξη Καμπόσου. Η κομματική νομεγκλατούρα της Νέας Δημοκρατίας πριόνισε τον συγκρουσιακό Δήμαρχο υπογείως και… και η έκπληξη έγινε.

Η Ελλάδα έμεινε με το στόμα ανοιχτό ακούγοντας πως «ο Καμπόσος πάει σε δεύτερη Κυριακή». Δόθηκε(;) η μάχη και ο Δήμος Άργους Μυκηνών με την ουσιαστική συμβολή των δεξιών, Παπαϊωάννου, Διολίτση,  Δούρου κ.α. πέρασε στα χέρια του Γιάννη Μαλτέζου (αλλεργικός στη δεξιά) και όσων συμπαρατάχθηκαν μαζί του.

Οι Αργείοι μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες εκπλήξεις. Δεν ξεχνάμε το προηγούμενο Παπανικολάου με Κολιγλιάτη.

Οι άνθρωποι που συντάχθηκαν με τον Γιάννη Μαλτέζο και οι άνθρωποι που χρησιμοποίησαν τον Γιάννη Μαλτέζο σαν μοχλό ανατροπής, ξεκίνησαν από την αφετηρία «ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΠΟΣΟ». Τώρα, οι ίδιοι άνθρωποι, καλούνται να βρουν τι δημιουργικό τους ενώνει και να οδηγήσουν τον Δήμο Άργους Μυκηνών προς ένα καλύτερο μέλλον. Διαφορετικά….

Από τα προεκλογικά κηρύγματα των τριών συνασπισθέντων υποψηφίων δήμαρχων, ξεχωρίζω κάτι που τους έβρισκε όλους σύμφωνους. Όπως διακήρυσσαν, «ο Καμπόσος ευθύνεται για την οικονομική κρίση που μαστίζει το άλλοτε κραταιό εμπορικό Άργος». Και προχωρώντας ένα βήμα πάρα πέρα έλεγαν πως «Αιτία είναι η ανάπλαση της Πλατείας του Αγίου Πέτρου». Δεσμεύοντο μάλιστα πως θα αποκαταστήσουν την ένωση της Δαναού με την Βασιλίσσης Σοφίας, κάτι που συνεπάγεται ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΤΟ ΓΕΦΥΡΑΚΙ.

Ο κόσμος, για την ακρίβεια μια μερίδα των δημοτών, τους ψήφισε. Κάποιοι, λίγοι, γιατί πίστεψαν πως θα γκρεμίσουν το Γεφυράκι και κάποιοι, οι περισσότεροι, γιατί δεν πίστεψαν την προεκλογική τους εξαγγελία. Όμως…

Όμως, ο Ποινικός Κώδικας προβλέπει ρητά πως, ο υποψήφιος που εξαπατά τους ψηφοφόρους με σκοπό να υφαρπάξει την ψήφο τους, διαπράττει ποινικό αδίκημα και καθίσταται Ποινικά ελεγχόμενος γι’ αυτό. Συγχρόνως, η Ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν επιτρέπει την τροποποίηση των έργων που χρηματοδοτήθηκαν και κατασκευάσθηκαν  επί τη βάση εγκεκριμένων μελετών που έχουν υπαχθεί σε Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει, δεν είναι «Αν ο Μαλτέζος θα γκρεμίσει τι το Γεφυράκι» αλλά «Τι θα πει και πως θα δικαιολογήσει, το γεγονός ότι δεν θα γκρεμίσει το Γεφυράκι».

Ενδεχομένως να έφτιαξε ήδη μία οδό διαφυγής με την δήλωσή του ότι «Τον πρώτο χρόνο θα προγραμματίσουμε και στα 5 χρόνια θα έχουμε ολοκληρώσει τον προγραμματισμό μας». Δηλαδή, παραπομπή του θέματος εις τας καλένδας.

Το Γεφυράκι είναι περισσότερο από βέβαιο ότι θα τη γλυτώσει, προς μεγάλη χαρά της πλειοψηφίας των Αργείων και των Τουριστών που έχουν ξεκινήσει και έρχονται δειλά δειλά, χάρις στην εφαρμοζόμενη τουριστική στροφή που επεδίωξε ο Δημήτρης Καμπόσος.

Και, για αυτή την έλλειψη συνέπειας, εγώ τουλάχιστον δεν θα επικρίνω τον εκπρόσωπο των δυνάμεων της οπισθοδρόμησης που δεν θα έχει κρατήσει το λόγο του σ’ αυτό το σημείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι “κατακτητές” του Ναυπλίου ΕΔΩ

 

ΑΥΡΙΟ: “Η κατσίκα του γείτονα” και ο ρόλος των Παν.Παπαϊωάννου, Πετ. Διολίτση και Παν, Δούρου